Augsburg

Καλοκαιρινή εκδήλωση του ΙΝ Αγίου Παντελεήμονα και της Ελληνικής Κοινότητας Augsburg.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Eva Weber οι Βουλευτές της Βαυαρικής Βουλής Johannes Hintersberger και Andreas Jäckel, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο Αρχιμανδρίτης και Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας Πέτρος Κλίτς .

Από την εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Geretsried      Φωτογραφίες Griechische Gemeinde Geretsried

Ελληνική Κοινότητα Geretsried

Η "αθλητική ημέρα" των ελληνικών σχολείων Μονάχου που διοργάνωσε η Ελληνική Kοινότητα Μονάχου στις εγκαταστάσεις της FC Hellas München (17.06.2018). Foto Σπύρος Ξενάκης

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου

Η Ελληνική Κοινότητα Moνάχου σε συνεργασία με τα ελληνικά σχολεία Μονάχου διοργανώνει την αθλητική ημέρα την Κυριακή 17.06.2018 στις αθλητικές εγκαταστάσεις FC Wacker – FC Hellas, στην Demleitnerstr. 2, 81371 München -  περιοχή Harras,  (U-Bahn 3,  στάση Brudermühlstrasse).


Οι θέσεις στάθμευσης   είναι περιορισμένες λόγω εργασιών.
Εισιτήριο:  ενήλικες,  3,- €
Όλα τα παιδιά δωρεάν 


Προσκαλούμε τον ελληνισμό της περιοχής να προσέλθει και να ενισχύσει με την παρουσία του τη συναγωνιζόμενη νεολαία  της παροικίας μας στα διάφορα αθλήματα (στίβος, ποδόσφαιρο  κ. λ.π ).


Τα έπαθλα στους νικητές θα απονείμουν  η Γενική Πρόξενος κ. Π. Κωνσταντινοπούλου και  ο Συντονιστής Εκπαίδευσης  Δρ. κ. Γ. Παπατσίμπας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  2018
Η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τα ελληνικά σχολεία διαγωνισμό ζωγραφικής. Το θέμα είναι ελεύθερο. Tα έργα ζωγραφικής των μαθητών/τριών πρέπει να παραδοθούν στην Κοινότητα το αργότερο στις 04.07.18.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΜΟΝΑΧΟΥ

Ανακοίνωση Ελληνικής Κοινότητας Haar

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Γερμανία κ.Δασκαρόλη Θεόδωρο είχε στο Προξενείο Μονάχου ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και της επιτροπής παιδείας Χααρ Μονάχου και περιχώρων κ. Κώτσης Απόστολος

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο κ. Κωσταντινοπούλου .
Τα παρακάτω έγγραφα στα οποία αναφέρονται τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας, καθώς επίσης και πάγια αιτήματα της ομογένειας, παραδόθηκαν προσωπικά απο τον πρόεδρο της κοινότητας στον Πρέσβη με την θερμή παράκληση να τα προωθήσει στα αντίστοιχα αρμόδια υπουργεία .

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ελληνική Κοινότητα Χααρ και FC Hellas

Αποκριάτικος χορός και κοπή βασιλόπιτας της ελληνικής Κοινότητας Χααρ και της FC Hellas με ζωντανή μουσική "Τα παιδιά του Μονάχου " και τα χορευτικά συγκροτήματα της ελληνικής κοινότητας Χααρ Μονάχου
Παρασκευή 09.02.18, Από της 17:00, Είσοδος για άτομα πάνω από 12 ετών 10 €
Είσοδος για τα παιδιά δωρεάν. Bürgersaal Haar - Δωρεάν υπόγειο πάρκινγκ

Ελληνική Κοινότητα Haar

ο μικρός τολμηρός και τυχερός Μιχάλης Μαρκάκιος που ήρθε με τους γονείς του έξτρα απο το Ingolstadt ανέσυρε τον Σταύρο απο τα παγωμένα νερά !!!
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχιμανδρίτη π.Σιώμο Γεώργιο και στον π.Βλέτση Γεώργιο για την παρουσία τους και την οργάνωση αυτής της όμορφης τελετής παρόλο τις αντίξοες συνθήκες !!!
Εκ μέρους του ΔΣ
Ο πρόεδρος
Κώτσης Απόστολος

Ελληνική Κοινότητα Haar

Ενημέρωση 

 

Αγαπητοί συμπατριώτες φίλοι και μέλη της ελληνικής κοινότητας  Χααρ Μονάχου και περιχώρων , θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και ο καινούργιος χρόνος να σας φέρει υγεία ,χαρά και ευτυχία σε εσας και στις οικογένειες σας .

Οι Κυριακάτικες συναντήσεις μας θα ξεκινήσουν και πάλι στις 14.01:2018. Από 15.00 έως 20.00 (με όλες τις δραστηριότητες χορευτικό ,μαθήματα μουσικής  ,χορωδία, μαθήματα ξένων γλωσσών, κλπ  )

 

 

Εκ μέρους του ΔΣ 

Ο πρόεδρος                                                     Ο γραμματέας 

 

Κώτσης Απόστολος                                  Μαυρίκης Σταμάτης

 

Ελληνική Κοινότητα Haar b. München

Ημερήσια εκδρομή στην παγκοσμίου φήμης χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης Nürnberger Christkindlesmarkt

Κυριακή,  3 Δεκεμβρίου 2017

Αναχώρηση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, (Αrnulfstrasse)

ώρα αναχώρησης 08.00, ώρα επιστροφής 20.00

 

Η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην ιστορική  Νυρεμβέργη  για να επισκεφθούμε τη φημισμένη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Να ζήσουμε από κοντά τη μαγευτική γιορταστική ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης, να  

μεθύσομε από τις μυρουδιές των χριστουγεννιάτικων ζαχαρωτών και του Glühwein, να απολαύσομε τις μοναδικές γεύσεις  των παγκοσμίως γνωστών  Lebkuchen  και  Rostbratwürstchen  της Νυρεμβέργης. 

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης λειτούργησε για πρώτη φορά το έτος   1628. Αποτελείται από 180 ξύλινα κιόσκια,  παραδοσιακά  στολισμένα με  κόκκινο και άσπρο ύφασμα, στα οποία προσφέρονται κάθε είδους  χριστουγεννιάτικα στολίδια  και  

μοναδικές λιχουδιές. 

Στη χριστουγεννιάτικη  αγορά της Νυρεμβέργης συμμετέχουν και οι 14 αδελφοποιημένες  με αυτή πόλεις, από την Ελλάδα συμμετέχει η πόλη της Καβάλας.   

 

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης, όπως το κάστρο (Βurg), τα τείχη (Stadtmauern),  το γερμανικό Εθνικό Μουσείο (Germanisches Nationalmuseum), τo Verkehrsmuseum  , τo Museum für Kommunikation, το ονομαστό Spielzeugmuseum, το σπίτι του ζωγράφου Albrecht Dürer (1471 – 1528), τιs unterirdischen Felsengänge, das ehemalige Reichsparteitagsgelände,   τη Lorenz-, τη  St. Sebald-, τη Frauenkirche , από το δυτικό εξώστη της οποίας εξαγγέλλεται επίσημα κάθε χρόνο η έναρξη λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης αγοράς.     

Tιμή εισιτηρίου:  Ενήλικες:  16,-  €  

                               Παιδιά μέχρι 12 ετών:   10,-  €  

Tel.: 0176 39537803,

 

Ελληνική Κοινότητα Haar

Wirtschaftliche Lage und Möglichkeiten in Griechenland

 

Exuv e. V., 4. Stock, Albert-Schweitzer-Str. 62, 81735 Müchen

20 Οκτωβρίου 2017 

 

Bis vor kurzem war Griechenland das Thema in Deutschland. Durch die Wahlen in ganz Europa geriet das Thema leider in Vergessenheit. Doch es hat sich Einiges getan. Deshalb möchten wir uns wieder auffrischen und laden Sie herzlich ein. 

 

Referent: 

Apostolos Kotsis 

(Präsident Griechische Gemeinde Haar)

Prof. em. Dr. Konstantinos D. Kremalis

(Geschäftsführer der Anwaltssozietät Dikigoros Athen - München)

Ελληνική Κοινότητα Καρλσφελντ

Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Κάρλσφλεντ ενημερώνει ότι τα μαθήματα του προσχολικού τμήματος με την κ. Ανέτα θα ξεκινήσουν στις 5 Νοεμβρίου 2017

Ελληνική Κοινότητα Haar

Στην δεξίωση υποδοχής του νέου καθολικού ιερέα στην ενορία του Haar κ. Semmel παρέστησαν και ο αρχιμανδρίτης Γιώργος Σιώμος καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Haar Α. Κώτσης Στην φωτογραφία διακρίνεται επίσης και η δήμαρχος του Χααρ κ. Gabriele Müller

Συνεργασία Ελληνικής Κοινότητας Haar στο Μόναχο και της εταιρίας WPR για θέσεις εργασίας

Σε συνεργασία προχώρησε η Ελληνικής Κοινότητας Haar στο Μόναχο με την εταιρία WPR που ειδικεύεται στον χώρο της γαστρονομίας .

Η κοινότητα μας εξασφάλισε θέσεις εργασίας για τους συμπατριώτες μας τους οποίους η εταιρία θα απασχολεί έστω και με λίγη γνώση γερμανικών η αγγλικών.

Μάλιστα η εταιρία θα προσπαθεί να τοποθετεί τους καινούργιους απασχολούμενους μαζί με Έλληνες που ηδη δουλεύουν στην εταιρία ώστε να διευκολυνθούν στην αρχή .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κοινότητα μας κάθε Κυριακή απο της 10:00 εως στις 16:00 η στα παρακάτω τηλέφωνα
0171-3804964
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος
Κώτσης Απόστολος
Ο γραμματέας
Μαυρίκης Σταμάτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΧΟΥ - SOMMERFEST

SOMMERFEST,  Σάββατο 17. 06. 17, ώρα 14.00 – 22.00
H Εκδήλωση θα γίνει στον πολύ όμορφο, με καλοκαιρινή φινέτσα  Biergarten του «Βeach – Arena / Tennisanlage Chr. Theodosiadis»,  Föhringer Ring 5, 80805 München.
Απέναντι από το  U-Bahn 6,  στάση Studentenstadt.
Το κατάστημα διαθέτει σουβλάκια, εδέσματα διαφόρων ειδών, γλυκά και κάθε είδους ποτά. Ο καιρός προβλέπεται καλός, σε κάθε περίπτωση πάντως το κατάστημα διαθέτει  μόνιμες μεγάλες τέντες. Υπάρχουν επίσης αρκετές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων,  και  παιδότοπος με πολύ ψιλή άμμο.
Μουσική συντροφιά θα μας κρατήσει το συγκρότημα «τα παιδιά του Μονάχου»
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: Εκδήλωση - ομιλία

 Ομιλία του καθηγητή Δρ κ. Κ. Νικολακόπουλου με θέμα: "Η γλώσσα της Καινής Διαθήκης και η συνέχειά της μέχρι τη νεολληνική" στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΝ των Αγίων Πάντων, την Πέμπτη 15 Ιουνίου (αργία) στις 3 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη 

Ελληνική Κοινότητα Κάρλφελντ. Εκδήλωση 11 Ιουνίου 2017

Προηγούμενες δημοσιεύσεις

Προηγούμενες δημοσιεύσεις για την Ελληνική Κοινότητα Μονάχου και τις Κοινότητες στα περίχωρα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ