O Σύλλογος Γονέων  Λυκείου Μονάχου για τις τελευταίες εξελίξεις για το υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μονάχου

 

Ως μέλη της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης του Μονάχου και σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου της πόλης μας, που αναφέρεται στο υπό ανέγερση Ελληνικό σχολικό συγκρότημα και προτείνει την συνδιαχείριση του οικοπέδου, που είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού κράτους, με σκοπό την ίδρυση κι ενός αντίστοιχου Γερμανικού σχολικού συγκροτήματος, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

 

· Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ την πρόταση του Δημάρχου. Ουδέποτε ο αρχικός σκοπός και στόχος της Παροικίας μας αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα ήταν η “συνδιαχείριση” του, αγορασμένου με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, οικοπέδου του εν λόγω σχολείου.

· Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση ΝΑ ΕΜΜΕΙΝΕΙ στην επιστροφή ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ του οικοπέδου στην ελληνική πλευρά και στην πρότερη κατάσταση του, έτσι ώστε να συνεχιστεί ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ  του Σχολείου μας που θα στεγάσει τα όνειρα των Ελληνόπαιδων της πόλης μας. Κάθε άλλη χρήση του κτιρίου αυτού θα εξυπηρετήσει οτιδήποτε άλλο παρά τα συμφέροντα των Ελλήνων Μαθητών του Μονάχου.

· Τέλος καλούμε τον Δήμαρχο κ Ράιτερ να  άρει όλα τα εμπόδια που υπάρχουν, με ευθύνη της Γερμανικής πλευράς και να αφήσει την Ελληνική Πολιτεία να εκμεταλλευθεί το οικόπεδο ΤΗΣ, που είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του Ελληνικού Λαού με την περαιτέρω συνέχιση των εργασιών για την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος!

 

Κάθε παρέκκλιση από τα παραπάνω θεωρούμε ότι κάνει κακό στα συμφέροντα της Ελληνικής Μαθητικής Κοινότητας του Μονάχου και της Ελληνικής Παροικίας συνολικά.

 

Με τιμή

 

Το Δ.Σ

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μονάχου

Γ. Βλαχόπουλος: Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να απορρίψει την πρόταση του Δήμου Μονάχου

Ο νομικός σύμβουλος Γεώργιος Βλαχόπουλος με παρέμβασή του μέσω του Δορυφόρου καλεί την ελληνική πολιτεία « υπεύθυνα και απερίφραστα να δηλώσει ότι αποκλείει έστω και την συζήτηση πάνω σε μια νομικά γελοία και πολιτικά ανέντιμη πρόταση και να ζητήσει άμεση συνέχιση των οικοδομικών εργασιών και ολοκλήρωση του σχολικού κτιρίου, ως Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού των ελλήνων του Μονάχου».

 

Ακολουθεί η παρέμβαση Βλαχόπουλου

 

H πρόταση του Δήμου Μονάχου σχετικά με την μελλοντική επίλυση της διαφοράς για το ελληνικό σχολικό κτίριο και την χρήση του, όπως μας γνωστοποιήθηκε από τον ΔΟΡΥΦΟΡΟ της 3/1/2018 είναι σαφώς εμπαιγμός και στην καλύτερη περίπτωση στερείται πολιτικής και νομικής σοβαρότητος.

Ο Δήμος Μονάχου και οι νομικοί του σύμβουλοι γνωρίζουν πολύ καλά από τις ενστάσεις τις οποίες είχα καταθέσει ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας, ότι  δ ε ν  τους επιτρέπεται ούτε να πάρουν άδεια κατεδάφισης αλλά ούτε και άδεια ανοικοδόμησης χωρίς την συναίνεση της ελληνικής Πολιτείας, όσο και αν τυπικά έχουν προβεί σε (καταχρηστική) «αναμεταβίβαση» της κυριότητας στο υποθηκοφυλακείο.

Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί ελληνική ιδιοκτησία για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν χωρεί σύμφωνα με την ισχύουσα διεθνή νομοθεσία κατάσχεση ή άλλο εκτελεστικό μέτρο. Κοντολογίς: Ο Δήμος Μονάχου επί ένα χρόνο ασκεί καταχρηστική  παρακράτηση της κυριότητας και εμποδίζει παράνομα και ενάντια σε κάθε αρχή του δικαίου την αποπεράτωση της οικοδομής. Παράλληλα, η ελληνική Πολιτεία «υπνοί» - σε βαθμό κακουργήματος και αφήνει το ζήτημα να αιωρείται στην σφαίρα της μοντέρνας «μη δημιουργικής ασάφειας», ολιγωρώντας αν όχι αδιαφορώντας στην εύρεση δυναμικής λύσης.

Ουσιαστικά η πρόταση του Δήμου Μονάχου για «συναινετική» χρήση του ακινήτου αποτελεί χλευασμό της νοημοσύνης των πολιτών (βαυαρών και ελλήνων) και φυσικά όνειδος για όλους εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που ελαφρά τη καρδία (και ήταν το 98%) αποφάσισαν να αφαιρέσουν από την ελληνική Πολιτεία την ιδιοκτησία της (με καθαρά ληστρική απόφαση), υποσχόμενοι προς τους βαυαρούς συμπολίτες τους, σαφέστατα ψευδώς, ότι θα τους  «κτίσουν σχολείο μέσα σε ένα χρόνο».

Ο χρόνος (Ιούνιος 2016 / Γενάρης 2018) λοιπόν πέρασε ανεκμετάλλευτος για τον Δήμο Μονάχου και τις κενές περιεχομένου υποσχέσεις του προς την πολιτική του πελατεία, αλλά δυστυχώς εξ ίσου ανεκμετάλλευτος και από την ελληνική πλευρά.

Ποιο είναι το νόημα της επονείδιστης πρότασης του Δήμου Μονάχου:  Να τους επιτρέψουμε να κτίσουν στο ελληνικό, στο δικό μας δηλαδή ακίνητο και να τους πληρώνουμε ( !) ενοίκιο για το ήδη υπάρχον κτίριο, το οποίο άλλωστε κτίστηκε με τα χρήματα ελλήνων φορολογουμένων για το διάστημα της συμφωνημένης χρήσης. Αιδώς Αργείοι!

Ουσιαστικά ο Δήμος Μονάχου αποδεικνύεται με την πρόταση αυτή ουσιαστικά ανέντιμος συνομιλητής και αντισυμβαλλόμενος, αφού στην πραγματικότητα ζητά με τον τρόπο αυτό να ακυρώσει εκ πλαγίου την σύμβαση αγοράς του 2001, δηλαδή το Συμβόλαιο με το οποίο απέκτησε η ελληνική Πολιτεία με ίδια χρήματα το σχολικό ακίνητο.  Γεννάται το ερώτημα, για πόσο ηλίθια θεωρεί ο Δήμος Μονάχου την ελληνική Πολιτεία και τα όργανα της; Είναι δυνατόν ο Δήμος Μονάχου να εμπαίζει έτσι το ελληνικό Κράτος;

Για άλλη μια φορά, η ελληνική απάντηση πρέπει να είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ. Η ελληνική Πολιτεία καλείται υπεύθυνα και απερίφραστα να δηλώσει ότι αποκλείει έστω και την συζήτηση πάνω σε μια νομικά γελοία και πολιτικά ανέντιμη πρόταση και να ζητήσει άμεση συνέχιση των οικοδομικών εργασιών και ολοκλήρωση του σχολικού κτιρίου, ως Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού των ελλήνων του Μονάχου.

Γιώργος Βλαχόπουλος

 

Νομικός Σύμβουλος

Ο Δήμαρχος Μονάχου κατέθεσε νέα πρόταση στην ελληνική πλευρά για το σχολικό διδακτήριο

Την ώρα που η ελληνική πλευρά ακόμη "σκέφτεται" να καταθέσει πρόταση για τη συνέχεια του υπό ανέγερση σχολικού διδακτηρίου η πλευρά του Δήμου κατέθεσε τη δική του πρόταση.

 

Συγκεκριμένα -και με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από πλευράς  δημοτικής παράταξης - ο Δήμαρχος προτείνει στην ελληνική πλευρά τ ακόλουθα:

 

Να μοιραστεί στα δυο η χρήση του συγκεκριμένου οικοπέδου. Έτσι η ελληνική πλευρά θα μπορεί να χτίσει σε 7.800 τ.μ. δηλαδή σχεδόν στα μισά τ.μ. από όσα είχε στη διάθεσή της αγοράζοντας το οικόπεδο.

 

Στο υπόλοιπο οικόπεδο θα χτιστεί σχολείο από τους γερμανούς στο οποίο θα στεγαστούν μαθητές του Michaeli Gymnasium

 

To "ελληνικό" σχολικό διδακτήριο θα μπορεί να το κάνει χρήση η ελληνική πλευρά για συγκεκριμένο αριθμό χρόνων όπως περιγράφεται στο νόμο περί Erbbaurecht (φθάνει μέχρι και 99 χρόνια) έναντι όμως μίσθωσης (η μίσθωση  π.χ. για οικόπεδα είναι συνήθως ετησίως 5% της αξίας του οικοπέδου ή συνήθως 4% της οικοδομής).

 

Από την πρόταση του Δημάρχου γίνεται σαφές ότι το σημερινό κτίριο θα κατεδαφιστεί.  

Η πρόταση του Δήμου αφήνει ανοιχτά μια σειρά από εύλογα ερωτήματα που εκ των πραγμάτων πρέπει να απαντηθούν. 

 

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στην πρόταση του Δημάρχου ; ...

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μονάχου

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Μονάχου που προέκυψε από τις εκλογές στις 19.11 

Συγκεκριμένα:

Πρόεδρος Τάπας Ευάγγελος 

Αντιπρόεδρος Κόντης Δημήτριος 

Γραμματέας Α! Καρκάρης Πέτρος 

Γραμματέας Β! Καλλέργης Νικόλαος 

Ταμίας Μαυρούδης Θωμάς 

Μέλος Λαμπρίδης Λάμπρος 

Μέλος Μπουλουμπάση Βασιλική

Δημοσίευμα της Μunchner Merkur για το ελληνικό σχολικό κτίριο

Βανδαλισμοί στο υπό ανέγερση ελληνικό σχ. διδακτήριο στο Μόναχο

Αν και οι δράστες "δηλώνουν" Έλληνες αναρχικοί και οι επιγραφές δεν είναι ορθογραφημένες η πρώτη σκέψη μας θέλει να είναι "στημένη" προκειμένου να εκτιμηθεί ως μια ελληνική υπόθεση. 

Θετική ανατροπή στην υπόθεση του οικοπέδου και στο ελληνικό σχολικό διδακτήριο στο Μόναχο

19.09.2017

 

Στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση για το θέμα του υπό ανέγερση σχολικού διδακτηρίου που ήταν συνέχεια της συνάντησης του Δημάρχου με τον πρ. Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο το καλοκαίρι.

 

Στη σημερινή συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης Dieter Reiter στην οποία συμμετείχαν  από εληνικής πλευράς ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Π. Παπαγεωργίου, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, η Γεν. Πρόξενος Π. Κωνσταντινοπούλου, o νομικός σύμβουλος Σταύρος Κωσταντινίδης και εκπρόσωπος της ΚΤΥπ Σ. Καραγκούνης συμφωνήθηκε ότι αποτελεί παρελθόν η όποια δικαστική διένεξη και η υλοποίηση της απόφασης του Δήμου για έξωση της Ελλάδας από το οικόπεδο.

 

Στο πνεύμα της συμφωνίας θα συζητηθούν άμεσα εναλλακτικές λύσεις ώστε να προχωρήσει το εγχείρημα ανέγερσης διδακτηρίου για τα ελληνόπουλα της περιοχής του Μονάχου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2017

    Στις 2 Μαίου ενημέρωσα την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων και την κοινή γνώμη (μέσω του www.doryforos-europa.blogspot.gr) για τις συνεχείς προσπάθειες και πρωτοβουλίες στις οποίες προχώρησα από το καλοκαίρι του 2016 όταν ο Δήμος Μονάχου «έπαιρνε» πίσω το οικόπεδο στο οποίο χτίζεται το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Συγκρότημα και σταματούσαν οι εργασίες αποπεράτωσης.


    Οι αρνητικές για την ελληνική υπόθεση ενέργειες αυτές στηριζόταν βέβαια στην απαράδεκτη νέα συμφωνία που είχε αποδεχθεί και συνυπογράψει το Υπουργείο Παιδείας το καλοκαίρι του 2015, με την οποία άλλαζε (σε βάρος της ελληνικής πλευράς) η αρχική συμφωνία για το σχολείο, που είχαμε υπογράψει το 2001 με τον Δήμο της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, καθώς και στην παράδοση των κλειδιών (!) στον Δήμο Μονάχου τον Ιούλιο του 2016 που ο Δήμος μετέγραψε το οικόπεδο στην μερίδα του στο υποθηκοφυλακείο.


    Δεν θα επαναλάβω τις ενέργειες που έκανα και τις πρωτοβουλίες που προσωπικά πήρα όλο αυτό το διάστημα ακόμη και με επιστολές προς την Καγκελάριο κ. Merkel, τον Υπουργό κ. Steinmeier και τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντικαγκελάριο κ. Gabriel, τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας κ. Seehofer και βέβαια τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Μονάχου, καθώς και στις συνεχείς προτάσεις, εισηγήσεις και συνεργασία που προσέφερα στην Κυβέρνηση της χώρας μας.


    Θυμίζω μόνο ότι τον περασμένο Μάρτιο σε συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Μονάχου κ. Reiter στο γραφείο του, υπογράμμισα τόσο την σημασία αυτού του project όσο και την αμετακίνητη απόφαση της Ελλάδας και ολόκληρου του Ελληνισμού (και της Κυβέρνησης και όλου του πολιτικού κόσμου, όπως εκτιμώ) να μην εγκαταλειφθεί και ματαιωθεί αυτό το εγχείρημα του σχολείου.


    Του υπογράμμισα επίσης ότι σύμφωνα με πρόσφατη νομολογία του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, που είχαμε βρει, όχι μόνο η Πρεσβεία και τα Προξενεία, αλλά και τα Ελληνικά Σχολεία απολαμβάνουν ασυλίας (Immunität) και επομένως δεν θα μπορούσε να γίνει αναγκαστική δικαστική εκτέλεση σε βάρος της Ελλάδος.


    Του πρότεινα και συμφώνησε, να εγκαταλειφθούν οι «πολεμικοί» τόνοι, να σταματήσουν τυχόν δικαστικές ή διοικητικές ενέργειες και να αναζητηθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, χωρίς να εμποδίζεται πλέον η ολοκλήρωση και η αξιοποίηση – λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου.


    Τώρα χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι σε επιστολή του προς την εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Μόναχο, Γενική Πρόξενο, ο κ. Reiter διαβεβαιώνει ότι η Διοίκηση του Δήμου ενδιαφέρεται όντως για μια από κοινού συμφωνημένη λύση!


    Η γραπτή αυτή διαβεβαίωση σημαίνει πολλά και θέτει το θέμα σε εντελώς διαφορετική βάση.


Αποδεικνύεται έτσι ότι η προσπάθεια για την εθνική αυτή υπόθεση του σχολείου δεν ήταν μια «χαμένη μάχη», όπως μου έλεγαν από το περασμένο καλοκαίρι διάφοροι εντός και εκτός Ελλάδας, όταν ως πολίτης πλέον (αλλά και εκ των γεννητόρων του σχολείου αυτού από το 2001) ενεργοποιήθηκα τον Ιούνιο του 2016 όταν διάβασα σε γερμανική εφημερίδα ότι ο Δήμος Μονάχου παίρνει πίσω το οικόπεδο και έτσι το εγχείρημα για ένα σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για τα Ελληνόπουλα του Μονάχου, που είναι πλέον και πολίτες της Ευρώπης, θα έμενε απραγματοποίητο όνειρο.


    Υπεύθυνοι, με σοβαρότητα και αδρά επιχειρήματα χειρισμοί θα χρειαστούν και από εδώ και πέρα, έως ότου ολοκληρωθεί και λειτουργήσει αυτό το εκπαιδευτήριο.


    Προσωπικά θα συνεχίσω χωρίς διακοπή αυτήν την προσπάθεια και πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι αρμόδιοι από ελληνικής πλευράς και εύχομαι και από πλευράς του Δήμου αυτή η νέα προσέγγιση του θέματος να οδηγήσει χωρίς καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος που όλοι επιθυμούμε.


    Το χρωστάμε άλλωστε στην νέα γενιά.

Φίλιππος Πετσάλνικος
Πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Και η BILD στο χορό δημοσιευμάτων για σχολικό κτίριο στο Μόναχο

Και η Bild αναφέρεται σήμερα με δημοσίευμά της στο σχολικό κτίριο του Μονάχου και μάλιστα με τον ειρωνικό τίτλο "Beim Zeus" Για όνομα του Δία.
Το άρθρο δεν προσθέτει κάτι το καινούργιο στα ήδη γνωστά απλά με το γνωστό ύφος που γενικά την χαρακτηρίζει ως εφημερίδα ερμηνεύει τα γεγονότα με το δικό της λαικίστικο τρόπο γράφοντας "μισές αλήθειες".
http://m.bild.de/regional/muenchen/muenchen/hier-baut-griechenland-eine-schule-51924190.bildMobile.html

Σε διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς και για ένα σχολείο

Του Γιώργου Παππά, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ
Ενα ακόμη επεισόδιο της σειράς «Ελληνικό σχολείο στο Μόναχο». Ο Δήμος Μονάχου θέλει επιστροφή του οικοπέδου με το ημιτελές κτίριο του ελληνικού σχολείου, αλλά η εφαρμογή της απόφασης σκοντάφτει στην ασυλία ελληνικής ιδιοκτησίας. Οι δύο πλευρές αναζητούν διέξοδο στη συναξιοποίηση. Συνέχεια

Συνέντευξη κ. Γιώργου Βλαχόπουλου στην ΕΡΑ "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" 27-04-17

DIE WELT: Η Ελλάδα απειλεί το Μόναχο με διεθνές δικαστήριο (για σχολείο)

Άρθρο με τίτλο "Γιατί η Ελλάδα θέλει να οδηγήσει το Δήμο Μονάχου σε διεθνές δικαστήριο" του Christian Böhm δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt.Συνέχεια

Συνάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου με τον Δήμαρχο Μονάχου Dieter Reiter για την υπόθεση του οικοπέδου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10.03.2017 στο Δημαρχείο της πόλης του Μονάχου συνάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, και του Δημάρχου της πόλης, Dieter Reiter, με θέμα το υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε :

Να αποφευχθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα η οποιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια από πλευράς του Δήμου (λαμβάνοντας υπόψη και το δεδομένο της ασυλίας που υπάρχει στο υπό κατασκευή κτίριο αφού ανήκει στο ελληνικό κράτος).

Στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναζητηθούν τρόποι μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δήμου Μονάχου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί η λύση στο συγκεκριμένο θέμα για τη ολοκλήρωση της ανέγερσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων της πόλης. 

ΓΓ του ΥΠΕΠΘ στη DW: "Άκυρη η απόφαση του Δήμου"

'Αρθρο/σχόλιο του Παναγιώτη Κουπαράνη στην Deutsche Welle αναφέρεται στις τελευταίες προσπάθειες διευθέτησης της διαμάχης ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τη βαυαρική πρωτεύουσα για το ελληνικό σχολείο σε κυβερνητικό επίπεδο.
Συνέχεια ΕΔΩ 

Άρθρο στην ελληνική ιστοσελίδα capital.gr για ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Για ασυγχώρητη βαριά αμέλεια και ολιγωρία εκ μέρους της κρατικής εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη (που εποπτεύει την εταιρεία) κάνει λόγο στο Capital.gr ο πληρεξούσιος του Νομικού Συμβουλίου Κράτους και Επιτετραμμένος για το Σχολείο Μονάχου Νομ. Εκπρόσωπος Υπ. Παιδείας, Γιώργος Βλαχόπουλος, σχετικά με το φιάσκο του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο και την διεκδίκηση της έκτασης από τον Δήμο, υπόθεση που απασχολεί το τρέχον τεύχος (Νο 5) του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Συνέχεια ΕΔΩ

KommatiSZ.pdf
Adobe Acrobat Dokument 367.0 KB

Άρθρο στο Spiegel για ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Στη διαμάχη μεταξύ του δήμου του Μονάχου και του ελληνικού κράτους με αφορμή ένα μισοχτισμένο ελληνικό σχολείο αναφέρεται το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό στην σημερινή του έκδοση.

Συνέχεια

Νέο άρθρο της SZ για το σχολικό διδακτήριο στο Μόναχο

Griechische Schule12.01.17.pdf
Adobe Acrobat Dokument 258.7 KB

Σημερινό δημοσίευμα της SZ για το σχολικό διδακτήριο στο Μόναχο

Der griechische Torso.pdf
Adobe Acrobat Dokument 372.0 KB

Ερώτηση Βουλευτών για γυμνάσιο Μονάχου και η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού

EperotisiND.pdf
Adobe Acrobat Dokument 71.4 KB
Zouraris.pdf
Adobe Acrobat Dokument 150.7 KB

ΜΩΡΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ, ΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Του Γιώργου Βλαχόπουλου *

 

(Νομικές απόψεις και προβληματισμοί, στον δικαστικό αγώνα για το ελληνικό σχολείο Μονάχου)

 

Ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και νομικά εξουσιοδοτημένος για την εξέλιξη των συνεπειών της τροποποιητικής σύμβασης για την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών του ελληνικού Σχολείου Μονάχου, αναγκάζομαι προκειμένου να ενημερώσω την παροικία Μονάχου, τους έλληνες Γονείς και τους εκπροσώπους της Πολιτείας μας σοβαρά και έντιμα  -όπως πάντα έκανα στα πλαίσια των καθηκόντων μου – να αναφερθώ στην πορεία των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το θέμα αυτό, ελπίζοντας να ξυπνήσουν οι πολίτες από τον λήθαργο και να διεκδικήσουν επιτέλους το δικαίωμά τους για μια υπεύθυνη ενημέρωΣυνέχεση και τις ευθύνες που βαρύνουν τους χειριστές της θλιβερής αυτής ιστορίας.Συνέχεια

Τα προηγούμενα άρθρα προηγούμενων ετών

Τα προηγούμενα άρθρα που αφουορύν το οικόπεδο και υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο στο Μόναχο θα τα βρείτε ΕΔΩ