Μάκης Αραμπατζής (Μουσικές διαδρομές)

Γεννήθηκε λίγο έξω από το Μόναχο το 1964.

 

Έβγαλε το δημοτικό στην Ελλάδα και επέστρεψε στο Μόναχο το 1976 όπου πήγε στο γυμνάσιο και το Ελληνικό Λύκειο.

 

Ο περίγυρός του ανακάλυψε από όταν ήταν μικρός ότι είχε ταλέντο στη μουσική και ιδιαίτερα στο τραγούδι.

 

Σε ηλικία 14 ετών γράφεται σε ιδιωτική σχολή μουσικής στο Μόναχο όπου διδάχτηκε Keyboards  και ακορντεόν . 

Ταυτόχρονα πήγαινε στην ελληνική εκκλησία στο Μόναχο καθόταν δίπλα στους ψάλτες και προσπαθούσε να ψάλλει μαζί τους. 

 

Όταν γίνεται 16 ετών δημιουργεί μια μικρή ορχήστραpoz και αρχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις συλλόγων και άλλες μουσικές εκδηλώσεις ενώ στα 18 του αρχίζει πλέον να τραγουδά και στα νυχτερινά κέντρα του Μονάχου.

 

Στη συνέχεια φεύγει για την Ελλάδα έχοντας πάρει την απόφαση να εργαστεί πλέον επαγγελματικά με τη μουσική όπως έτσι και έγινε.

Πέρασε από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και από πολλά μαγαζιά για να καταλήξει στην έδρα του τη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης και όχι μόνο..

 

Κάποια στιγμή άρχισαν να ενδιαφέρονται γι αυτόν αθηναϊκά σχήματα που ήταν στη Θεσσαλονίκη και επιδίωξαν τη συνεργασία μαζί του.

 

Η πρώτη του συνεργασία ήταν με την Ελένη Δήμου, τον Δάκη, Δήμητρα Παππίου για να ακολουθήσουν στη συνέχεια μεγάλα μαγαζιά με μεγάλες συνεργασίες όπως Βίκυ Μοσχολιού, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Ρίτα Σακελαρίου, Δούκισσα. Μεγάλα ονόματα  όπου ο Μάκης ήταν δεύτερη φωνή κάτι το οποίο τον έκανε γνωστό σε περισσότερα αθηναϊκά σχήματα.

 

Αργότερα η συνεργασία συνεχίστηκε με Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Βογιατζή ώσπου μέσα από αυτά τα σχήματα του κάνει πρόταση συνεργασίας ο Γιάννης Πάριος που κράτησε 5 ολόκληρα χρόνια.

 

Μαζί με τον Πάριο συνεργάστηκε και μ άλλους μεγάλους ερμηνευτές, μαέστρους και μουσικούς όπως Χρήστο Δάντη, Μαίρη Λίντα, Κορκολή, Κωνσταντίνα, Τζένη Βάνου, Αλεξίου.

Όλοι αυτοί αποτέλεσαν τη μεγάλη σχολή και εμπειρία στον επαγγελματικό δρόμο του Μάκη. «Να διδαχθώ ήθελα και τίποτε παραπάνω» επισημαίνει.

 

Το 2014 επιστρέφει και πάλι στο Μόναχο και δημιουργεί το μουσικό σχήμα «Μουσικές διαδρομές» (στα κeybords ο Αλέξανδρος Γεννίδης κ στο μπουζούκι ο Γιάννης ο φουρκιώτης) κάνοντας όντως διαδρομές σχεδόν σ όλο το φάσμα του πενταγώνου.  Στη νέα του πορεία συνοδός του  των βοηθά η μεγάλη εμπειρία που απέκτησε τα 39 χρόνια πάνω στη σκηνή σε μεγάλα πατάρια, συναυλίες, χοροθέατρα, μουσικές σκηνές.

Στις φωτογραφίες από παλιά μαζί με Σταύρο Σταύρου.