Επισημοποιήθηκε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η υποψηφιότητα του Χρήστου Θεοδοσιάδη στις επόμενες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές τον Μάρτιο του 2020.

 

Ο Χρήστος Θεοδοσιάδης θα είναι υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο Μονάχου με το κόμμα των "Freie Wähler" στη θέση 29 καθώς και για το συνοικιακό συμβούλιο Schwabing στη θέση 5.

 

Ο Χρήστος Θεοδοσιάδης είναι Πρόεδρος του TC Philathlos, έχει σχολή Τέννις στο Μόναχο και ιδιοκτήτης του εστιατορίου και κέντρου αθλητικών εγκαταστάσεων Beach Arena.

 

Εχει διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου, Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής γονέων του γυμνασίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Μονάχου, ενώ είναι μέλος του Προεδρείου της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών τέννις καθώς και σ άλλα σωματεία όπως Golf Εichenried.

Χριστίνα Χατζηπαρασίδου

Σε εκλογική θέση, 4η, θα είναι υποψήφια στο συνοικιακό συμβούλιο 8 Schwanthalerhöhe με το SPD η Χριστίνα Χατζηπαρασίδου στις επόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Μάρτιο του 2020.

Η Χριστίνα είναι γνωστή από το "Ελληνικό Σπίτι " της Ευαγγελικής Εκκλησίας στο ΒEΣΤΕΝΤ αλλά και από τις πολλές δράσεις της τόσο στην περιοχή όσο και από τη συμμετοχή της στους ελληνικούς φορείς και συλλόγους.

Η περιοχή Schwanthalerhöhe είναι μια από τις τρεις περιοχές του Μονάχου με το μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων κατοίκων.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Τα πρώτα ονόματα Ελλήνων υποψηφίων

Δημοτικές Εκλογές στο Μόναχο τον Μάρτιο. Tα πρώτα ονόματα Ελλήνων υποψηφίων

Οι δημοτικές και κοινοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν Μόναχο και σ ολόκληρη τη Βαυαρία τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά ήδη μια μετά την άλλη παράταξη αποφασίζουν για τους υποψηφίους.

 

Πάντως από τους συνδυασμούς που έχουν ανακοινωθεί κανένας Έλληνας δεν είναι σε εκλόγιμη θέση ή σε θέση που να έχει κάποιες πιθανότητες εκλογής

 

Ετσι επίσημα έχουν ανακοινωθεί από το SPD (οριστική ανακοίνωση) στην 65η θέση ο Αλέξανδρος Παρασίδης (συνδικαλιστής στο Verdi), υποψήφιος με το κόμμα της αριστεράς DIE LINKE o Παύλος Δέλκος (δεν έχει επισημοποιηθεί η θέση αλλά πιαθανόν να μην είναι εκλόγιμη) με τη "Ρόζα λίστα" στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου η  Γυαλίστρα Αλεξάνδρα, όπως και στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της παράταξης  " Die Partei" ο Ευθύμιος Χασιωτάκης. Στη λίστα των LINKE δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί υποψηφιότητα ελληνίδας.

 

Περιμένουμε και άλλους Έλληνες υποψήφιους ; Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο Δορυφόρος αναμένεται να επισημοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα υποψηφιότητα -σε μικρότερο κόμμα-  Έλληνα με δράση στα ομογενειακά. 

 

Την ίδια μέρα όμως θα γίνουν και εκλογές για συνοικιακά συμβούλια και εκεί έχουμε μέχρι τώρα σίγουρη υποψηφιότητα και σε καλή θέση της Χριστίνας Χατζηπαρασίδου στο Schwanthalerhöhe.

Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του Dieter Reiter για τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές στο Μόναχο - Οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων και υποψηφιότητες Ελλήνων

Foto: Michael Nagy/Presseamt
Foto: Michael Nagy/Presseamt

Με 114 από 115 ψήφους ο νυν Δήμαρχος του Μονάχου Dieter Reiter  επισημοποιήθηκε στο συνέδριο του SPD ως υποψήφιος για τη Δημαρχεία της πόλης στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές στις 15 Μαρτίου 2020.


Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ήδη αποφασίσει τους υποψηφίους τους. Συγκεκριμένα για την CSU υποψήφια θα είναι η σημερινή εισηγήτρια για δημοτικά θέματα (Kommunalreferentin) Kristina Frank, για το κόμμα των Πρασίνων η εκπρόσωπος της δηματικής τους ομάδας Katrin Habenschaden , για το κόμμα των φιλελευθέρων (FDP) o δημοτικός σύμβουλος  Jörg Hoffmann όπως και ο Tobias Ruff για το ÖDP (Οικολογικό Δημοκρατικό Κόμμα). Για τους ελεύθερους εκλογείς υποψήφιος θα είναι ο Hans-Peter Mehling, για το κόμμα της Βαυαρίας (Bayernpartei) ο δημοτικός σύμβουλος Richard Progl ενώ για το κόμμα της αριστεράς ο Thomas Lechner.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Δορυφόρου (οι συνδυασμοί των κομμάτων δεν έχουν ακόμη σε μεγάλο βαθμό οριστικοποιηθεί) δεν θα υπάρχουν Έλληνες υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις. Αν και το εκλογικό σύστημα είναι τέτοιο που δεν αποκλείεται η ανατροπή στη σειρά εκλογής, Μέχρι στιγμής υπάρχουν δυο Έλληνες υποψήφιοι για το δημοτικό συμβούλιο (σε σχετικά μικρά κόμματα) και μια υποψήφια για συνοικιακό συμβούλιο (θα γίνουν ταυτόχρονα οι εκλογές). Τα ονόματα θα τα δημοσιεύσουμε όταν τα επισημοποιήσουν τα κόμματα.