Mεγάλη επιτυχία της Ηπερωτικής Κοινότητας Μονάχου

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος στην ιστοσελίδα του "Η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου για τον εορτασμό των 50 χρόνων ύπαρξης και δράσης στο Μόναχο θα έχει φέτος την τιμή με 40 άτομα με παραδοσιακές ενδυμασίες της Ηπείρου να λάβει μέρος στην παρέλαση του μεγαλύτερου στο κόσμο λαϊκού πανηγυριού, το Oktoberfest"

Θα είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που γίνεται αποδεκτός (αν δεν κάνουμε λάθος) καθώς οι διαδικασίες συμμετοχής άλλων εθνοτήτων είναι πολύ αυστηρές.

35 χρόνια σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου

Μια όμορφη και με κέφι εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος Ελασσονιτών σήμερα στο Μόναχο για τη συμπλήρωση των 35 χρόνων λειτουργίας του.

Αποκορύφωμα η αναπαράσταση του θεσσαλικού γάμου από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θεσσαλών Διαμαντής Γκίκας

Φωτογραφίες για Δορυφόρο : Λάκης Σπυριδωνίδης

Με θέμα "Ποιοι είναι οι Έλληνες - Μια ταυτότητα σε Κρίση" η ομιλία του Καθηγητή Γιώργου Πρεβελάκη στη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων χθες στο Μόναχο. Φωτογραφίες Φώτης Μάραντος

Φωτογραφίες: Γιάννης Βασιλείου

δοξολογία για 71η επέτειο της απελευθέρωησς των Δωδεκανήσων και την ενσωμάτωσής τους στην Ελλάδα που οργάνωσε ο Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου στην ενορία των Αγίων Πάντων

Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου όργανωσε την περασμένη Κυριακή εκπαιδευτική επίσκεψη για τους νέους του Συλλόγου  στο NS-Dokumentationszentrum München (μουσείο μνήμης και ιστορίας των θυμάτων του ναζισμού) Max-Mannheimer-Platz 1. 

 

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, η επίσκεψη της Διευθύντριας του Münchner Stadrmuseum Dr. Isabellas Fehle και του αρμοδίου του μουσείου για το προγιέκτ "Migration bewegt die Stadt" Simoen Goeke στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιών που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων στο πολιτιστικό κέντρο της ενορίας των Αγίων Πάντων.  Tην περιήγηση έκανε ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Σεραφείμ Βουλγαρίδης.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χάρης Φωτιάδης μαζί με τον αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο και τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση καθώς και άλλα μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν μαζί με την Isabella Fehle και Simoen Goeke το μνημείο για τη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της ενορίας των Αγίων Πάντων.

 

Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Μονάχου Ingrid Grossmann

Από τη σημερινή δοξολογία που έγινε στην ενορία των Αγίων Πάντων από την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου συνόδευσε δεξίωση στους καλεσμένους

Από τη σημερινή δοξολογία που έγινε στην ενορία των Αγίων Πάντων από την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου συνόδευσε δεξίωση στους καλεσμένους.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου Γκαρτζονίκας Ηλίας, η Πρόεδρος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ Βασιλεία Τριάρχη, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Κουγιουμουτζής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρώπης των Κρητικών Συλλόγων Γιάννης Επιτροπάκης, εκπρόσωπος του συλλόγου Θρακιωτών Μονάχου Βίκυ Αποστολάκη

Φωτογραφίες για το Δορυφόρο:@Lakis Spiridonidis.

Ο Σύλλογος Κρητών Μονάχου και η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου στήριξαν την παρουσία των περιφερειών Κρήτης και Ηπείρου στην τουριστική έκθεση Free Μονάχου φωτογραφίες : Stelios Soula Antonakis

Συνάντηση των Ηπειρωτών της διασποράς τον Ιούνιο στο Μόναχο

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου και γιορτή Βασιλόπιτας

Λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης ποντιακών ενδυμασιών στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας των Αγίων Πάντων που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Έκθεση ποντιακής παραδοσιακής ενδυμασίας

Έκθεση ποντιακής παραδοσιακής ενδυμασίας —η πρώτη έκθεση ποντιακών ενδυμασιών εκτός Ελλάδας, σε συλλογικό επίπεδο— ετοίμασε ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου ( 9 έως 22 Φεβρουαρίου 2019)

Στο πνευματικό κέντρο της ενορίας των Αγίων Πάντων στο Μόναχο .

Έναρξη θα γίνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 18:00 με εισήγηση, με θέμα: «Οι ενδυμασίες των Ελλήνων του Πόντου στον 20ο αιώνα» με εισηγητές τον δρ Ιωάννη Αμαραντίδη και την Ελένη Σαββίδου από την Ελλάδα.

Τη επόμενη μέρα στις 15:00 θα υπάρξει εισήγηση στην γερμανική γλώσσα με το ίδιο θέμα, για το γερμανικό κοινό.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Πολιτιστικός Σύλλογος Λύκειον των Ελληνίδων, ίδρυμα Παλλάδιον και Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων - Βασιλόπιτα 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής αίθουσας Unterföhring (POLITIA)

Παραβρέθηκαν ως επίσημοι καλεσμένοι η Γεν. Πρόξενος Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο Δήμαρχος της Κοινότητας Aschheim Thomas Glashauser (αδελφοποιημένη Κοινότητα με το νησί Λέρο), η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης Dimitrina Lang καθώς και άλλα μέλη του Συμβουλίου μεταξύ αυτών η Θεοδώρα Ζισμάνη και ο Θεόδωρος Λουπεγγίδης ενώ στην ελληνοβαυρική φιλία αναφέρθηκε με ομιλία του ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Το μουσικό πρόγραμμα κάλυψε η ορχήστρα ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ ενώ παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων.

Σύλλογος Θρακιωτών Μονάχου - Βασιλόπιτα 2019

Φωτογραφίες: Efstratia Stratoula, Nikolaos Stamatis

Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

Η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου διοργανώνει εκδήλωση - ομιλία με τον καθηγητή Γιώργο Πρεβελάκη με θέμα: "Ποιοί είναι οι Έλληνες - Μια ταυτότητα στην κρίση" (στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στη γερμανική).

Παράλληλα θα παρουσιαστούν επιλεγμένες παραδοσιακές φορεσιές σε συνεργασία με 8 πολιτιστικούς συλλόγους (Αιγαίου, Επτανησίων, Ηπειρωτών, Θρακιωτών, Κρητών, Μακεδόνων, Ποντίων και τον πολιτιστικό σύλλογο Λύκειον των Ελληνίδων)

Βασιλόπιτα Συλλόγου Ποντίων Μονάχου (26.01.2019 Bürgerhaus Karlsfeld)

Από τη χθεσινή γιορτή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας ποντιακών Συλλόγων Ευρώπης Ανέστη Οσιπίδη, της Γεν. Προξένου Μονάχου Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου εκπροσώπων φορέων και συλλόγων μονάχου
φωτογραφίες Lakis Spiridonidis

Συνέντευξη Στέλιο Αντωνάκη, Προέδρου Συλλόγου Κρητών στο CretaTV

Θρακικός Σύλλογος Μονάχου

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου. Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Σύλλογος Κρητών Μονάχου Φωτογραφίες: Δορυφόρος και Λάκης Σπυριδωνίδης

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Μονάχου «Το Σούλι» To νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Hπειρωτική Κοινότητα Μονάχου: "Βασιλόπιτα" στις 20.01.2019

Σύλλογος Αιγαίου. Βίντεο με φωτογραφίες από την εκδήλωση του συλλόγου (βασιλόπιτα 5.01.2019)

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου "Λύκειον των Ελληνίδων", Λέσχης Επιστημόνων και Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ για την έλευση του νέου έτους

Και φέτος κοινή εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου "Λύκειον των Ελληνίδων", Λέσχης Επιστημόνων και Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ για την έλευσητου νέου έτους.

Φέτος Kυριακή 3 Φεβρουαρίου στη Δημοτική αίθουσα στην Münchner Str. 65, 85774 Unterföhring (εκεί που βρίσκεται το εστιατόριο POLITIA)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20.01.2019

Σύλλογος Αιγαίου: Κοπή βασιλόπιτας

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων στην Paulaner             Φωτογραφίες Lakis Spiridonidis

Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Επτανησίων (θεατρική και μουσικοχορευτική εκδήλωση) 29.12.2018