«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποίησε παρεμβάσεις πρόληψης - ενημέρωσης στις σχολικές κοινότητες της Γερμανίας

Με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποίησε παρεμβάσεις πρόληψης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων ελληνικών σχολείων στη Νυρεμβέργη. Οι παρεμβάσεις εστίασαν στις θεματικές της ενδοσχολικής βίας, του σχολικού εκφοβισμού, της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο (του διαδικτυακού εκφοβισμού και του εθισμού στο διαδίκτυο) και της παιδικής κακοποίησης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Διάσκεψη για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ στο Μόναχο

Η Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Münchener Europa Konferenz Σταύρος Κωσταντινίδης μαζί με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη "Διάσκεψη για την ασφάλεια" του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνεται σήμερα στο Μόναχο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάλεξη – συζήτηση στη θεματική της ενδοσχολικής βίας και των κινδύνων στο διαδίκτυο (διάγνωση-αντιμετώπιση)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στο ελληνικό σχολείο Αριστοτέλης στο πλαίσιο των ενημερωτικών σεμιναρίων του "Χαμόγελου του Παιδιού" στη Βαυαρία, 19-24 Φεβρουαρίου 2017, που χρηματοδοτούνται από τον φορέα υποστήριξης Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης.

 

Εισηγητές της συζήτησης ήταν οι ψυχολόγοι Ματίνα Γαβριήλογλου και Ελισσάβετ Στάμου

καθώς και η Ειρήνη Ζαφείρη από το Τμήμα των Διεθνών Συνεργασιών. 

 

Οι παρεμβάσεις και προσεγγίσεις του εθελοντικού Οργανισμού  ``Το Χαμόγελο του Παιδιού``, δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα από την επιστημονική εμπειρία και κατάρτιση των ειδικών ψυχολόγων του Οργανισμού και της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Επιστημονική Εποπτεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Γενικό Προξενείο Μονάχου

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο προσκαλείτην Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00 Έλληνες γονείς και εκπαιδευτικούς στο ελληνικό σχολείο Αριστοτέλης Edmund-Rumpler-Str. 9  80939 München - Freimann, σε διάλεξη – συζήτηση στη θεματική της ενδοσχολικής βίας και των κινδύνων στο διαδίκτυο (διάγνωση-αντιμετώπιση).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ενημερωτικών σεμιναρίων του Χαμόγελου του Παιδιού στη Βαυαρία, 19-24 Φεβρουαρίου 2017, που χρηματοδοτούνται από τον φορέα υποστήριξης Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και τη στήριξη της  Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Εισηγητές της συζήτησης θα είναι οι ψυχολόγοι Ματίνα Γαβριήλογλου και Ελισσάβετ Στάμου
καθώς και η Ειρήνη Ζαφείρη από το Τμήμα των Διεθνών Συνεργασιών.
Οι παρεμβάσεις και προσεγγίσεις του εθελοντικού Οργανισμού  ``Το Χαμόγελο του Παιδιού``, δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα από την επιστημονική εμπειρία και κατάρτιση των ειδικών ψυχολόγων του Οργανισμού και της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Επιστημονική Εποπτεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

H Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο καλεί όλους τους φορείς της Ελληνικής Ομογένειας της Βαυαρίας, Παρασκευή 16.12.2016 και ώρα 17:00, για ενήμέρωση, στους χώρους του Προξενείου (Möhlstr. 22). 

Ανακοίνωση Γενικού Προξενείου Μονάχου

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο ενημερώνει ότι θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

 

 

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοιχτό την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου από ώρα 10.00 έως 13.00, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από ώρα 15.00 έως 17.00 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου από ώρα 10.00 έως 13.00 στους χώρους του Γεν. Προξενείου (Moehlstr 22, 81675 München)

Γενικό Προξενείο Μονάχου - Ανακοίνωση

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι τις 10. Οκτωβρίου 2016, το Γενικό Ελληνικό Προξενείο Μονάχου θα έχει προσωρινά το εξής νούμερο Fax: + 49 89 99 24 91 76.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ Γ.Π. ΜΟΝΑΧΟΥ

Προκηρύσσεται, σύμφωνα με τον Ν. 3566/2007 «Περί Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών» άρθρο 149:

α) μια θέση ιδιαιτέρας Γραμματέας στο Γενικό Προξενείο Μονάχου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (διετούς διάρκειας)

β) όριο ηλικίας 21 κατώτατο, 60 ανώτατο συμπληρωμένα (άρθρο 66 Π.Δ. 410/88)

γ) για τους άρρενες υποψηφίους τακτοποιημένες οι στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

 

Επίσης, πέραν των όσων επιβάλλονται από το νόμο, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και είναι απαραίτητη η  άριστη γνώση ελληνικής και γερμανικής γλώσσας, η χρήση Η/Υ και η διάθεση για εργασία πέραν του ωραρίου.

Θα συνεκτιμηθεί τυχόν προϋπηρεσία σε παρόμοια εργασία. 

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους με βιογραφικά στοιχεία στο ΦΑΞ 089-409626 ή στην διεύθυνση του Γενικού Προξενείου (Möhlstr. 22, 81675 München).

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι 21.09.2016 

Εκ του Γενικού Προξενείου

Συνάντηση φορέων στο Γεν. Προξενείο (25.07.2016)

H Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο καλεί όλους τους φορείς της Ελληνικής Ομογένειας του Μονάχου, σήμερα, Δευτέρα 25.7.2016 και ώρα 18:30, για ενήμέρωση, στους χώρους του Προξενείου (Möhlstr. 22). 

Συνάντηση φορέων με Υφυπουργό Παιδείας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη στο Μόναχο (10-11.7.2016), η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο καλεί όλους τους φορείς της Ελληνικής Ομογένειας του Μονάχου, την Κυριακή 10.7.2016 και ώρα 20:00-21:00 στους χώρους του Προξενείου (Möhlstr. 22). σε συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό.

Βραδιά των Προξενείων στο Μόναχο. Φωτο από εκδηλώσεις στο Ελλ. Προξενείο (φωτο Μαν. Κουγιουμουτζής)

Ανακοίνωση Γενικού Προξενείου Μονάχου

Το Γενικό Προξενείο Μονάχου, όπως και πέρυσι, θα συμμετάσχει στις 7.7.2016 στη «Μεγάλη Νύχτα των Προξενείων». Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την Αρχή μας να γιορτάσουμε όλοι μαζί το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Η βραδιά θα περιλαμβάνει παιδικές χορωδίες από τα ελληνικά σχολεία Μονάχου, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλες τις περιοχές της χώρας μας, έκθεση ζωγραφικής και έκθεση βιβλίου ελληνικής λογοτεχνίας μεταφρασμένη στα γερμανικά.

 

 

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο καλεί όλους τους φορείς της Ελληνικής Ομογένειας του Μονάχου σε συνάντηση την Παρασκευή, 24.6.2016 και ώρα 16:00-17:00 στους χώρους του Προξενείου (Möhlstr. 22).
Λόγω του περιορισμένου χώρου, παρακαλούμε να προσέλθει ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε φορέα.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙO THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο καλεί όλους τους φορείς της Ελληνικής Ομογένειας του Μονάχου σε έκτακτη συνάντηση την Παρασκευή, 10.6.2016 και ώρα 15:00-17:00 στους χώρους του Προξενείου (Möhlstr. 22).

Λόγω του περιορισμένου χώρου, παρακαλούμε να προσέλθει ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε φορέα.

Ανακοίνωση

Tο Γενικό Προξενείο Μονάχου, όπως και πέρυσι, θα συμμετάσχει στις 07.07.2016 στην εκδήλωση "Μεγάλη Νύχτα των Προξενείων" στο Μόναχο.

Ηλεκτρονική πρόσβαση βεβαιώσεων - πιστοποιητικών στα Προξενεία

Εκκίνηση του Έργου Πρόσβασης του Υπουργείου Εξωτερικών και των Προξενικών Αρχών της Ελλάδος στο εξωτερικό, στην κεντρική βάση δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου ανακοίνωσαν σήμερα τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.Συνέχεια ΕΔΩ

Ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου Μονάχου

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, σας πληροφορούμε ότι θα λειτουργεί, από 1/4/2016 ως 30/6/2016, μια επιπλέον λίστα καθορισμού ηλεκτρονικού ραντεβού για ανανέωση/νέα έκδοση ελληνικών διαβατηρίων. Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.greekconsmuc.de και επιλέξτε το link 3.

Από την εκδήλωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο για την 25η Μαρτίου.

Συνάντηση Κοινοτήτων και συλλόγων στο Προξενείο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των φορέων στο Προξενείο του Μονάχου που είχε καλέσει η Γενική Πρόξενος. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα και εκτός των φορέων του Μονάχου συμμετείχαν και σύλλογοι από το Νταχάου και το Αουγκσπουργκ. Η Γεν. Πρόξενος ενημέρωσε ότι σχεδιάζει οι συναντήσεις να γίνονται μια φορά το εξάμηνο και να μπορούν οι φορείς να ανταλλάσουν απόψεις. Επίσης ενημέρωσε για λειτουργικά θέματα του Προξενείου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Προκηρύσσεται, σύμφωνα με τον Ν. 3566/2007 «Περί Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών» άρθρο 149:
α) μια θέση Κλητήρα στο Γενικό Προξενείο Μονάχου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (διετούς διάρκειας)
β) όριο ηλικίας 21 κατώτατο, 60 ανώτατο συμπληρωμένα (άρθρο 66 Π.Δ. 410/88)
γ) για τους άρρενες υποψηφίους τακτοποιημένες οι στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
Επίσης, πλην των όσων επιβάλλονται από το νόμο, είναι απαραίτητη η γνώση ελληνικής και γερμανικής γλώσσας, η χρήση Η/Υ και η διάθεση για εργασία πέραν του ωραρίου.
Θα συνεκτιμηθεί τυχόν προϋπηρεσία σε παρόμοια εργασία.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους με βιογραφικά στοιχεία στο ΦΑΞ 089-409626 ή στην διεύθυνση του Γενικού Προξενείου (Möhlstr. 22, 81675 München).
Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι 08.02.2016
Εκ του Γενικού Προξενείου

Επιστολή Γεν. Προξένου Σοφίας Γραμματά σε φορείς

Ενημέρωση για πρόγραμμα επικεφαλής της ΓΓΑΕ στη Βαυαρία.


Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος πρόκειται να επισκεφθεί τη Βαυαρία από 13-15 Ιουνίου. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τις Κοινότητες και τους Συλλόγους στη Νυρεμβέργη (Σάββατο 13.6, ώρα 14.30), θα παραστεί στις τελετές μνήμης για το δολοφονηθέντα από την εγκληματική νεο-ναζιστική οργάνωση NSU Συμπατριώτη μας Θεόδωρο Βουλγαρίδη (Κυριακή 14.6, ώρα 13.00 και Δευτέρα 15.6, ώρα 14.00) και θα συναντηθεί με εσάς, τις Κοινότητες και τους Συλλόγους Μονάχου και περιχώρων, Νταχάου, Κάρλσφελντ, Γκέρετσριντ και Χάαρ, την Κυριακή 14.6, ώρα 17.30, στο κτίριο του Λυκείου, επί της οδού Am Schatzbogen 29, 81829 Μόναχο. 

Σημειώνεται ότι ο Αναπληρωτής Γενικός κ. Δημήτριος Πλευράκης πρόκειται να συναντηθεί με την Κοινότητα και τους Συλλόγους του Άουγκσμπουργκ το Σάββατο 13.6, ώρα 19.30 και θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης, την Κυραική 14.6.15, στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων στο Μόναχο

Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο

Η Γενικός Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά καλεί τους ελληνικούς φορείς στο Μόναχο (Κοινότητες, Συλλόγους, σωματεία κλπ) σε σύσκεψη την Τετάρτη 10/6/15, ώρα 16.30, στο Γενικό Προξενείο Μονάχου (Möhlstrasse 22, 81675 München) για να συζητηθούν θέματα, μεταξύ άλλων, για τα εξής: 

1. Επίσκεψη του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Μιχάλη Κόκκινου και του αναπληρωτή του, κ. Δημήτρη Πλευράκη, από 13 έως και 15.6.15
2. Εξέλιξη ζητήματος ανέγερσης ελληνικού σχολείου στο Μόναχο
3. Λειτουργία Προξενείου και
4. Συμμετοχή Συλλόγων (π.χ. με χορευτικά συγκροτήματα) στην «Ημέρα των Προξενείων» που διοργανώνεται με συντονισμό της Βαυαρικής Καγκελαρίας, στις 9.7.15

Ο Διευθυντής της ΓΓΑΕ στο Μόναχο 

Ο γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλης Κόκκινος θα επισκευτεί την επόμενη βδομάδα διάφορες πόλεις της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και το Μόναχο. Θα έχει συναντήσεις με τους οργανωμένους φορείς και θα συμμετέχει και σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ανακοίνωση Γενικού Προξενείου Μονάχου

Αγαπητοί συμπατριώτες, θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας η παρουσία σας στην εκδήλωση για τη θεμελίωση του έργου «Ελληνικά Σχολεία στο Μόναχο Γερμανίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εργοτάξιο επί της οδού Hachinger-Bach Str. στο Μόναχο, την Παρασκευή 16.01.2015, ώρα 11.00.Το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Μονάχου παρακαλείται θερμώς όπως ενημερώσει σχετικώς, κατά την κρίση του, τα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας.

Η Γενική Πρόξενος 

 

Σοφία Γραμματά

Μήνυμα Προέδρου Δημοκρατίας για τις γιορτές 


Αγαπητοί Ομογενείς,

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, έχω τη χαρά να απευθυνθώ για μια ακόμη φορά σε όλους τους ομογενείς μας, τους Έλληνες της διασποράς, που ζουν, δημιουργούν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Η οργανωμένη παρουσία σας στις χώρες που ζείτε συμβάλλει τα μέγιστα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, στην προώθηση των στόχων του Ελληνισμού, προωθώντας τα εθνικά μας δίκαια, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της παιδείας, του πολιτισμού και της ιστορικής μας διαδρομής, αναδεικνύοντας τις αρετές μας.

Η χρονιά που πέρασε, το γνωρίζετε, ήταν μια ακόμη περίοδος σκληρής δοκιμασίας για την χώρα και την ελληνική κοινωνία, η οποία υπερβαίνοντας τα όρια αντοχής της, εξακολουθεί να προσπαθεί και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, για την επιστροφή της πατρίδας μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Χάρις στην προσπάθεια αυτή καθώς και με την πολύτιμη, όπως πάντοτε, δική σας συμβολή, σε πνεύμα εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις μεγάλες επερχόμενες προκλήσεις και το 2015 θα αποδειχθεί μια χρονιά εθνικής ανάτασης.

Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προσωπική ευτυχία για τη νέα χρονιά» 

Ανακοινώσεις Γενικού Προξενείου Μονάχου 31.10.2014

1) Από το "Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ" προωθήθηκε ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία για κατοίκους εξωτερικού, που έχουν εγγραπτέα δικαιώματα σε ακίνητα στο Νομό Κοζάνης και στις περιοχές Αργολίδας και Αρκαδίας, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων λήγει στις 7.1.15.

2) Προκήρυξη πλήρωσης εκατό (100)θέσεων ερευνητών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα". Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων: 12/11/2014. Η προκήρυξη, τα προβλεπόμενα προσόντα και το έντυπο της αίτησης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑ,www.elgo.gr και www.nagref.gr

3) Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή εννέα (9) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η προκήρυξη και τα σχετικά έντυπα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/dinatotites-epaggelmatikis-stadiodromias-sto-ypex/deplomatikos-klados/. Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να αποστέλλονται και ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση:

Υπουργείο Εξωτερικών

ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης

(Για το διαγωνισμό των Ακολούθων Πρεσβείας)

Ακαδημίας 1

10671 Αθήνα

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.

Γενικό Προξενείο Μονάχου: Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία

Την επόμενη εβδομάδα θα επισκευθεί το Μόναχο ο «Ποδηλάτης του Κόσμου» (δημοσιογράφος Γρηγόριος Βερροιώτης) και το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού». Ο τριήμερος ραδιοφωνικός μαραθώνιος (24, 25, 26/10/14) θα λάβει χώρα στους χώρους του Γενικού Προξενείου ως εξής:

Παρασκευή 24/10 ώρα 14.00-20.00

Σάββατο 25/10 ώρα 12.00-20.00

Κυριακή 26/10 ώρα 12.00-20.00

 

Σας καλούμε να δηλώσετε τυχόν ενδιαφέρον συμμετοχής, που θα συμβάλει στην προβολή του ελληνισμού της Βαυαρίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση t.sopilidis@elladapantou.info

Ανακοίνωση Γενικού Προξενείου Μονάχου

Κλείσιμο ραντεβού

Προκειμένου να μειώσουμε το χρόνο αναμονής σας στο Γενικό Προξενείο Μονάχου, αλλά και για διευκόλυνση της τηλεφωνικής επικοινωνίας (με απελευθέρωση ¨γραμμών¨ για τα επείγοντα), απαιτούνται πλέον ραντεβού για αιτήσεις διαβατηρίων, πληρεξούσια και όλες τις δηλώσεις ληξιαρχικών γεγονότων, πλην δηλώσεων θανάτου.

 

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με δύο τρόπους:

 

1. Διαδικτυακά : Στην ιστοσελίδα «Γενικό Προξενείο Μονάχου» ακολουθήστε το σύνδεσμο «Κλείσιμο Ραντεβού» και επιλέξτε υπηρεσία (π.χ. Ηλεκτρονικό Ραντεβού για Ληξιαρχείο). Στο επόμενο βήμα θα εμφανισθούν οι διαθέσιμες ώρες και ημέρες. Η υπηρεσία είναι δωρεάν.

2. Τηλεφωνικά : Καλέστε στο 09001001821 από τις 09:00 έως τις 17:00 καθημερινά. Το κόστος χρέωσης της κλήσης είναι 0,99 ευρώ/λεπτό. Στο τηλέφωνο αυτό θα ενημερωθείτε και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εάν καλείτε και δεν μπορείτε να συνδεθείτε, σημαίνει ότι η τηλεφωνική σας γραμμή έχει Φραγή (Sperre) κλήσεων προς τηλεφωνικά κέντρα παροχής υπηρεσιών. Καλέστε την τηλεφωνική σας εταιρία και ζητήστε τους να απελευθερώσουν την γραμμή σας, για να μπορέσετε να καλέσετε τον παραπάνω αριθμό.

Αφού κάνετε μία από τις δύο παραπάνω διαδικασίες, θα σας καλέσουμε τηλεφωνικά για να επιβεβαιώσουμε το ραντεβού σας. Μόνον μετά την τηλεφωνική επιβεβαίωση το ραντεβού θα ισχύει.

 

Εάν για τη διεκπεραίωση της υπηρεσίας που ζητάτε χρειάζεται πιστοποιητικό γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης, το στέλεχος του Γενικού Προξενείου που θα σας καλέσει, θα σας ζητήσει τα σχετικά στοιχεία για να προχωρήσει σε αναζήτηση του πιστοποιητικού από το Δήμο στον οποίο είστε εγγεγραμμένος.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ

Προκηρύσσεται, σύμφωνα με τον Ν. 3566/2007 «Περί Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών» άρθρο 149:

α) μια θέση Οδηγού στο Γενικό Προξενείο Μονάχου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (διετούς διάρκειας)

β) όριο ηλικίας 21 κατώτατο, 60 ανώτατο συμπληρωμένα (άρθρο 66 Π.Δ. 410/88)

γ) για τους άρρενες υποψηφίους τακτοποιημένες οι στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

δ) κατοχή διπλώματος οδήγησης

 

Επίσης, πλην των όσων επιβάλλονται από το νόμο, είναι απαραίτητ η η άριστη γνώση ελληνικής και γερμανικής γλώσσας και η διάθεση για εργασία πέραν του ωραρίου.

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους με βιογραφικά στοιχεία στο ΦΑΞ 089-409626 ή στην διεύθυνση του Γενικού Προξενείου (Möhlstr. 22, 81675 München).

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι 10.10.2014

Ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου Μονάχου, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του

Από την 1η Οκτωβρίου 2014 το Γενικό Προξενείο θα υποδέχεται τους πολίτες ΜΟΝΟ κατόπιν προκαθορισμένων ΡΑΝΤΕΒΟΥ για: Πιστοποιητικά μόνιμης κατοικίας, πληρεξούσια, διαβατήρια και ΟΛΕΣ τις ληξιαρχικές δηλώσεις ΠΛΗΝ ληξιαρχικών δηλώσεων θανάτου.

Για επικυρώσεις, βεβαιώσεις για το γνήσιο της υπογραφής και πιστοποιητικά ζωής για ασφαλιστικά ταμεία, θα εξακολουθήσει να ΜΗΝ απαιτείται ραντεβού.

Ειδικά όσον αφορά σε ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ υποθέσεις, παρακαλείσθε όπως αποστέλλετε τα σχετικά δικαιολογητικά με το ταχυδρομείο ή Fax, γνωστοποιώντας μας και αριθμό τηλεφώνου, όπου θα σας καλέσει ο αρμόδιος υπάλληλος προκειμένου να σας πληροφορήσει εάν τυχόν απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά και να καθορισθεί ΡΑΝΤΕΒΟΥ για την έκδοση του πιστοποιητικού.

Γενικό Προξενείο Μονάχου

H Γενική Πρόξενος Σοφία Γραμματά προσκαλεί την Κοινότητα και τους συλλόγους σε συνάντηση με Κοινότητες / Συλλόγους στη Βαυαρία. Η συνάντηση θα γίνει στους χώρους του Γενικού Προξενείου Μονάχου την Παρασκευή 11.7, ώρα 15:00.

Συμμετοχή μας στο πλαίσιο εορτασμών για την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ (Europatag)

Ο Δήμος του Μονάχου, σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο και εφέτος, εορταστικές εκδηλώσεις (09.05.2014, ώρα 13:00 – 19:00) στη Marienplatz για την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ (‘Europatag’).

Σχετικό πληροφοριακό υλικό δύναται να αναζητηθεί στην ιστοσελίδαwww.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Referat-fuer-Arbeit-und-Wirtschaft/Europa/Europa-Tag.html

Το Γενικό Προξενείο Μονάχου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις με ‘περίπτερο’, στο οποίο καλούνται τυχόν ενδιαφερόμενοι (Ελληνικές Κοινότητες, Σύλλογοι και άλλοι φορείς) να εκθέσουν πληροφοριακό υλικό.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου θα παρουσιάσει, κατά το διάστημα 13:30 – 14:00, χορευτικά δρώμενα.

http://www.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Referat-fuer-Arbeit-und-Wirtschaft/Europa/Europa-Tag.html

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙO THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Συμμετοχή μας στο πλαίσιο εορτασμών για την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ (Europatag)

 

Ο Δήμος του Μονάχου, σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο και εφέτος, εορταστικές εκδηλώσεις (09.05.2014, ώρα 13:00 – 19:00) στη Marienplatz για την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ (‘Europatag’).

Σχετικό πληροφοριακό υλικό δύναται να αναζητηθεί στην ιστοσελίδαwww.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Referat-fuer-Arbeit-und-Wirtschaft/Europa/Europa-Tag.html

Το Γενικό Προξενείο Μονάχου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις με ‘περίπτερο’, στο οποίο καλούνται τυχόν ενδιαφερόμενοι (Ελληνικές Κοινότητες, Σύλλογοι και άλλοι φορείς) να εκθέσουν πληροφοριακό υλικό.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου θα παρουσιάσει, κατά το διάστημα 13:30 – 14:00, χορευτικά δρώμενα.

http://www.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Referat-fuer-Arbeit-und-Wirtschaft/Europa/Europa-Tag.html

Προξενείο Μονάχου: Ανακοίνωση

Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων

 

Έναρξη της Ανάρτησης Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων την 13η Ιανουαρίου 2014 στους εξής Δήμους:

α) Δήμος Γαλατσίου της Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών,

β) Δήμος Ν. Ιωνίας της Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών,

γ) Δήμος Ν. Ηρακλείου της Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών,

 

Η προθεσμία υποβολής αίτησης διόρθωσης των αναρτηθέντων στοιχείων είναι δύο (2) μήνες από την ως άνω ανάρτηση και τέσσερις (4) μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

O Υποψήφιος Δήμαρχος του SPD, Dieter Reiter, θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Μονάχου την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 16.30 στο Freizeitheim Westend, Westendstr 66a.

Ο Δορυφόρος κάλεσε χθες και τους 4 Έλληνες υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στον Ελληνισμό μέσω της σελίδας μας.

Γενικό Προξενείο: Εκδήλωση για Καβάφη

Vortrag mit anschließender Podiumsdiskussion über das Leben und Werk des griechischen Dichters Konstantinos Kavafis anlässlich seines 150. Geburtstages

Der Eintritt ist frei!

Αm Dienstag, den 17. Dezember 2013 um 18 Uhr im

Veranstaltungssaal Foyer des Bayerischen Rundfunks, Rundfunkplatz, Arnulfstr. 42 - 44, 80335 München

Referent: Kostas Koutsourelis, Autor und Kavafis-Forscher

und anschließender Podiumsdiskussion mit Prof. Dr. Ioannis Zelepos, Professor am Institut für Byzantinistik, Byzantinische Kunstgeschichte und Neogräzistik der LMU München

Moderation: Fanny Atheras, Bayerischer Rundfunk

Veranstalter: Griechisches Generalkonsulat München und Club Griechischer Akademiker München in Zusammenarbeit mit der Ludwig-Maximilians-Universität München und dem Bayerischen Rundfunk.

Συνάντηση Προξένου με συλλόγους

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο καλεί σε συνάντηση, στις 25 Νοεμβρίου, τους εκπροσώπους των κοινοτήτων και συλλόγων Βαυαρίας προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό και το Προξενείο.