Η διεθνούς φήμης βιολίστρια Anne-Sophie Mutter στη σημερινή υπαίθρια συναυλία στην Königsplatz

14.09.2019

Από τη σημερινή υπαίθρια συναυλία της διεθνούς φήμης βιολίστριας Anne-Sophie Mutter στην κατάμεστη Königsplatz όπου με την ορχήστρα Royal Philarmonic και υπό τη διεύθυνση του David Newmann παρουσίασε μουσική γνωστών κινηματογραφικών ταινιών του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη John Williams όπως Star Wars, Schindlers Liste, Harry Potter, Jurassic Park κα

Φωτογραφίες για Δορυφόρο Stelios Mandalenakis

Η πρώτη υπαίθρια συναυλία (open air Konzert) της διεθνούς φήμης βιολίστριας Anne-Sophie Mutter θα πραγματοποιηθεί στην Königsplatz το επόμενο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Μαζί με την ορχήστρα Royal Philharmonic Orchestra και υπό τη διεύθυνση του David Newman θα παρουσιάσει μουσικές γνωστών κινηματογραφικών ταινιών του καταξωμένου μουσικοσυνθέτη John Williams όπως Star Wars, Schindlers Liste, Harry Potter, Jurassic Park κ.α

O Eλληνικός μουσικός σύλλογος Μονάχου "Φιλαρμονία"

 

Der „Philharmonia“ Musikverein München freut sich, Ihnen ein ganz außergewöhnliches Konzert „Griechischer Liederabend“ präsentieren zu können.

 

Hommage an Manos Chatzidakis Sonntag, 24.11.2019 um 19 Uhr im Carl-Orff-Saal, Gasteig mit dem Griechischen gemischten Chor München, Solisten und Musikern des Philharmonia Musikvereins München

 

Die Sängerin Iro Lechouriti nimmt an dieser Hommage als "Special Guest " teil.

Arrangement und Leitung - Michalis Amanatidis

 

Karten zu 37 €, 30 €, 23 € (ermäßigt) gibt es an allen Vorverkaufsstellen und an der Abendkasse.

 

Bei Online-Kauf sind die Karten zum Sonderpreis 30 € unter  info@philharmonia.de ab dem 16.09.2019 erhältlich. Das Angebot gilt bis 17. November 2019!

 

Veranstalter: Philharmonia Musikverein München

Και η δεύτερη παράσταση έδωσε άνιση μάχη με τη βροχή ... αλλά όσοι "τόλμησαν" να πάνε μίλησαν για μια υπέροχη παράσταση

"Θεσμοφοριάζουσες" σήμερα στο Westpark ß Seebühne, παράσταση της ομάδας ,,Artion's Theater Laboratory"  (σκηνοθεσία Ηρώ Κωστράκη).

Φωτογραφίες για Δορυφόρο Efstratia Stratoula ES smart graphic design

Το Σάββατο ξεκινούν οι πολιτιστικές ημέρες στο Westend

Ξεκινούν το Σάββατο με την καλοκαιρινή εκδήλωση (Internationales Sommerfest) για 5η χρονιά οι πολιτιστικές ημέρες στο Westend του Μονάχου με συμμετοχή στην οργάνωση του "Ελληνικού Σπιτιού". Βέστεντ

 

Είναι ίσως η μοναδική συνοικία στην οποία στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις συμμετέχουν δραστήρια Έλληνες με πρώτη και καλύτερη το μέλος του συνοικιακού συμβουλίου της περιοχής τη Νίκη Χατζηπαρασίδου, την κόρη της Χριστίνα, το Διευθυντή του Ελληνικού Σπιτιού και κεντρικό μέλος της οργανωτικής επιτροπής των πολιτιστικών ημερών Κώστα Γιαννακάκο και την Εφη Σουιτσμές κ.α. Στις φωτογραφίες και η Πρόεδρος του συνοικιακού Συμβουλίου Westend Sibylle Stöhr

 

 

Μάλιστα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων την ημέρα των χορωδιών στις 6 Ιουλίου θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στον ΙΝ Αγ. Γεωργίου και η χορωδία των Ριζιτών Μονάχου, του συλλόγου Κρητών και ο μουσικός σύλλογος Φιλαρμονία.

Οι εκδηλώσεις ελληνικών συλλόγων και φορέων στο Μόναχο  από 28 Ιουνίου εώς 21 Ιουλίου

5 Mαίου στο Gasteig

Πατήστε στη φωτογραφία να μεταβείτε στη σελίδα του Gasteig

Hellas München...Eπιστρέφουμε στις 26 και 31 Μαρτίου με δύο παραστάσεις.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση "Ελλάς Μονάχου" σε Μόναχο και Αθήνα και ένα χρόνο αφού έκανε πρεμιέρα, συνεχίζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ένα θέατρικό ντοκυματέρ σε πρωτοβουλία του κρατικού θεάτρου του Μονάχου. Θέμα του η ελληνική μετανάστευση και οι νέομετανάστες που ζούνε στην πόλη της Γερμανίας, με τους περισσότερους Έλληνες. Επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις για τον Μάρτιο, Τρίτη 26 στις 20:00 ώρα και Κυριακή 31 στις 19:30 ώρα.
Για την παράσταση της Κυριακής θα ανοίξουν κι αλλες θέσεις! Διαφορετικα την ήμερα της παράστασης απο ακυρώσεις.

Για εισιτήρια :
https://www.muenchner-kammerspiele.de/news/hellas-munchen-mit-gebardensprache
Καθώς και τηλεφωνικά στο: 089 23396600 (11:00 - 19:00)

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών της LMU

Έρχεται στο Μόναχο ο θεατρικός μονόλογος ''Για τη Μαρίτα'' του Aristoteles Chaitidis και θα αναγνωστεί από την ηθοποιό Eri Bakali.
Η παρουσίαση θα είναι δίγλωσση και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στη συζήτηση θα αναφερθούμε σε θέματα δίγλωσσης δημιουργίας όπως και μεταφοράς συναισθημάτον. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών στην Amalienstraße 73A, Hörsaal 112, την Τετάρτη, 23.1.2019 στις 7μμ.

Για το έργο

Ο μονόλογος «Για τη Μαρίτα» είναι ένα έργο βαθιά γυναικείο. Πρόκειτε για μία τραγωδία δωματίου, μιά σπουδή πάνω σε θέματα ευτυχίας και ελέους. Είναι η διεισδυτική ματιά στη ζοφερή πραγματικότητα που ζει μια γυναίκα, πολλά χρόνια έπειτα από τον θάνατο του μοναδικού της παιδιού. Η Μαρίτα, που πέθανε στην αρχή της εφηβείας της λόγω μιας σοβαρής διατροφικής διαταραχής, κυριαρχεί στη μνήμη της μητέρας της. Ωστόσο, η ίδια παραμένει μια μακρινή φιγούρα, σαν να μην έχει ζήσει ποτέ πραγματικά. Προσπαθώντας να διαχειριστεί το βάρος μιας ολόκληρης ζωής σε άρνηση, η μητέρα, ίσως στο τέλος των ημερών της, μονολογεί σε μια απόπειρα να ξεπεράσει τη μοναξιά μέσα της. Κυριαρχούν οι έννοιες της λύτρωσης, της υπαρξιακής ανακούφησης αλλά και της ματαιότητας και εν τέλει αυθαιρεσίας που διέπει τη ζωή.