Χρυσό στην κατηγορία του κέρδισε και ο Δημήτρης Νατσικάς από το Μόναχο/ TSV Dachau

Δυο χρυσά και ένα ασημένιο στο κύπελλο Taekwondo Βαυαρίας από τα ελληνόπουλα

Τα αδέρφια Πασχάλης και Βασίλης Ναλμπάντης κατέκτησαν χρυσό και ασημένιο αντίστοιχα στο 3ο κύπελλο διοργάνωσης Taekwondo Βαυαρίας ενώ χρυσό ο Χρήστος Νούλια; ο οποίος μάλιστα ναδείχτηκε και πρώτος σε επίπεδο τεχνικής 

Με μικρές δωρεές μπορούμε να φθάσουμε τον μεγάλο στόχο

Της Μαρίας Παπαδανιήλ


Αγαπητοί μου φίλοι και συμπατριώτες στο Μόναχο και στα περίχωρα με πολλούς από εσάς γνωριζόμαστε από τα ελληνικά σχολεία που πηγαίναμε μαζί στο Μόναχο.


Το γεγονός αυτό μου δίνει το θάρρος να κάνω σ εσάς έκκληση να συμμετέχετε σε μια προσπάθεια που έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα και σίγουρα πολλούς από εσάς.


Αφού διευκρινίσω ότι δεν έχω ουδεμία οικογενειακή ή συγγενική σχέση με τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ θα ήθελα και οι Έλληνες του Μονάχου και των περιχώρων να ενημερωθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται.


Ίσως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ήδη την ιστορία του Ραφαήλ από τις πάρα πολλές δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα.


Ο μικρός μας μαχητής γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και έδειχνε απολύτως υγιής. Σταδιακά, από τον 2ο μήνα της ζωής του και έπειτα, αντιληφθήκαμε υποτονία στα χέρια και στα πόδια του. Η διάγνωση ήρθε λίγο αργότερα και ήταν νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1. Πρόκειται για μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής... Από τότε, ο Παναγιώτης-Ραφαήλ, δίνει καθημερινό αγώνα για να κατακτήσει και να διατηρήσει πράγματα που εμείς οι υγιείς άνθρωποι τα θεωρούμε δεδομένα, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος κεφαλής. Η πάθηση είναι επιθετική και μέχρι πρότινος μη αναστρέψιμη.


Η μοναδική μέχρι στιγμής θεραπεία που λαμβάνει το παιδί μας και χάρη σ΄αυτήν εξακολουθεί να είναι μαζί μας, είναι ένα φάρμακο που λέγεται spinraza και διατηρεί τον ασθενή σε μία σχετικά καλή κατάσταση. Όπως όλοι οι γονείς θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας και ονειρευόμαστε τη μέρα που θα είναι απολύτως υγιές και αυτόνομο. Από ότι φαίνεται, για να το πετύχουμε αυτό, ο γιος μας πρέπει να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία που εγκρίθηκε προ τριών μηνών στην Αμερική και στοχεύει στην αποκατάσταση του ελαττωματικού γονιδίου που είναι υπεύθυνο για την μυϊκή αδυναμία.


Δυστυχώς το κόστος της συγκεκριμένης θεραπείας μαζί με την νοσηλεία ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο  χρόνος μας πιέζει διότι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να ληφθεί μόνο από ασθενείς έως 2 ετών.


Ο μικρός μας είναι ήδη 17 μηνών και η αγωνία μας είναι τεράστια.
Αυτό που ζητάμε είναι να ακουστεί η ιστορία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ όσο το δυνατόν πιο δυνατά ώστε να εξασφαλίσουμε την πολυδάπανη θεραπεία άμεσα.


ΓΛΩΣΣIΩTHΣ ΠANAΓIΩTHΣ PAΦAHΛ
IBAN GR7601102720000027200407891
AP ΛOΓAPIAΣMOY 272/004078-91
EΘNIKH TPAΠEZA
Σας ευχαριστώ πολύ Μαρία Παπαδανιήλ

40 χρόνια συμπλήρωσαν φέτος τα ΚΑΠΗ (Alten- und Service-Zentren).

Τα πρώτα ΚΑΠΗ είχαν δημιουργηθεί στο Haidhausen, Milbertshofen, Allach-Untermenzing και Thalkirchen. Ο αριθμός τώρα έχει φθάσει τα 32 σ ολόκληρο το Μόναχο.
Σήμερα κάλεσαν στο ΚΑΠΗ στο ALTSTADT όλα τα ΚΑΠΗ μαζί σε πρωινό όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος της πόλης του Μονάχου Dieter Reiter.


Στο συγκεκριμένο ΚΑΠΗ όπως έχουν και με άλλη μας ανάρτηση αναφερθεί λειτουργεί και η ομάδα 1ης γενιάς ελλήνων μεταναστών που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Φωτεινής Καφετζή - Τσορακλίδου και αποτέλεσε πρωτοβουλία που στη συνέχεια εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.


Μετά το πρωϊνό που πρόσφεραν οι υπεύθυνοι των ΚΑΠΗ, μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Theresia - Gerhardinger παρουσίασαν τραγούδια στους καλεσμένους.

Νέα πρωτιά του 9χρονου Χρήστου Νίτσα από το Καρλσφελντ σε διεθνές τουρνουά στη Βόννη και μάλιστα σε κατηγορία μεγαλύτερη από αυτή που ανήκει

Ο γνωστός πλέον σ όλους μας 9χρονος από τις διακρίσεις του στο taekwondo, Χρήστος Νίτσας διακρίθηκε και στο στίβο. Ετσι σε περιφερειακούς αγώνες στίβου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ? στο 1 χιλιόμετρο τρέξιμο Συγχαρητήρια Χρήστο