GENIMA-Band

16.10.2020                                                                                    

 

Στο μουσικό περιβάλλον του Musikinstitut GENIMA γεννήθηκε πριν περίπου 13 χρόνια το μουσικό συγκρότημα GENIMA-Band, που αποτελείτε σήμερα από:

 

  • Γιώργος Παπαγεωργίου – Keyboards & Arrangement, Bandleader 
  • Νίκος Γιώτας – Μπουζούκι & Μπαγλαμά
  • Σωτήρης Καμπερίδης – Drums & Percussion
  • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Vocals
  • Ιωάννης Παπαδόπουλος – Vocals & Keyboards
  • Εμμανουήλ Καζαντσίδης – E-Guitar & Lyra
  • Θεόδωρος Παπαγεωργίου – Percussion, Drums, Keyboards, Light-design
  •  

Η GENIMA-Band δραστηριοποιείται στο καλλιτεχνικό χώρο του Μονάχου, της Γερμανίας και γενικότερα όλης της κεντρικής Ευρώπης. Πέρα από τα «ζωντανότατα» ελληνικά τραγούδια, παραδοσιακά, ρεμπέτικα, έντεχνα, Rock, έως και επίκαιρα Hits, η GENIMA-Band ερμηνεύει και δικά της τραγούδια, που γράφουν τα μέλη του συγκροτήματος και ηχογραφούνε κατά καιρούς. Βεβαίως, η GENIMA-Band έχει ασχοληθεί και με τραγούδια μη ελληνικού στοίχου. Το γεγονός αυτό ωθεί στο να έχει πλέον όχι μόνο ελληνικό κοινό. Δοκιμάζει συνεχώς κάτι καινούριο σε συνεργασίες με ξένους μουσικούς και τραγουδιστές. 

 

Είναι το πρώτο ελληνικό συγκρότημα στο Μόναχο, που παραμένει, συνεργάζεται και υπάρχει εδώ και 13 χρόνια. Τελικά αυτό που δένει τη GENIMA-Band, δεν είναι μόνο οι ικανότητες και οι γνώσεις στη μουσική, αλλά πολύ περισσότερο η αγάπη και ο σεβασμός απέναντι της και μεταξύ των μουσικών.

 

Σχεδόν όλα τα μέλη της GENIMA-Band είναι καθηγητές μουσικής στο Musikinstitut GENIMA, όπου ο στόχος είναι η εκμάθηση της μουσικής ως “καλή τέχνη” και “κληρονομιά της κουλτούρας”, ως “τρόπος ζωής και σκέψης”,

 

ανεξαρτήτως προέλευσης, κοινωνικού στρώματος, θρησκείας, είδος μουσικής, ηλικίας και μουσικότητας...  

 

Η GENIMA-Band έχει δραστηριοποιηθεί μουσικά σε όλο τον τομέα του ελληνισμού του Μονάχου και γενικότερα της Βαυαρίας. Από τον πιο μικρό σύλλογο έως και τις μεγάλες εκδηλώσεις του ελληνισμού. Πέρα από αυτά, οι μεγαλύτερες «μουσικές στάσεις» ήταν σίγουρα η συναυλία με τους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους της εθνικής Ελλάδας, το 2008 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Αυστρία, η εμφάνιση στο Allianzarena του Μονάχου σε ματς ελληνικής ομάδας το 2018, εμφανίσεις και συναυλίες με Έλληνες καλλιτέχνες, όπως τον Θανάση Πολυκανδριώτη, την Έλενα Παπαρίζου, τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, τον Αντώνη Κυρίτση και πόλους άλλους. 

 

Το 2016 κλείνοντας δέκα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, η GENIMA-Band οργάνωσε συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Μόναχο, όπου μοιράστηκαν τη σκηνή και γιόρτασαν έτσι τα μουσικά τους γενέθλια. Η GENIMA-Band ξεκίνησε εκείνο το ιδιαίτερο βράδυ παίζοντας ελληνικά ροκ κομμάτια, και υποδέχθηκε τον «βασιλιά του ελληνικού ροκ» επί σκηνής. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε το πρόγραμμά του παίζοντας το «Χρόνια πολλά» και έκλεισε την αξέχαστη αυτή βραδιά τραγουδώντας μαζί με την GENIMA-Band «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».

 

Το 2018 η GENIMA-Band έφτιαξε τον δικό της καλλιτεχνικό χώρο για Live-εμφανίσεις, το SDI-Kultur Lounge στο Μόναχο. Ένας χώρος όπου διοργανώνονται βραδιές με ζωντανή μουσική, συναυλίες, παρουσιάσεις, χοροεσπερίδες, και πολλά άλλα. Με το κίνητρο «το δικό μας μουσικό στέκι, από εμάς για εσάς, και εμάς μαζί».

 

Το μέλλον της GENIMA-Band είναι αβέβαιο, ως προς την ερώτηση, «τι μας περιμένει ακόμα»; 

 

Όσο και να έχουν παίξει σε εκατοντάδες χώρους, σε χιλιάδες εμφανίσεις «και στα αλώνια και στα σαλόνια...» όπως συνηθίζουν να λένε τα μέλη του συγκροτήματος, τόσο δεν σταματά η δίψα για μουσικές περιπέτειες πάντως τύπου. 

 

«Δεν χορταίνουν το πατάρι και αυτή τη μοναδική στιγμή του live». Και αυτό το συναίσθημα, να θες μουσικά πάντα ακόμα παραπάνω και να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, είναι πολύ έντονο και δεν σταματά ποτέ. 

 

Το γεγονός που προέχει τώρα είναι η μετακόμιση του Musikinstitut GENIMA, που είναι η μητρική στέγη της μπάντας, σε νέους μεγαλύτερους χώρους στο κέντρο του Μονάχου. Έτσι η GENIMA-Band θα έχει πλέον το γραφείο της και χώρους υποδοχής στο νέο κτήριο. 

 

Το επόμενο βήμα έως το καλοκαίρι του 2020 είναι η παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς, με 16 νέα τραγούδια παραγωγής τους. 

 

Και μετά από αυτά; Ο χρόνος τρέχει, δημιουργείται μια νέα ομάδα από νεότερα παιδιά γύρω από την μπάντα, η GENIMA-Band Junior... θα δείξει το μέλλον τι εκπλήξεις ετοιμάζονται. Όπως συνηθίζει να λέει η GENIMA-Band, «μα στα αλώνια μα στα σαλόνια, κάπου θα σας πετύχουμε...»