Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου

Ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου βρίσκεται σε μόνιμη επικοινωνία με τα αντίστοιχα σωματεία/συλλόγους σε Ελλάδα και στον Απόδημο προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις μας.


Ήδη σχετικά ενημερώσαμε τους περισσότερους ελληνικούς συλλόγους  και τις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε σχετικά.


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως είναι το όνομα της Μακεδονίας μας πρέπει να αντιμετωπίζετε όσον αφορά τη δράση συλλογικά και με σοβαρό σχεδιασμό.


Μεμονωμένες πρωτοβουλίες, όσο καλοπροαίρετες και να είναι, μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα αποτελέσματα από αυτά που όλοι μαζί θέλουμε.


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Θοδώρα Τζιτζιλάκη
Πρόεδρος Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου 

Θράκικος Σύλλογος Μονάχου. Φωτογραφίες από εκδήλωση στις 13.01.2018 Φωτο Rena Tsoga

Aπό τη χθεσινή κοινή εκδήλωση που διοργάνωσε το "Ελληνικό Σπίτι" με το Σύλλογο Επτανησίων Μονάχου το σύλλογο Φιλαρμονία και τον ΙΝ των Αγίων Πάντων στο Schloss Fotos Maria Malvina Grana

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Κοπή Βασιλόπιτας την Κυριακή 21.01.18 στον χώρο που κάνουμε πρόβες Westendstraße 66A

Φαγητό:
γουρουνάκι στη σούβλα με Knödel και ένα ποτό 5€
Για τα παιδιά του χορευτικού το φαγητό θα είναι δωρεάν.

Είσοδος ελεύθερη!!!

Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι της Λέσχης,
διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του νέου έτους και θα θέλαμε με αυτό το μήνυμα να μοιραστούμε μαζί σας κάτι ελπιδοφόρο για το μέλλον.


Ως γνωστόν, μια από τις χειρότερες όψεις της ελληνικής κρίσης αποτελεί η ανεργία, ειδικά αυτή στους νέους ανθρώπους. Ως αποτέλεσμά της, μάλιστα, πολλοί νέοι υψηλά καταρτισμένοι έχουν τραπεί σε φυγή στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, δυσχεραίνοντας την κατάσταση πίσω στην πατρίδα ακόμη περισσότερο. Πρόκειται προφανώς για ένα πολύπλοκο πρόβλημα αποτελώντας πλέον μόνιμο σχεδόν θέμα της δημόσιας συζήτησης. Τα μέτρα αντιμετώπισής του απέχουν, ωστόσο, ακόμη πολύ από την πολυπόθητη ανάκαμψη.


Αντί απλά να περιμένει τις κατάλληλες πολιτικές, μια ομάδα Ελλήνων στο Λονδίνο προσπάθησε το 2012 μέσα από πετυχημένους επιχειρηματίες εν καιρώ κρίσης να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις δικές του πρωτοποριακές ιδέες. Το „Reload Greece“, ένας επίσημος οργανισμός στο Ην. Βασίλειο σήμερα, έχει ως στόχο να καλλιεργήσει μια νέα γενιά επιχειρηματιών στη Διασπορά των οποίων η δραστηριότητα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα, καθώς επίσης να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ελληνικών startup εταιρειών. Το „Reload Greece“ έχει στη βάση του 20.000 υποστηρικτές παγκοσμίως, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 3.000 άτομα έχουν περάσει μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και έχουν δημιουργηθεί πάνω από 90 θέσεις εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το „Reload Greece“ δείτε εδώ: www.reloadgreece.com


Στις 18 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιείται το πρώτο πιλοτικό σεμινάριο εδώ στο Μόναχο, ως μέρος του Young Entrepreneurs Programme (RGYEP). Αυτό συνιστά την πρώτη προσπάθεια του οργανισμού εκτός Η.Β., αφού έχει περάσει εκεί από 14 πανεπιστήμια σε 7 πόλεις. Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 στάδια τα οποία βοηθούν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις ικανότητες και γνώση που χρειάζονται για να πετύχουν σαν επιχειρηματίες.
Σε αυτή την πρώτη φάση, τη λεγομένη „Ignite“, νέοι με επιχειρηματικές ιδέες καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και στη συνέχεια να δουλέψουν πάνω σε αυτές με τη βοήθεια μεντόρων και επιχειρηματιών που θα βρίσκονται εκεί. Οι καλύτερες ιδέες περνούν στο επόμενο στάδιο, „Accelerate“, μαζί με τους φιναλίστ από τη Μ. Βρετανία. Σε αυτό το στάδιο οι συμμετέχοντες δουλεύουν συστηματικά με ένα μέντορα για μια περίοδο 6 εβδομάδων και λαμβάνουν ειδικευμένα σεμινάρια προκειμένου να ανταποκριθούν στο τελευταίο στάδιο, „Pitch“, όπου και παρουσιάζουν τις πλέον βελτιωμένες ιδέες με στόχο να κερδίσουν έπαθλα.


Εδώ η σελίδα της εκδήλωσης με όλες τις σχετικές πληροφορίες: https://www.eventora.com/en/Events/ignite-reload-develop-your-bus-1


Με μεγάλη μας χαρά στηρίζουμε ως Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων αυτή την πρωτοβουλία και σας καλούμε είτε να συμμετάσχετε προσωπικά, εφόσον σας αφορά, είτε να το προωθήσετε παρακάτω με την ελπίδα να φτάσει σε όσους δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Ανακοίνωση από την πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου Θεοδώρα Τζιτζιλάκη :

Παρακαλούνται όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της Γερμανίας να συστοιχηθούν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας για την αποτροπή της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στο Κράτος των Σκοπίων. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε ηθικά και έμπρακτα την Καμπάνια ‘‘Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα‘‘ και να υπογράψουμε το ακόλουθω κείμενο. Ως Έλληνες ομογενείς και πατριώτες οφείλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς τα κέντρα αποφάσεων ότι η οργανωμένη ελληνικη διασπορά της Γερμανίας εναντιώνεται στην παραχώρηση της Μακεδονικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορίας και ταυτότητας. Δικαιούχος και αυθεντικός εκπρόσωπος της Μακεδονίας ειναι μονάχα ο Ελληνισμός. Οι υπογραφόμενοι θεωρούμε υποχρέωση μας τόσο απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ελλάδα, όσο και απέναντι στην Ευρώπη, να απευθύνουμε ένα βροντερό μήνυμα συμπαράστασης. Ο ελληνικός λαός εντός και εκτός Ελλάδος δεν μπορεί να παραμείνει απαθής μπροστά σ’αυτήν την απειλή κατά της εθνικής του υπόστασης.
www.onomasia.gr

Οι εκδηλώσεις των συλλόγων / φορέων την επόμενη εβδομάδας

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου: Μια ακόμη πολύ μεγάλη εκδήλωση