Ανακοίνωση Συλλόγου Κρητών Μονάχου για σχολικό κτίριο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου και περιχώρων νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί αναφορικά με την δυσάρεστη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε σχέση με την κατασκευή του  Ελληνικού σχολείου στο Μόναχο.

Διαχρονικό όνειρο και διαχρονικός στόχος της ελληνικής παροικίας του Μονάχου, ήταν η ανέγερση Ελληνικού σχολείου στο Μόναχο.

Βρεθήκαμε πολύ κοντά στη πραγματοποίηση αυτού του ονείρου.

Δυστυχώς, η αδράνεια όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων της πατρίδας μας, έφερε την κατασκευή του Ελληνικού σχολείου στο Μόναχο σε αδιέξοδο.

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η δικιά σας, έπαιξαν με το όνειρο της παροικίας του Μονάχου. Κατάφεραν να γίνουν, με την απαράδεκτη στάση τους σχετικά  με τα χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή του  Ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο, αναξιόπιστες απέναντι στις γερμανικές αρχές, με αποτέλεσμα ο Δήμος του Μονάχου αλλά και η κυβέρνηση της Βαυαρίας να μην θέλει να προχωρήσει η κατασκευή του κτιρίου και ο Δήμος με συντριπτική πλειοψηφία να αποφασίζει την κατεδάφιση ολοκλήρου του τμήματος του κτιρίου που έχει ήδη κατασκευαστεί.

Θεωρούμε ότι δεν κάνατε, όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπεύθυνοι του Ελληνικού κράτους, ό,τι χρειαζόταν ώστε να δώσετε μόνιμη στέγη στους Έλληνες μαθητές του Μονάχου.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση και όλους τους υπεύθυνους, να αναλογιστούν τις επιπτώσεις αυτού του μεγάλου λάθους και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έστω και αυτή τη στιγμή, ώστε να μην χαθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο, το σχολείο και το όνειρο της παροικίας μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου