Eκδηλώσεις Παρασκευή και Σαββατοκύριακο (28&29.02 και 01.03.2020)

Δοξολογία για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στο Μόναχο

23.02.2020 Παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Ηπείρου Ηλία Γκαρτσιονίκα και της Γεν. Προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτας Κωνσταντινοπούλου η δοξολογία για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων που οργάνωσε η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου στον ΙΝ των Αγίων Πάντων

Foto Mandalenaki Georgios Xristina

Ο σύλλογος Κρητών Μονάχου στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην τουριστική έκθεση Free στο Μόναχο με το χορευτικό συγκρότημα και τη χορωδία ριζιτών (22.02.2020)

H Hπειρωτική Κοινότητα Μονάχου σήμερα στην τουριστική έκθεση Free Μονάχου

22.02.2020

Foto Alexia Valioti

Εκδήλωση συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου στις 1η Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου

09.02.2020

Μετά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, σήμερα 09.02.2020, ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο έτη. Από τη διαδικασία αυτή προέκυψε το εξής αποτέλεσμα:

 

Πρόεδρος: Κορακιανίτη Αμαλία

Αντιπρόεδρος: Τσέλιου Αντωνία

Γραμματέας: Αντιόχου Ντίνα

Ταμείας Α': Μουζακίτη Αθηνά

Ταμείας Β': Ράντου Αλεξάνδρα

Μέλος Α': Άνθης Αλέξανδρος

Μέλος Β': Θωμά Μαρία

 

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου για την παρουσία και την προσφορά τους. Ευχόμαστε στο Νέο ΔΣ καλή θητεία, με όρεξη και θέληση για την ομαλή συνέχιση του Συλλόγου μας στην ανάδειξη του Επτανησιακού Πολιτισμού στο Μόναχο.

Από τη σημερινή εκδήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου ,,Λύκειο των Ελληνίδων"

09.02.2020 Γέμισε η αίθουσα του εστιατορίου ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην εκδήλωση - κοπή βασιλόπιτας - του πολιτιστικού συλλόγου Λυκείου των Ελληνίδων όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν και οι στολές δωρεά της κας Μεταξά στο χορευτικό. Μια σειρά επίσημοι καλεσμένοι αρχών&φορέων και συλλόγων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η Πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Βούλγαρη στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ημερομηνία (9.2.2020) που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

Σύλλογος Αιγαίου. Βασιλόπιτα (02.02.2020)

Βασιλόπιτα 2020. Ηπειρωτικός σύλλογος "ΣΟΥΛΙ" στο εστιατόριο Santorini (02.02.2020)

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή

02.02.2020

Από τη σημερινή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας των Αγίων Πάντων με κεντρικό ομιλητή τον Ομότιμο καθηγητή και πρ. αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Πυργιωτάκη.

Tην εκδήλωση διοργάνωσε επιτροπή διαφόρεων φορέων/συλλόγων στην οποία συμμετείχαν η Ορθόδοξη Εκκλησία, το Ίδρυμα Παλλάδιον, Θρακικός Σύλλογος, η Ελληνική Ακαδημία, η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου, τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου (ΤΕΓ) και το Ελληνικό Λύκειο "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής"

Από τη σημερινή εκδήλωση (κοπή βασιλόπιτας) της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου (02.02.2020)

Πολιτιστικός Σύλλογος "Λύκειο των Ελληνίδων". Βασιλόπιτα 2020 στις 9 Φεβρουαρίου 2020

O Σύλλογος Κρητών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συλλογικότητα 

26.01.2020

Ο Πρόεδρος των Κρητών Στέλιος Αντωνάκης έκανε χθες στην μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου μια ξεχωριστή αναφορά στην ανάγκη της συλλογικής και ενωτικής δράσης των συλλόγων στο Μόναχο.  

 

Με αναφορά στη "φιλανθρωπική εκδήλωση συλλόγων και φορέων" που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι σύλλογοι του Μονάχου "ζήτησε" τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής, μιας προσπάθειας που συμπεριλαμβάνει τα χαρακτηριστικά "του εθελοντισμού, της συλλογικότητας, της ενότητας και της προσφοράς".

 

"Νιώθουμε υπερήφανοι ως Σύλλογος Κρητών ότι συμμετέχουμε σ αυτήν την κοινή προσπάθεια, κατέληξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και παρέδωσε στην οργανωτική επιτροπή ένα αναμνηστικό .

 

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Κρητών είναι από τους συλλόγους που συμμετέχει ενεργά από την 1η φιλανθρωπική ενώ ο Πρόεδρός του ήταν σ όλες τις εκδηλώσεις -εκτός από την ιδιαίτερη συμετοχή των μελών του Συλλόγυ - ο ίδιος εθελοντής.

Μια πολύ μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Μονάχου

Μια πολύ μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Μονάχου

 

Η αίθουσα στην κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου με αφορμή της έλευση του νέου έτους ήταν γεμάτη λίγα μόλις λεπτά από τότε που άνοιξαν οι πόρτες της Augustiner Keller.

 

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κρητικούς αλλά όχι μόνο. 

 

Μια σειρά από επίσημοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ενώ την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος

 

Φωτογραφίες για ΔΟΡΥΦΟΡΟ Lakis Spiridonidis

Πανθεσσαλικός Σύλλογος ΜονάχουΜια απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση επανίδρυσης του συλλόγου με μαζική συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων σχεδόν όλων των ελληνικών συλλόγων

Aνεπανάληπτη συμμετοχή κόσμου στην 54η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου (04.01.2020). Φωτο Λάκης Σπυριδωνίδης

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στηρίζουμε την προσπάθεια επαναλειτουργίας του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Μονάχου

03.01.2020

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Bürgersaal (STEKI) στο Forstenried, Züricherstr 35, 81476 München (U Bahn 3 ή με λεωφορεία 63 και 132 στάση Fürstenrieder Allee).

 

Μουσικό πρόγραμμα: "Τα παιδιά του Μονάχου", συμμετέχει και το χορευτικού του συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου

Έναρξη 18.00, Εισιτήριο 10 € για παιδιά άνω των 12 ετών 5 €.

 

Φωτογραφία αρχείου Δορυφόρου: Το μεικτό χορευτικό συγκρότημα με χορευτές από πανθεσσαλικό, Ηπειρωτική Κοινότητα, Σύλλογο Ελασονιτών και Ηπειρωτικό σύλλογο "Σούλι"Από την κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου για τα 25χρονα στην Aula της LMU

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

03.01.2020

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Επτανησίων Μονάχου ενημέρωσε ότι από την εκδήλωση στις 28.12.2019 συγκεντρώθηκαν 1.584,-€ τα οποία δόθηκαν στην "Μαρία" προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει "το τελευταίο της όνειρο"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  "ΣΟΥΛΙ"

02.01.2020

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι τα επιτραπέζια ημερολόγια μας για το έτος 2020 μόλις κυκλοφορήσαν!

 

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε το ταμείο του συλλόγου και να επεκτείνουμε τη δράση και την προσφορά μας, επιχειρήσαμε, μέσα από εικόνες και κείμενα, να δημιουργήσουμε ένα μικρό αλλά κατά τη γνώμη μας γοητευτικό ταξίδι σε κάποιες από τις μοναδικές ομορφιές και τα χρώματα της πανέμορφης Ηπείρου.

 

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια μας παραλαμβάνοντας ένα ή και περισσότερα ημερολόγια, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας.

 

Θέρμες ευχαριστίες στους υποστηρικτές μας, που με την προσφορά τους στηρίζουν ενεργά και ουσιαστικά το έργο και τις δράσεις μας.

Σύλλογος Ποντίων: Το Σάββατο η μεγαλύτερη μουσικοχορευτική εκδήλωση ελληνικού συλλόγου στο Μόναχο

02.01.2020

Το πρώτο Σάββατο κάθε έτους πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια η μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου Ποντίων Μονάχου που αποτελεί και τη μαζικότερη εκδήλωση ελληνικού συλλόγου.

 

Είναι ο 54ος ετήσιος χορός του συλλόγου, δηλαδή όσα είναι και τα χρόνια λειτουργίας του.

 

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στην μεγάλη αίθουσα Paulaner am Nockherberg, Hochstraße 77, 81541 München (  U2 - Tram 18 - Bus 52)

'Ωρα έναρξης 18:00

 

Οι καλλιτέχνες Μπάμπης Ιωακειμίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Φάνης Κουρουκλίδης και Γιώργος Σιαμίδης θα καλύψουν μαζί με τους καλλιτέχνες του συλλόγου και το GENIMA BAND το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς του Πόντου.

 

Γενικό εισιτήριο 10 € (άνω των 10 ετών)