Ωδείο Kalliton : Μαθητές του σήμερα - Μουσικοί του αύριο

15.11.2020

 

Η ενασχόληση με την μουσική συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση τηςπροσωπικότητας των μαθητών και διευρύνει τους πνευματικούς τους ορίζοντες. 

 

Στο Ωδείο Kalliton η χαρά της μουσικής και η ανάπτυξη τηςδημιουργικότητας βρίσκονται στο προσκήνιο. Αυτοί ήταν και οι στόχοιτου ιδρυτή Γιάννη Καλλία. 

 

Ο Γιάννης Καλλίας σπούδασε Μουσικοπαιδαγωγικά και Μουσικολογίαστο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, με ειδίκευση στο πιάνο.Ως ενεργός μουσικός, συμμετέχει τακτικά σε συναυλίες σε διάφορες χώρες και συνθέτει μουσική για τηλεοπτικές παραγωγές.

 

Σταθμό στην επαγγελματική του πορεία αποτέλεσαν τα ελληνικά σχολεία του  Μονάχου.   

 

Ως καθηγητής   μουσικής πέρα από  την διδασκαλία της μουσικής διοργάνωνε διάφορα  projects  και σχολικές γιορτές, διηύθυνε μουσικά σύνολα και σχολικές ορχήστρες. Επιπλέον υπήρξε μέλος εξεταστικών επιτροπών για το μάθημα της μουσικής. 

 

Το 2013 πραγματοποίησε το όνειρο του ανοίγοντας ένα Ωδείο στοκέντρο του Μονάχου, με στόχο την διδασκαλία διάφορων μουσικών οργάνων αλλά και φωνητικών όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

 

Ζωντανεύοντας το όραμα  αυτό   ήταν εξ’αρχής   σημαντικό να λειτουργήσουν και τμήματα  παραδοσιακής μουσικής, τα οποία  θα απευθύνονται στον Ελληνισμό του Μονάχου. Ανεξάρτητα από την ηλικία και τις μουσικές προτιμήσεις του κάθε μαθητή το Ωδείο  Kalliton προσφέρει μαθήματα υψηλού επιπέδου και πάνω από όλα αγάπη και μεράκι από όλους τους δασκάλους, προκειμένου να φέρουν τους μαθητές κοντά στον κόσμο της μουσικής και να προωθήσουν τις ικανότητές τους.

 

"Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση όταν μαθητές μας όπως ο Γιάννης Γ. και η Ιωάννα Μ. διακρίνονται σε διαγωνισμούς και talent shows όπως το Jugend musiziert και το X-Factor. Ωστόσο ακόμα και το κάθε μικρό βήμα των μαθητών μας στις συναυλίες που διοργανώνουμε αποτελεί για μας επιτυχία“.

 

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από αξιόλογους μουσικούς μεμεγάλη εκπαιδευτική προσφορά καθώς και καλλιτεχνική δραστηριότητα. 

 

Το Ωδείο προσφέρει εκμάθηση των παρακάτω μουσικών οργάνων:Πιάνο, ακορντεόν, κιθάρα κλασική, ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, βιόλα, φλογέρα, keyboards και μουσικής προπαιδείας. Επίσης, το τμήμαπαραδοσιακής μουσικής προσφέρει την  δυνατότητα  εκμάθησηςκλαρίνου, ποντιακής λύρας, μπουζουκιού και μπαγλαμά. Επιπλέον λειτουργούν τμήματα φωνητικής στο κλασικό και σύγχρονοτραγούδι.

 

Γίνονται προετοιμασίες μαθητών για εισαγωγικές εξετάσεις σε μουσικό Πανεπιστήμιο  καθώς και ροετοιμασία μαθητών για τις εξετάσεις Quali και Abitur.

 

Το Ωδείο είναι αναγνωρισμένο και εγκεκριμένο από το Κράτος και ανήκει στο Verband Deutscher Musikschulen.Τα τμήματα είτε ατομικά είτε ομαδικά απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους,ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους, προσφέροντας μια σύγχρονηκαι ποιοτική μουσική εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες και επιθυμίες του κάθε μαθητή. 

 

Η μουσική παιδεία δεν είναι θέμα μονάχα ατομικής προσέγγισης αλλάμέσα από την συνεργασία και την ομαδικότητα η μουσική αποκτά ψυχή. Για το λόγο αυτό το Ωδείο δημιούργησε μικρά μουσικά σύνολα. Ένα από αυτά είναι η μικρή χορωδία, η οποία έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες. 

 

Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, όπου τα μέλητης χορωδίας είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν επι σκηνής μαζί μετον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

 

 „Στο μέλλον θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και συνέπεια τη δυναμική μας πορεία μεταδίδοντας στους μαθητές μας τα ευεργετικά οφέλη  της μουσικής. Και ποιός ξέρει; Ίσως οι μαθητές του σήμερα να γίνουν οιμουσικοί του αύριο...“