Συνάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου με τον Δήμαρχο Μονάχου Dieter Reiter για την υπόθεση του οικοπέδου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10.03.2017 στο Δημαρχείο της πόλης του Μονάχου συνάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, και του Δημάρχου της πόλης, Dieter Reiter, με θέμα το υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε :

Να αποφευχθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα η οποιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια από πλευράς του Δήμου (λαμβάνοντας υπόψη και το δεδομένο της ασυλίας που υπάρχει στο υπό κατασκευή κτίριο αφού ανήκει στο ελληνικό κράτος).

Στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναζητηθούν τρόποι μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δήμου Μονάχου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί η λύση στο συγκεκριμένο θέμα για τη ολοκλήρωση της ανέγερσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων της πόλης. 

ΓΓ του ΥΠΕΠΘ στη DW: "Άκυρη η απόφαση του Δήμου"

'Αρθρο/σχόλιο του Παναγιώτη Κουπαράνη στην Deutsche Welle αναφέρεται στις τελευταίες προσπάθειες διευθέτησης της διαμάχης ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τη βαυαρική πρωτεύουσα για το ελληνικό σχολείο σε κυβερνητικό επίπεδο.
Συνέχεια ΕΔΩ 

Άρθρο στην ελληνική ιστοσελίδα capital.gr για ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Για ασυγχώρητη βαριά αμέλεια και ολιγωρία εκ μέρους της κρατικής εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη (που εποπτεύει την εταιρεία) κάνει λόγο στο Capital.gr ο πληρεξούσιος του Νομικού Συμβουλίου Κράτους και Επιτετραμμένος για το Σχολείο Μονάχου Νομ. Εκπρόσωπος Υπ. Παιδείας, Γιώργος Βλαχόπουλος, σχετικά με το φιάσκο του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο και την διεκδίκηση της έκτασης από τον Δήμο, υπόθεση που απασχολεί το τρέχον τεύχος (Νο 5) του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Συνέχεια ΕΔΩ

KommatiSZ.pdf
Adobe Acrobat Dokument 367.0 KB

Άρθρο στο Spiegel για ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Στη διαμάχη μεταξύ του δήμου του Μονάχου και του ελληνικού κράτους με αφορμή ένα μισοχτισμένο ελληνικό σχολείο αναφέρεται το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό στην σημερινή του έκδοση.

Συνέχεια

Νέο άρθρο της SZ για το σχολικό διδακτήριο στο Μόναχο

Griechische Schule12.01.17.pdf
Adobe Acrobat Dokument 258.7 KB

Σημερινό δημοσίευμα της SZ για το σχολικό διδακτήριο στο Μόναχο

Der griechische Torso.pdf
Adobe Acrobat Dokument 372.0 KB

Ερώτηση Βουλευτών για γυμνάσιο Μονάχου και η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού

EperotisiND.pdf
Adobe Acrobat Dokument 71.4 KB
Zouraris.pdf
Adobe Acrobat Dokument 150.7 KB

ΜΩΡΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ, ΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Του Γιώργου Βλαχόπουλου *

 

(Νομικές απόψεις και προβληματισμοί, στον δικαστικό αγώνα για το ελληνικό σχολείο Μονάχου)

 

Ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και νομικά εξουσιοδοτημένος για την εξέλιξη των συνεπειών της τροποποιητικής σύμβασης για την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών του ελληνικού Σχολείου Μονάχου, αναγκάζομαι προκειμένου να ενημερώσω την παροικία Μονάχου, τους έλληνες Γονείς και τους εκπροσώπους της Πολιτείας μας σοβαρά και έντιμα  -όπως πάντα έκανα στα πλαίσια των καθηκόντων μου – να αναφερθώ στην πορεία των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το θέμα αυτό, ελπίζοντας να ξυπνήσουν οι πολίτες από τον λήθαργο και να διεκδικήσουν επιτέλους το δικαίωμά τους για μια υπεύθυνη ενημέρωΣυνέχεση και τις ευθύνες που βαρύνουν τους χειριστές της θλιβερής αυτής ιστορίας.Συνέχεια

Τα προηγούμενα άρθρα προηγούμενων ετών

Τα προηγούμενα άρθρα που αφουορύν το οικόπεδο και υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο στο Μόναχο θα τα βρείτε ΕΔΩ