· 

Γερμανία: Ξεκινάει σήμερα η απογραφή πληθυσμού

Απογραφή στην Γερμανία 2022

10,3 εκατομμύρια τυχαία επιλεγμένα άτομα θα συμμετέχουν στην απογραφή πληθυσμού-Κατοικιών στην Γερμανία, που αποτελεί μια ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της Χώρας αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

 

Γερμανία: Ξεκινάει σήμερα η απογραφή πληθυσμού

 

300.000 από τα 10,3 εκατομμύρια θα πρέπει να απαντήσουν σε επιπλέον ερωτήματα που θα  αφορούν τίτλους σπουδών και επαγγλματικά

Επιπλέον θα συμμετέχουν (καλεστούν) περίπου 23 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ή διαχειριστές κατοικιών.

 

Η απογραφή γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Η τελευταία απογραφή είχε πραγματοποιηθεί το 2011 και κανονικά θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί πέρσι. Λόγω κορωνοιού όμως αναβλήθηκε για φέτος.

 

Tα βασικά ερωτήματα που θέλει να απαντήσει η απογραφή αφορά:

 

αριθμούς πληθυσμού (σε επίπεδο Ομοσπονδίας και κρατιδίων) Στοιχεία σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία, δηλαδή την ηλικία, το φύλο ή, για παράδειγμα, την ιθαγένεια των κατοίκων Δεδομένα σχετικά με την κατάσταση διαβίωσης και στέγασης, όπως το μέσο μέγεθος του χώρου διαβίωσης, η το ποσοστό ιδιοκτησίας

 

Οι κάτοικοι δεν πρέπει να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία. Θα ενημερωθούν αν βρεθούν στο 10% του τυχαίου δείγματος.

 

Η απογραφή είναι υποχρεωτική μπορεί να γίνει και δικτυακά.

 

Οι κάτοικοι δεν είναι υποχρεωμένοι να επιτρέψουν την ομάδα που θα πάρουν συνέντευξη να μπουν στο σπίτι, άρα μπορούν οι απαντήσεις να δοθούν στην εξώπορτα.