Μόναχο:

Τοπικά στελέχη της ΝΔ, στο Μόναχο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βαυαρίας Λίκκα Θεόδωρο συναντήθηκαν  με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου, τον βουλευτή Ρεθύμνου και π. Υπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο.

24.09.2021

Ανακοίνωση

Τις τεχνικές λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στην διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο, 25 Απριλίου στις 6 μ.μ. (ώρα Γερμανίας) με θέμα "Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα στη Γερμανία με αφορμή την πανδημία της Covid-19" ανακοίνωσαν "οι επιτροπές Αγώνα Βερολίνου, Αμβούργου, Μονάχου και Ντίσελντορφ"

 

Συγκεκριμένα  ανακοίνωση αναφέρεται :

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση μπορεί να γίνει με τους εξής δύο τρόπους:

 

1. Διαδικτυακά:

Α. Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://us02web.zoom.us/j/106910805

 

Β. Θα μεταφερθείτε στο φυλλομετρητή (Browser) σας και θα σας ζητηθεί:

 

• Είτε να ανοίξετε την εφαρμογή του Zoom (“Zoom öffnen“), εφόσον έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή οπότε και θα σας ανοίξει αμέσως το περιβάλλον της συζήτησης,

 

• Είτε να κατεβάσετε την εφαρμογή του Zoom, πατώντας στο σημείο “download &run Zoom”.

Πατήστε “Αποθήκευση” (Speichern) και κατόπιν ανοίξτε το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήστε τις κλασικές οδηγίες εγκατάστασης.

 

Η εφαρμογή ΔΕΝ απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή για να εγκατασταθεί και για να συμμετάσχετε στη συζήτηση, ΔΕΝ χρειάζεται να κάνετε λογαριασμό στο Zoom, αν δεν έχετε.

 

Με το πέρας της εγκατάστασης θα κατευθυνθείτε αυτόματα στη συζήτηση. Αν αυτό δε συμβεί, πατήστε εκ νέου στον παραπάνω σύνδεσμο και πατήστε στην επιλογή για να ανοίξει το “Zoom”, όπως δείχνουμε παραπάνω.

 

Κατά την εισαγωγή σας ενδέχεται να σας ζητηθεί εξουσιοδότηση για τη χρήση του μικροφώνου και της κάμερας. Παρακαλούμε δώστε εξουσιοδότηση για το μικρόφωνο ενώ η χρήση της κάμερας, παραμένει προαιρετική. Εφόσον σας ζητηθεί το Meeting ID είναι 106 910 805.

 

2. Τηλεφωνικά:

 

Α. Καλέστε με απλή αστική χρέωση έναν από τους παρακάτω αριθμούς:

 

Αν καλείτε από γερμανικό αριθμό: +49 695 050 2596 +49 30 5679 5800

 

Aν καλείτε από ελληνικό αριθμό: +30 231 118 0599 +30 211 198 4488

 

Γ. Πληκτρολογήστε το παρακάτω Meeting ID: 106910805 και στη συνέχεια τη δίεση (#).

Δ. Στη συνέχεια θα ρωτηθείτε αν έχετε λογαριασμό Zoom, να πληκτρολογήσετε το LoginID σας και μετά τη δίεση (#).

ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό και προκειμένου να συνεχίσετε, πληκτρολογήστε απλά τη δίεση (#).

 

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τη σύνδεσή σας στη συζήτηση, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε με E-Mail στο it-zoom@gmx.de, είτε στο τηλέφωνο + 49 162 4538358

 

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η πρώτης διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές Αγώνα Βερολίνου, Αμβούργου, Μονάχου και Ντίσελντορφ στις 13 Απριλίου, παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε τη δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση, το Σάββατο, 25 Απριλίου στις 6 μ.μ. (ώρα Γερμανίας)

με θέμα: "Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα στη Γερμανία με αφορμή την πανδημία της Covid-19".

 

Εκ περιτροπής εργασία (Kurzarbeit) και απολύσεις, εκβιασμοί και αναγκαστικές άδειες, κατάργηση του 8ωρου και Home Office/τηλεργασία αποτελούν ένα μικρό δείγμα της «καινούριας» εργασιακής πραγματικότητας με αφορμή την πανδημία. Ποιος θα πληρώσει τις επιπτώσεις από αυτά τα μέτρα και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που εγκυμονούν; Πώς μπορούμε να αντισταθούμε ως εργαζόμενοι; Ποιος είναι ο δρόμος για να μην χάσουμε και άλλα δικαιώματα και για να κερδίσουμε πίσω αυτά που είχαμε;  

 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:

  • Πέτρος Μεντής, Πρόεδρος Συμβουλίου Εργαζομένων (Betriebsrat) και μέλος της Συνέλευσης Αντιπροσώπων του Συνδικάτου IG-Metal της περιοχής Γκύτερσλο
  • Μανώλης Κοράκης, Μέλος Συμβουλίου Εργαζομένων (Betriebsrat), αντιπρόσωπος του συνδικάτου στο εργοστάσιο (Vertrauensmann), μέλος του Προεδρείου του Συνδικάτου Ver.di στον Kλάδο Χάρτου και Τύπου της περιοχής Φρανκφούρτης-Οφενμπαχ ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις και από εργαζόμενους σε άλλους κλάδους (σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, επισιτισμό).

Οι ομιλητές θα μας μεταφέρουν την εμπειρία τους από τους εργασιακούς χώρους, τόσο αναφορικά με την υγιεινή εργασίας και τους κινδύνους έκθεσης των εργαζομένων στον κορονοϊό, όσο και σε σχέση με τα αντεργατικά μέτρα που νομοθετεί το γερμανικό κράτος ώστε να διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τη γρήγορη επάνοδο της κερδοφορίας τους.

 

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους από την πανδημία, σε αντιπαράθεση με τoν υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό, οι Επιτροπές Αγώνα Βερολίνου, Αμβούργου, Μονάχου και Ντίσελντορφ επιδιώκουν να συζητήσουν και να αναδείξουν, μέσα και από αυτήν τους την εκδήλωση, τις δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι στη Γερμανία για την ανατροπή αυτής της κατάστασης στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν περιστέλλονται ή αναβάλλονται εξαιτίας της πανδημίας!

 

Οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.

H Επιτροπή Αγώνα Μονάχου καλεί στο συλλαλητήριο ενάντια στη σύνοδο ασφαλείας του ΝΑΤΟ στο Μόναχο (SIKO)

Η Επιτροπή θα ανοίξει το πανό της στην πλ. Stachus στις 12:30 μμ

 

14.02.2020

Στις  15  Φλεβάρη συνεδριάζουν οι Υπ Άμυνας των ΝΑΤΟϊκών κρατών για  μια ακόμη φορά στοΜόναχο.  Οι σύνοδοι αυτοί δεν σημαίνουν τίποτα άλλο από προετοιμασία ενός ιμπεριαλιστικού επιθετικού  μηχανισμού απέναντι σε άλλους αντίστοιχους,  σε κράτη και κυβερνήσεις που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια τους. 

 

Οι εργαζομένοι στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό από αυτές τις Συνόδους. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που τα τύμπανα του πολέμου χτυπάνε από όλες τις μεριές κάτω από τις εντολές των πετρελαϊκών εταιρίων και των πολυεθνικών που επιζητούν να διασφαλίσουν τους ενεργειακούς δρόμους και τα ενεργειακά αποθέματα για δικό τους όφελος. Κομμάτι αυτών των σχεδιασμών είναι και η κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας  –  ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων που υπερψηφίστηκε χτες στις 30 Ιανουρίου 2020 από το ελληνικό κοινοβούλιο και συγκεκριμένα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παρόν, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ενα απέραντο πολεμικό ορμητήριο και τον ελληνικο λαό σε στόχο των κανονιών τους. Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού!Κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ  με τη Ρωσία,  την Κίνα και  με την εμπλοκή δεκάδων κρατών Ισραήλ,  Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος,  κλπ. 

 

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. ΗΠΑ  –  ΝΑΤΟ  –  ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα,  τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα καμίας χώρας.   Μοναδικός στόχος είναι εκμετάλευση των χωρών που βάζουν στο στόχο για τα δικά τουςσυμφέροντα.

 

Hι διατήρηση των πολεμικών συγκρούσεων σε όλη τη Νοτιανατολική Μεσόγειο,  η επιβολή κυβερνήσεων/μαριονέτων και η εξαθλίωση και προσφυγοποίηση ολόκληρων λαών δεν μπορεί να μας αφήνεια διάφορους και απαθείς. Να αναδείξουμε και να καταδικάσουμε τις πραγματικές αιτίες των πολέμων και αυτούς που τους συντηρούν.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου, ενώνει τη φωνή της  με το Παγκόσμιο συμβούλιο για την Ειρήνη και όλες τις δυνάμεις που εναντιώνονται στο ξεπούλημα της χώρας. Καλεί όλους να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πάλη σε κάθε χώρα ενάντια σε κάθε επιθετική ενέργεια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που καταλήγει σε πολέμους,   ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών μέχρι και σε σφαγές ολόκληρων λαών. 

 

Καταγγέλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις γενικόλογες αντιπολεμικές κορώνες που όμως δεν  “δείχνουν”την αιτία των πολέμων που είναι η αναζήτηση και εξασφάλιση της κερδοφορίας πολυεθνικών εταιριών και “ απρόσωπων”  κεφαλαίων, μακρυά από τις ανάγκες και τα θέλω των εμπλεκομένων λαών. Συμμετέχετε όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς,   κατεβείτε στους δρόμους του Μονάχου το Σάββατο 15  Φλεβάρη με τις δυνάμεις που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 

 

www.makk.gr

 

V.i.S.d.P.: P. Mentis, 33330 Gütersloh

Εκδήλωση ΚΚΕ στο Μόναχο

Την Κυριακή 10.12, στις 15:00  το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Μόναχο (σε ελληνικά και γερμανικά) για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε χώρο της Ταβέρνας Πυρσός, Εnglschalkingerstr 206, 81927 Μόναχο και περιλαμβάνει προβολή βίντεο και ομιλία, που θα είναι μεταφρασμένα στα γερμανικά. 

Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίων της Σύγχρονης Εποχής.

Εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση "Χούντα 1967 -1973, κείμενα και ντοκουμέντα" διοργανώνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το Σάββατο 18.11.2017 στο Μόναχο

Τα αποτελέσματα της εκλογής επικεφαλής του νέου φορέα στο Μόναχο

157 άτομα ψήφισαν στο Μόναχο για την εκλογή ανάδειξης επικεφαλής για τον κεντροαριστερά. 

Πάνω το 50% των φήφων πήρε η Γεννηματά (81). Επίσης έλαβαν Ανδρουλάκης 26, Θεοδωράκης 22, Καμίνης 20, Ραγκούσης 5, Γάτσιος 2 και άκυρο 1.

Ο Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) για επίσκεψή του στο Μόναχο

Σειρά συναντήσεων είχε ο αν. τομεάρχης εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής, Σάββας Αναστασιάδης , κατά την παραμονή του στο Μόναχο την Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, όπου βρέθηκε προσκεκλημένος της Ελληνικής κοινότητας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ειδικότερα, ο κύριος Αναστασιάδης συναντήθηκε με την Πρόξενο του Μονάχου κ. Παναγιώτα

 

Κωνσταντινοπούλου , με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Σπύρο Ξενάκη το Δ.Σ και μέλη της κοινότητας, τον αν. Γραμματέα οικουμενικού Ελληνισμού κ. Ξεπαπαδάκο Κυριάκο, με τον πρόεδρο κ. Λίκα Θεόδωρο και μέλη της  ΝΟΔΕ Μονάχου, με την πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. κ. Κοντοπούλου Δέσποινα, με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Θεόδωρο Λουπεγίδη, με το Δ.Σ. του ποντιακού συλλόγου  Μονάχου, με τον ποντιακό σύλλογο Νυρεμβέργης , με μέλη της Ελληνικής κοινότητας Χααρ, τον πρόεδρό της κ. Κότση Απόστολο και την Δήμαρχο Χααρ, με την Πρόεδρο του Ιδρύματος  Παλλάδιον κ. Βασιλεία Τριάρχη- Χέρμα, με τον Πρόεδρο του συλλόγου κρητών Μονάχου κ. Κουγιουμουτζή Μανώλη, με τον συντονιστή εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Παπατσίμπα καθώς και με εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων του Μονάχου, με την ορθόδοξη εκκλησία Μονάχου, με τον Πρόεδρο της Ελληνογερμανικής Ακαδημίας κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη και άλλους φορείς και πολίτες της ελληνικής παροικίας.

 

 Από τις επαφές διαπιστώθηκε ότι, το μείζον θέμα που απασχολεί την Ελληνική κοινότητα, αυτή την περίοδο είναι, η εκκρεμότητα του Ελληνικού σχολείου του Μονάχου, η στέγαση του λυκείου του Μονάχου, ενώ το θέμα της βελτίωσης της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων των εκπαιδευτικών, η ψήφος των ομογενών, θέματα φορολογικά , ασφαλιστικά και καθημερινότητας βρίσκονται στα διαχρονικά τους αιτήματα.

BINTEO από την βράβευση 

https://www.facebook.com/kate.pap11/videos/1835197383397956/

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για το Ελληνικό Σχολείο του Μονάχου

Ερώτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ανέγερση του Ελληνικού Σχολείου του Μονάχου κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής και Σταύρος Τάσσος. Αναλυτικά η Ερώτηση αναφέρει:

Η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας ανάγκασε και αναγκάζει όλο και περισσότερους εργαζόμενους να μεταναστεύσουν με τις οικογένειές τους προς τη Γερμανία. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας τόσο η σημερινή όσο και οι παλιότερες, πιστές στις ταξικές τους επιλογές δίνουν ακόμη ένα χτύπημα στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση που παρέχεται στα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό.

Στην πόλη του Μονάχου στη Γερμανία, όπου οι Έλληνες μετανάστες αριθμούν επίσημα πάνω από 30 χιλιάδες, με το ένα τρίτο αυτών να έχουν εισρεύσει τα χρόνια μετά το 2011, υπήρχε ένα δίκτυο Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων τόσο στην πόλη του Μονάχου, όσο και στο Νταχάου και στη Νυρεμβέργη.

Τα τελευταία χρόνια, με τις αντιλαϊκές επιλογές των μνημονίων, η εκπαίδευση των Ελλήνων μεταναστών στα δημόσια αυτά σχολεία που τελούν έως σήμερα υπό τον πλήρη διοικητικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό έλεγχο του ΥΠΕΠΘ, έχει υποβαθμισθεί σε απελπιστικό βαθμό: Αβεβαιότητα για το αν και πότε θα έρθουν τα βιβλία, αν και πότε θα έρθουν οι καθηγητές, υπέρογκα ποσά για ενοικίαση ακατάλληλων κτιρίων για σχολεία, απλήρωτες υπερωρίες για κάλυψη κενών καθηγητών κλπ.

Ταυτόχρονα, ένα πάγιο αίτημα  των Ελλήνων μεταναστών όσον αφορά τη λύση του κτιριακού δρομολογήθηκε πριν λίγα χρόνια με την απόφαση ανέγερσης ιδιόκτητου κτιρίου. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε, ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες, η γερμανική πλευρά παραχώρησε υπό όρους το οικόπεδο και, έκτοτε, μόνο προβλήματα όσον  αφορά στην ανέγερση του κτιρίου αυτού δημοσιεύονται, με τελευταία έκφρασή τους την τελεσίδικη απειλή από το Δήμο του Μονάχου για δήμευση του οικοπέδου μαζί με τις όποιες κατασκευές σε αυτό εφόσον η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα ανανεωμένα χρονοδιαγράμματα αποπεράτωσης του έργου που είχε δώσει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Ποια είναι η πορεία εξέλιξης του έργου αυτού κάθε αυτού και τι μέτρα παίρνει η Ελληνική Κυβέρνηση απέναντι τόσο στις ρήτρες του εργολάβου αλλά και στη Βαυαρική Κυβέρνηση.

Πρόκειται το 750 μαθητών νέο σχολείο να είναι ιδιοκτησία του ΥΠΕΠΘ ή σχεδιάζεται η εκχώρησή του σε άλλους "διαχειριστές". Σχεδιάζει το Υπουργείο να καλύψει τις ανάγκες σε στέγαση και των υπολοί­πων μαθητών που βρίσκονται σε όλες τις τάξεις των Ελληνικών Σχολείων στο Μόναχο; Σχεδιάζει να επε­κτεί­νει αυτή την ενέργεια και σε άλλες πόλεις ή χώρες όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ομογενών μαθητών;

Διατίθεται το ΥΠΕΠΘ να χρησιμοποιήσει το κτιριακό αυτό συγκρότημα που αναγείρεται με χρήματα του ελληνικού και του γερμανικού λαού ως δωρεάν και δημόσιο σχολείο ή σχεδιάζει να το μετατρέψει σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια; Σημειώνεται ότι τα ελληνικά σχολεία που λειτουργούν με το ωρολόγιο πρόγραμμα του Ελληνικού ΥΠΕΠΘ στη Γερμανία θεωρούνται ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ως νομικές οντότητες, όμως μέχρι σήμερα η φοίτηση των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών παραμένει δωρεάν και κάτω από δημόσιο έλεγχο και διαχείριση. Ποιο θα είναι το καθεστώς στο νέο αυτό σχολικό συγκρότημα;

Ποιος είναι ο συνολικός και ποιος ο αναλυτικός απολογισμός εξόδων έως σήμερα που έχουν εκταμιευθεί από την Κεντρική Κυβέρνηση για τη δράση αυτή και ποια είναι τα προβλήματα με την εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου;

Πήρε μέτρα η κυβέρνηση απέναντι σε όσους μέχρι σήμερα διαχειρίστηκαν/ εκπροσώπησαν την Ελληνική Κυβέρνηση στο έργο αυτό και ποια είναι αυτά; Συνεχίζει την εμπιστοσύνη της στους μέχρι σήμερα χειρισμούς των εκπροσώπων της;».  

ΣΥΡΙΖΑ - Μονάχου

Ein Jahr Syriza: Erfahrungen – Schlussfolgerungen – Perspektiven

Was (nicht) erreicht worden ist und was noch erreicht werden kann, in Griechenland und in Europa.

Diskussion mit Giorgos Chrondros, Mitglied des Syriza-Zentralkommitees

Donnerstag, 10.03.2016 | 19:00 Uhr bis 22:00 Uhr

EineWeltHaus, München, Schwanthaler Straße 80, München

Eine Veranstaltung des Kurt Eisner Vereins / Rosa Luxemburg Stiftung Bayern in Kooperation mit dem Sozialforum München

Βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) σήμερα στον ΙΝ των Αγίων Πάντων

Στην θεία λειτουργία στον ΙΝ των Αγίων Πάντων θα παραστούν σήμερα 21.02.2016 οι Βουλευτές Γεώργιος Ουρσουζίδης ΣΥΡΙΖΑ (Ημαθίας) και Δημοσχάκης Αναστάσιος (Έβρος).Νέα Δημοκρατία οι οποίο βρίσκονται στο Μόναχο προσκεκλημένοι της Ελληνικής Κοινότητας. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει διάλογος στο Πνευματικό Κέντρο δίπλα από την Εκκλησία.

Ανακοίνωση ΚΚΕ - Οργάνωση Μονάχου 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή, 29 Γενάρη 2016 και ώρα 19:00 στο EineWeltHaus, Schwantalestraße 80, Αίθουσα 211 (U5 Theresienwiese)

Νέα Δημοκρατία - Μονάχου

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Μόναχο θα γίνει την Κυριακή 10.01.2016 στο "Wirtshaus zumlustigen Bauer" Kant Str.29. 80809 München.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου. 

ΠΑΣΟΚ - Μονάχου

Η ΤΟ Μονάχου καλεί σε ανοιχτή συζήτηση με τον Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στέφανο Ξεκαλάκη 

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 3 μ.μ., στην αίθουσα του εστιατορίου MERAVIGLIA, Riegerhofstr. 20, 80 686 München στην Laimer Platz.

ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΝΑΧΟΥ

Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Μονάχου συμμετείχε στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από γερμανικές οργανώσεις σήμερα στο Μόναχο ενάντια στην συμφωνία TTIP (“Διαπραγματεύσεις και περιεχόμενο της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ”)

Φωτο: Νίκη Κουτσομητόπουλος 


Ο Γιώργος Πεταλωτής στο Μόναχο 

Ο πρώην Υπουργός και νυν εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα παραβρεθεί το Σαββατοκύριακο στην Γερμανία (Στουτγάρδη και Μόναχο) και θα αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. 

Η εκδήλωση στο Μόναχο θα γίνει την Κυριακή 7.06 και ώρα 15:00 στο Freizeitheim Westend, Westend str 66, U-bahn 4 oder 5 Station Schwanthalerhöhe Tram 19, Station Schrenk str.

ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΝΑΧΟΥ

Εκδήλωση - Ανοικτή Συζήτηση διοργανώνει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα συμμετείχε ο Γιώργος Χονδρός (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) 
  • 100 Μέρες Κυβέρνηση Αριστεράς  
  • τα πρωτα βηματα της κυβερνησης
  • οι δυσκολες διαπραγματευσεις με τους δανειστες
  • και τις τελευταιες εξελιξεις
Κυριακή 3 Mαΐου 2015 στις 19:00 ,  Eine Welt Haus – 2ος όροφος
Schwanthalerstraße 80, 80336 München U-Bahn  4/5 Theresienwiese,  εξοδος Schwanthalerstraße ή  Τραμ 18 ή 19 (Hermann-Linggstr) 

Ανακοίνωση της ,,Επιτροπής Αγώνα Μεταναστών Μονάχου,,

Η Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Μονάχου καλεί νέες οικογένειες σε συνάντηση γνωριμίας το Σάββατο, 28.03.2015 στις 16:00 στο ΕλληνικόΣπίτι (Bergmannstraße 46,80339 München).


Η εκδήλωση περιλαμβάνει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους.
Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Die Linke München και ΣΥΡΙΖΑ Μονάχου

Die LINKE Μονάχου και ο ΣΥΡΙΖΑ Μονάχου καλούν σε συγκέντρωση "αλληλεγγύης με την Ελλάδα " το Σαββατο 21.03.15, απο 3 μεχρι 5 μ.μ. στο Stachus,

ΣΥΡΙΖΑ Μονάχου  

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μονάχου καλεί σε Πολιτική Εκδήλωση και Ανοικτή Συζήτηση με θέματα τη  Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:30

Eine Welt Haus - Großer Saal, Schwanthalerstraße 80, 80336 München

Εκδήλωση με ομιλία του δημοσιογράφου Γιώργου Παππά

Εκδήλωση διοργανώνει η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Μονάχου την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από ώρα 4.30 μ.μ. στο Freizeitheim Westend, Westend str 66 (στους χώρους που κάνουν πρόβες τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Ποντίων, και Ηπειρωτών) Τραμ 18 ή 19 στάση Schrenk str ή U-bahn 4, 5 στάση Schwanthalerhöhe.

 

Στην εκδήλωσή θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παππάς.

 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παππάς, ανταποκριτής της ΝΕΡΙΤ (και της πρώην ΕΡΤ), αρθρογράφος στα ΝΕΑ έζησε από την αρχή της δημοσιονομικής κρίσης τα γεγονότα και από τις δυο πλευρές (από την γερμανική – ευρωπαϊκή και την ελληνική).

Ο ρόλος των ΜΜΕ (γερμανικών και ελληνικών), αλλά και το πώς αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν την χώρα μας οι Γερμανοί αξιωματούχοι του Βερολίνου, μπορεί να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Ίσως, μέσα από την αφήγηση των γεγονότων γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα τα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, καθώς και το πόσο «εύκολος» θα ήταν να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος, που- εκ των υστέρων- ισχυρίζονται πολλοί ότι έπρεπε να είχε ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση το 2009-2011. Πόσα περιθώρια πραγματικά υπήρχαν, δηλαδή, για να τηρήσει μια επιθετική στάση η Ελλάδα απέναντι στην Ε.Ε. και απέναντι στις αγορές.

 

Είσοδος ελεύθερη

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Μονάχου

Το Σάββατο 22.11.2014 άφησε την τελευταία του πνοή στο Μόναχο.

Ο σύντροφος Γιώργος Γιαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δρέπανο Κοζάνης, από γονείς πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.

Πριν προλάβει να τελειώσει το Γυμνάσιο, στα 17 του χρόνια, βγαίνει στο Βουνό και συμμετέχει ενεργά, σαν μέλος της περιφερειακής καθοδήγησης της ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αντίσταση κατά των γερμανών κατακτητών, στην περιοχή του Βερμίου.

Μετά την απελευθέρωση τελειώνει το Γυμνάσιο.

Για την πολιτική του δράση διώκεται στην περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου και στα πέτρινα χρόνια που ακολουθούν. Έτσι πέρασε πολλά απο τα νεανικά του χρόνια στις φυλακές και στα ξερονήσια (Γκεντί Κουλέ, Γιούρα, Μακρόνησος).

Στις αρχές της δεκαετίας του 60 φεύγει μετανάστης, στην αρχή στην Βιέννη και στην συνέχεια στην Γερμανία.

Από τα πρώτα χρόνια στην ξενιτιά συμμετέχει ενεργά στην οργάνωση του μεταναστευτικού κινήματος, ήταν ιδρυτικό μέλος της Εκπολιτιστικής Κοινότητας Μονάχου. Συμμετέχει δραστήρια στην ΕΔΑ και παίρνει ενεργά μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Μετά την διάσπαση του ΚΚΕ το 1968, εντάσσεται στο ΚΚΕ Εσωτερικού και συμμετέχει ενεργά σαν στέλεχος στα τοπικά και πανγερμανικά του όργανα.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα στο Μόναχο σαν μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Αναπτύσσει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση και προσφορά σαν μέλος της Ελληνικής Κοινότητας, του Συλλόγου Κοζανιτών, του Συλλόγου Λόγου και Τέχνης, της Εταιρίας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη κ.α.

 

Θα σε θυμόμαστε για όλα αυτά που δημιούργησες στο πέρασμά σου.

Η Οργάνωση Μελών (ΟΜ) ΣΥΡΙΖΑ Μονάχου

Εκδήλωση της ΚΝΕ στο Μόναχο

Eκδήλωση διοργανώνει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ την Κυριακή 9 Νοέμβρη 2014 στις 6.30 μ.μ. στο Μόναχο, με θέμα «Ενάντια σε ΌΛΑ τα ναρκωτικά».

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο "Πυρσός", Englschalkinger Straße 206, 81927 Μόναχο.

 

Μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα "Τα Μουρμουράκια"

 

Για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης αλλά και μπροστά στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2014 που έχει ανακοινώσει το ΚΚΕ η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι 5 ευρώ.