DIALOGOS e.V.
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ Α.Σ.)
&
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διάλεξη- συζήτηση  με τον κ. Νίκο Κοτζιά,  καθηγητή Πανεπιστημίου και πρώην Υπουργό Εξωτερικών, με σημαντική και ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 με θέμα: 

„Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ”.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΤΗΣ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ,  ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ( ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΙΣΡΑΗΛ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ) ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Τόπος διεξαγωγής : Eden Hotel Wolf, Arnulfstr 4, 80335 München, 17.00 η ώρα. Αίθουσα  Theater.  Απέναντι από την κεντρική είσοδο του Hauptbahnhof.Η εκδήλωση είναι ανοιχτή. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Ε-mail:    dialogosmuenchen@yahoo.com
Τηλ:         0178 7647709

Διάλεξη- συζήτηση  (Puplikumsdiskussion ) με τον κ. Νίκο Κοτζιά,  καθηγητή Πανεπιστημίου και πρώην Υπουργό Εξωτερικών τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 18.30 στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Kοινοβουλευτικής Oμάδας των Πρασίνων (Fraktion Bündnis 90 – Die Grünen im Bayerischen Landtag)  με θέμα: 

HOFFNUNG EUROPA: HUMANE ZUGANGSWEGE, FAIRE VERTEILUNG UND PERSPEKTIVEN FÜR FLÜCHTLINGE.
Τόπος διεξαγωγής : Bayerischer Landtag, Senatssaal, Max  ilianeum, 81627 München.

Συμμετέχουν οι βουλευτές: Gülseren Demirel και Margarete Bause (στη Γερμανική γλώσσα. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Ε-mail:    https://www.gruene-fraktion-bayern.de/termine    Τηλ.:  0178 7647709
dialogosmuenchen@yahoo.com        


ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
Η  χώρα μας, με  το σύστημα ασφάλειας που εδραιώνει στην ευρύτερη περιοχή και την αναβάθμιση των σχέσεών της με τους γείτονες της:
σηματοδοτεί σημαντικές  εξελίξεις για την πρόοδο όλης της ευρύτερης περιοχής, που βιώνει διαρκείς αρνητικές εντάσεις  με ένθεν και κακείθεν αντιπαραθέσεις

ηγείται μιας σημαντικής πολιτικής προσπάθειας συνεννόησης, επίλυσης διαφορών, ειρήνης και συνεργασίας διακρίνει τους πραγματικούς από τους κατά φαντασία αντιπάλους της
κατοχυρώνει τον σημαντικό της ρόλο, αλλά και τον ρόλο των υπολοίπων χωρών της περιοχής, ως  φυσικής  γέφυρας μεταξύ των ενεργειακών-φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου  και της Ευρώπης, που οδηγεί αναπόφευκτα σε δημιουργία νέου επενδυτικού περιβάλλοντος, ανάπτυξη, ευημερία, εργασία, εμπόριο, τουρισμό

αναδεικνύεται σε εξέχουσα χώρα, στη στρατηγική σκέψη των διεθνών σχέσεων που αισθάνεται τις παγκόσμιες προκλήσεις και κεφαλαιοποιεί  τις ευκαιρίες, εισακούγεται και επεκτείνει το κύρος, το εύρος και το βάθος των διεθνών σχέσεών της

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΜΑΣ
Όλοι οι Έλληνες της διασποράς θέλουμε  μια Ελλάδα που να μας κάνει περήφανους  και να είναι σεβαστή στον όλο και πιο ενοποιημένο-παγκοσμιοποιημένο κόσμο.
Η αυξανόμενη αξία των Ελλήνων του εξωτερικού σήμερα, σε σχέση με το εθνικό κέντρο, δεν  είναι μόνο αριθμητικό μέγεθος αλλά περισσότερο ποιοτικό.


Η Παροικία μας στο Μόναχο, ως κέντρο του Ελληνισμού, είναι κομμάτι της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών της διασποράς και πρέπει να ενσωματωθεί στο κλίμα διάδρασης -διασύνδεσης ανάμεσα στη διασπορά και την Ελλάδα, που έχει να κάνει  με θέματα οικονομίας, πολιτικής, πολιτισμού, δικτύων και επιστήμης. Να ξεπεράσουμε τον κόσμο των „χοροεσπρερίδων“.
Η νομιμοποιητική βάση της συμμετοχής μας, είναι η Eλληνική μας ιθαγένεια και η αξίωση, ως τμήμα του ελληνικού λαού να παίρνουμε μέρος στις αποφάσεις του, με το δικαίωμα ψήφου που ετοιμάζεται να μας δοθεί.


Καλούμαστε με Διάλογο και Συμμετοχή, βασικές αξίες της Δημοκρατίας,  με την παρουσία και τη συμμετοχή ενός κορυφαίου  πανεπιστημιακού, διανοούμενου και πολιτικού, να  συζητήσουμε τα κοινά μας θέματα με Έλληνες   και στη συνέχεια ξεχωριστά με Γερμανούς συμπολίτες μας, με το κόμμα των Πρασίνων στο Βαυαρικό Κοινοβούλιο του Μονάχου.


ViSPR: Haris Apostolidis, Alter Messeplatz 2, 80339 München