Το μικρό χορευτικό της Ηπειρωτικής Κοινότητας τώρα στις πρόβες

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

Αγαπημένοι μας φίλοι, το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και ήρθε η ώρα να ανταμώσουμε ξανά για μια νέα χρονιά γεμάτη χορούς, τραγούδια και επτανησιακή μούρλια!!! Ραντεβού αυτή την Κυριακή, 6/10 και ώρα 15.30 στο στέκι μας στη Westendstrasse 76!
Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε μερικές όμορφες στιγμές απ τη χρονιά που μας πέρασε!

ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι της Λέσχης,


το ΔΣ είναι ως συνήθως ανοιχτό σε νέες ιδέες και προτάσεις από μέρους σας. Αντιλαμβάνεται μεν το ρόλο του ως βασικού διοργανωτή των δραστηριοτήτων του συλλόγου, παροτρύνει δε και εκτιμάει όμως τη δική σας ενεργή συμμετοχή, πιστεύοντας ότι ουσιαστικά κατά αυτόν τον τρόπο μόνο μπορεί να επιτευχθούν οι συλλογικοί του στόχοι.

Σε αυτό το πλαίσιο κατά τη διάρκεια ανοιχτής ανταλλαγής ιδεών με κάποιους από σας εκφράστηκε η επιθυμία για τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για τη βιωματική επαφή των ελληνόπουλων με τις θετικές επιστήμες. Το βασικό σχέδιο είναι να συγκροτηθεί μια ομάδα παιδιών με κοινά ενδιαφέροντα, τα μέλη της οποίας θα συναντιούνται σε τακτά διαστήματα, π.χ. κάθε Σάββατο. Οι εκπαιδευτές θα εναλλάσσονται, ούτως ώστε να μη χρειάζεται κανείς να συμμετάσχει πάνω από 2-3 φορές ανά σεζόν. Πρόκειται για ανθρώπους που με όρεξη και δημιουργικότητα θα είναι πρόθυμοι να γνωρίσουν τα της επιστήμης τους σε παιδιά, μέσα από ενδιαφέροντα συμμετοχικά πειράματα και επιδείξεις, συμβάλλοντας έτσι στην επικοινωνία της επιστήμης. Ένας βασικός πυρήνας τέτοιων ανθρώπων υπάρχει ήδη.

Η Λέσχη μας είναι πρόθυμη να αγκαλιάσει στους κόλπους της μια τέτοια ομάδα εργασίας, που άλλωστε μπορεί να λειτουργήσει και ως πρότυπο για τη σύσταση κι άλλων αντίστοιχων στο μέλλον (παραδείγματος χάριν υπάρχει ήδη η ιδέα για ομάδα ελληνικού βιβλίου, της οποίας η δραστηριότητα θα μπορούσε να αφορά την οργάνωση δανεισμού και ανταλλαγής βιβλίων μεταξύ των μελών καθώς και την πρόσκληση συγγραφέων). Αυτές οι ιδέες χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, πράγμα το οποίο βέβαια θα είναι σε θέση να κάνουν καλύτερα τα μέλη της εκάστοτε ομάδας.

Σας κινήσαμε το ενδιαφέρον; Θα ενδιαφερόσασταν για τη συμμετοχή σας στην ομάδα πειραμάτων, σε πρώτη φάση. Αν νομίζετε ότι με το έναν ή άλλο τρόπο θα μπορούσατε να συμβάλλεται στην ομάδα, θα χαιρόμασταν πολύ να έρθετε σε επαφή μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνικά
στο 0176-84882512 ή 0159-02489440. Στην προσπάθειά μας να γνωστοποιηθεί η πρωτοβουλία μας και αναζητώντας ενδιαφερόμενους, σας παρακαλούμε να μη διστάσετε να προωθήσετε το μήνυμα αυτό παρακάτω, εκεί όπου το κρίνετε πρόσφορο.


Με εκτίμηση,
το ΔΣ

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

15.09.2019

Η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου ξεκίνησε σήμερα την χρονιά της 2019/2020 με μια ξεχωριστή δράση .... Στείλαμε το 1ο φορτίο πλαστικά καπάκια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε να είναι αρκετά για την χρηματοδοτηση τουλάχιστον 2 αναπηρικών αμαξιδίων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους που στήριξαν και αγκάλιασαν απο την αρχή την κοινωνική μας δράση και συγκέντρωσαν μαζί μας καπάκια . Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην μεταφορική εταιρεία του Γιωργος Σαρικος για την στήριξη της δράσης μας με το να αναλάβει την μεταφορά τους. Σύντομα θα σταλθεί και 2ο φορτίο. Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για την στήριξή σας....

Ο σύλλογος Αιγαίου Μονάχου συμμετέχει στην 3η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο που διοργανώνει ο χορευτικός Ομίλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου που βρίσκεται ήδη απο προχτές στο νησί θα παρουσιάσει χορούς από το Ανατολικό Αιγαίο και τη Μικρά Ασία (επιμέλεια χορών Σύλβια Sandow και Μάκης Καρβούνης)

Η εκδήλωση ξεκίνησε ήδη και πραγματοποιείται στο
Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

Συγχαρητήρια στο σύλλογο και ιδιαίτερα στην Σύλβια Sandow και στο Mάκη Καρβούνη