15 μελές μαθητικό συμβούλιο Λυκείου Μονάχου

Με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας το 15μελές μαθητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου ζητάει διευκρινήσεις για το νέο νόμο που ψηφίστηκε και αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

Η επιστολή

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

έχουμε φτάσει σχεδόν στη μέση της σχολικής χρονιάς και με την παρούσα επιστολή επικοινωνούμε μαζί σας επιθυμώντας να λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με τον νόμο 4610 που ψηφίστηκε πρόσφατα.

 

Στον εν λόγω νόμο δεν γίνεται άμεση αναφορά στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2019-2020.

 

Θα θέλαμε ως εκ τούτου να δημοσιευτεί άμεσα η εγκύκλιος που θα διευκρινίζονται οι ειδικές κατηγορίες και οι προϋποθέσεις ένταξης σε αυτές, όπως και τα δικαιολογητικά και ο τρόπος υποβολής τους.

 

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε τον τρόπο εισαγωγής μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ποια θα είναι η διαδικασία επιλογής.

 

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου ζητούμε να γίνει μια επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα. Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας όσο το δυνατόν πιο σύντομα, διότι είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μας να γνωρίζουμε τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το μέλλον μας.

 

Αναμένουμε ακόμη από εσάς να συναισθανθείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς το αίτημά μας δεν αφορά μόνο το δικό μας σχολείο αλλά όλα τα σχολεία της ομογένειας.

 

Σας ευχόμαστε δύναμη για τη συνέχιση του πολυεύθυνου έργου σας.

 

Με τιμή,

Για το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος             Γραμματέας

Ιωάννης Τσολναράς Τίνο Μεσσάρης

Τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου, πιστά στις παραδόσεις και στα έθιμα της πατρίδας μας, ξεκίνησαν το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου τα μαθήματα μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με την κοπή της βασιλόπιτας.

 

Τις βασιλόπιτες ευλόγησε ο π. Γεώργιος Βλέτσης που τραγούδησε μαζί με τους μαθητές τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

 

Την εορτή τίμησε με την παρουσία της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο, κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, και μοίρασε τις 26 βασιλόπιτες στα τμήματα των μαθητών που με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν να γευθούν και να βρουν το «φλουρί».

 

Τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου εύχονται Καλή Χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές των ελληνικών σχολείων!

. Foto: ΤΕΓ

12.01.2020