Σάκης Αντωνιάδης

13.11.2020

 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ στους Έλληνες, μουσικούς, μουσικά σχήματα, ομάδες, φορείς σήμερα παρουσιάζουμε τον 23χρονο Σάκη Αντωνιάδη.

 

Γεννημένος στο Μόναχο, παρακολούθησε το ελληνικό σχολείο και από την 10η τάξη κάνει επαγγελματική εκπαίδευση σε εξειδικευμένο προσωπικό στη λογιστική όπου εδώ και 3 χρόνιας εργάζεται πλέον στο συγκεκριμένο τομέα.

 

Από μικρό παιδί ασχολήθηκε με τα μουσικά όργανα. Μας λέει "Το 2008 άρχισα μαθήματα ντραμς στην σχολή Ohrwurm στο Laim. Παράλληλα πήγαινα στους συλλόγους όπως Ελασσονιτών, Πανθεσσαλικό και τελευταία -όπου συνεχίζω ακόμη - ως Νταουλτζής του Συλλόγου Ποντίων Μοναχου.

 

Τα πρώτα βήματα σαν Νταουλτζής τα έκανα μαζί με τον Μανώλη Καζαντζίδη και η πρώτη μου δημόσια εμφάνιση ήταν σε Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του συλλόγου Σερραίων.

Στη συνέχεια έπαιζα σε μουσικά σχήματα σε μεγάλες ποντιακές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της ποντιακής μουσικής.

 

Μαθήματα ποντιακής λύρας μου δίδαξε ο Νίκος Μωυσιάδης στη σχολή Kalliton. Αυτή την στιγμή συνεργάζομαι με τον Νίκο Μωυσιάδη και έχουμε εμφανίσεις σε διάφορες όπως χοροεσπερίδες, εκδηλώσεις, γάμους και βαφτίσια.