«Διαδραστικός Μηχανισμός των Αντικυθήρων/Antikythera Mechanism Interact & Predict» για Android/iOS

Αγαπητοί αναγνώστες του Δορυφόρου,

 

η πανδημία έχει μονοπωλήσει την ειδησιογραφία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης κι έσπρωξε στο περιθώριο την τέχνη, τη μουσική, τον πολιτισμό.

 

Μέσα σ΄ αυτήν τη συχνά ψυχικά καταπνικτική ατμόσφαιρα των ειδήσεων, ο νους και η ψυχή έχουν πάψει να "ευφραίνονται" και να τροφοδοτούνται με θετικά εναύσματα που θα βοηθήσουν στην ανάτασή μας.

 

Με το ακόλουθο άρθρο, θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή σας σ΄ ένα πολιτιστικό θέμα που, όσο δύσκολοι και αν είναι οι καιροί, αξίζει να μην περάσει απαραtτήρητο, που θα προσανατολίσει σε μια ευχάριστη εκπαιδευτική ενασχόληση για μικρούς και μεγάλους, και που, όπως ελπίζουμε, θα σας κάνει περήφανους.

 

«Διαδραστικός Μηχανισμός των Αντικυθήρων/Antikythera Mechanism Interact & Predict» για Android/iOS

 

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων «ξαναλειτούργησε» χάρις σε έναν Έλληνα επιστήμονα πριν πέντε χρόνια. Τώρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει διαδραστικά την πιο εντυπωσιακή αρχαία τεχνολογία στον κόσμο, πολύ απλά στο κινητό του τηλέφωνο! Με την εφαρμογή «Antikythera Mechanism Interact» για iPhone, ή «Διαδραστικός Μηχανισμός των Αντικυθήρων/Antikythera Mechanism Interact & Predict» για Android, μπορείτε να έχετε το σύμπαν στο κινητό σας!

 

Θαυμάστε τον απίστευτο υπεραστρολάβο, τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή ευφυούς σχεδιασμού και πρωτοφανούς ακρίβειας και απολαύστε την καταπληκτική ανακατασκευή, όπου ο Μάρκος Σκουλάτος προσομοιώνει ψηφιακά τη χρήση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων!

 

Μπορεί στα άμεσα ενδιαφέροντά σας να μην συγκαταλέγονται οι εκλείψεις του ηλίου και της σελήνης, οι θέσεις των πέντε ορατών πλανητών, Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, Δία, Κρόνου, ή ακόμα και οι αρχαίες επικυκλικές θεωρίες και ο Κύκλος του Μέτωνος.

 

Όμως το να έχετε τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στα χέρια σας, είναι στοιχείο που σας κάνει υπερήφανους κοινωνούς του αρχαιοελληνικού μεγαλείου και υποστηρικτές μίας υπέροχης εκπαιδευτικής εφαρμογής.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο και εδώ:

http://www.eternalgadgetry.com/app.html

 

Ελένη Βούλγαρη

Πρόεδρος

Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου

antikythera_teg.pdf
Adobe Acrobat Dokument 328.9 KB