ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΟΥΛΟΥΣΗΣ: Ο νέος Γενικός Πρόξενος στο Μόναχο

17.09.2020
17.09.2020

Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο - Ανακοίνωση

 

09.07.2020

 

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, σας ενημερώνει ότι, από σήμερα 09.07.2020,το PLF δύναται τα συμπληρωθεί από τους ταξιδιώτες μέχρι και 24 ώρες πριν τηνπραγματοποίηση του ταξιδιού, καθώς και ότι, μόνο για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς καιμε πλοία, χωρίς να έχουν απαραιτήτως λάβει το QRCode, θα αρκεί το επιβεβαιωτικόηλεκτρονικό μήνυμα (confirmationmail) που θα λαμβάνουν. Η φόρμα αυτή συμπληρώνεταιμέσω της πλατφόρμας https://travel.gov.gr/#/, καθώς και της ιστοσελίδας του ΥπουργείουΕξωτερικών https://www.mfa.gr/index.html (ProtocolforArrivalsinGreece). Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, επίσης δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή (HelpDesk) για θέματα σχετικά με τη φόρμα PLF, QRCode και travel.gov.gr. Συναφή ερωτήματαμπορούν να απευθύνονται από τους ενδιαφερομένους στο 215 5605151.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.εκ του Γενικού Προξενείου Μονάχου

20.03.2020

H Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο με επιστολή που κοινοποίησε ευχαριστεί την ιατρό Αργυρή Παρασύρη Bauer για την "προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για την προστασία της υγείας του προσωπικού του Γεν. Προξενείου Μονάχου όσο και των εξυπηρετούμενων πολιτών".

 

Ανακοίνωση Γενικού Προξενείου Μονάχου

18.03.2020

 

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, συνιστά σε όλους τους Έλληνες  πολίτες μονίμους κατοίκους Ελλάδας που βρίσκονται στη Βαυαρία και επιθυμούν να επιστρέψουνστην Ελλάδα να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, χρησιμοποιώντας τις υφιστάμενεςεμπορικές πτήσεις, προς αποφυγήν πιθανών μελλοντικών δυσχερειών στην  μετακίνησήτους.Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί το μέτρο της υποχρεωτικής 14ήμερης, κατ’οικόν παραμονής, όσων καταφθάνουν στην Ελλάδα.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν,έχουν ληφθεί  ειδικά μέτρα με  σκοπό  τον  περιορισμό της  μετάδοσης  του  κορωνοϊού. Ταμέτρα αυτά ισχύουν από την Παρασκευή 13.3.2020 και μέχρι νεοτέρας και θα επηρεάσουντον τρόπο και το  ωράριο λειτουργίας του Γενικού Προξενείου  Μονάχου.   

 

Οι αλλαγές θα εξετάζονται και θα αναπροσαρμόζονται σε καθημερινή βάση, ανάλογα με τις εκάστοτεισχύουσες συνθήκες. Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε ακόμα και στις  περιπτώσεις που έχει ήδη ορισθείσυγκεκριμένο ραντεβού, να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς ή με email πριν την προσέλευσήσας στο Γενικό Προξενείο Μονάχου, προκειμένου να ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές.Επισημαίνεται ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται με γνώμονα τον περιορισμό του ιού καισκοπό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, των υπαλλήλων αλλά και ευρύτερα τουκοινωνικού συνόλου.

 

Επισημαίνουμε σε όλες και όλους την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων κατά τηςμετάδοσης του κορωνοϊού.Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.

 

εκ του Γενικού Προξενείου Μονάχου

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣ

03.03.2020

Εκδήλωση για την προβολή των Ελλήνων υποψηφίων στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βαυαρία την 15η Μαρτίου 2020

 

Το Γενικό Προξενείο Μονάχου σας προσκαλεί σε συνάντηση με σκοπό τηνανάδειξη και παρουσίαση όλων των Ελλήνων υποψηφίων στις επερχόμενες Εκλογές   της   Τοπικής   Αυτοδιοίκησης της περιοχής του Μονάχου και των περιχώρων. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου καιώρα 18:30, στην Aula  του 4ο Δημοτικού Σχολείου Μονάχου  «Αριστοτέλης»,Edmund-Rumpler-Straße 9, 80939 Freimann, München.

Στη συνάντηση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις θέσεις και τα προγράμματα   των   υποψηφίων   ενόψει   των   επικείμενων   εκλογών   και   να συζητήσει μαζί τους θέματα της τοπικής κοινωνίας. 

Εκδήλωση για τη "Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας" από τις ελληνικές τάξεις του Δευτεροβάθμιου Κύκλου του Ευρωπαϊκού Σχολείου Μονάχου

22.02.2020
Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας διοργανώθηκε τη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, εκδήλωση από τις ελληνικές τάξεις του Δευτεροβάθμιου Κύκλου του Ευρωπαϊκού Σχολείου Μονάχου υπο την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Μονάχου.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Λίλια Διαμαντοπούλου, Καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του LMU.
Θέμα της εισήγησης της ήταν «Sprache(n) und Identität(en): das Beispiel des Heldenepos' Digenis Akritas» (Γλώσσα και Ταυτότητα: Το παράδειγμα του Ηρωικού Έπους του Διγενή Ακρίτα).Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, κα Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.