Μουσικό σχήμα τα «Παιδιά του Μονάχου»

14.10.2020

     

Το μουσικό Σχήμα τα «Παιδιά του Μονάχου» ξεκινάει τη διαδρομή εδώ και 32 χρόνια αφού   δημιουργείται το 1987. Από τότε, όπως είναι φυσιολογικό, έχει αλλάξει αρκετές φορές η σύνθεση του σχήματος.

 

Αρχικά συμμετείχαν ο Γούλας Χρήστος στο μπουζούκι, ο Γούλας Σπύρος στην κιθάρα. ο αείμνηστος Γιώργος Κολιός στο βιολί και στο τραγούδι ο Γιώργος Σιδηρόπουλος. 

 

Στο διάβα του χρόνου η σύνθεση αλλάζει και στο μπουζούκι συναντάμε τον Δημήτριο Σκηνίτη, στο αρμόνιο τον Αντώνη Κουτούβαλη, στο κλαρίνο τον Ευάγγελο Μπουγά ενώ σταθερά στο τραγούδι είναι ο Γιώργος Σιδηρόπουλος. 

 

Σήμερα παραμένει στο αρμόνιο ο Αντώνης Κουτούβαλη, ο Μύρτσης Θεόδωρος είναι στο μπουζούκι και ο Βασίλης Αβραάμ στο κλαρίνο. Μελωδός και συντονιστής του σχήματος, ο Γιώργος Σιδηρόπουλος. 

 

Τα παιδιά του Μονάχου συμμετέχουν καλύπτοντας το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα σε πολλές εκδηλώσεις των ελληνικών συλλόγων Μονάχου, της Ελληνικής Κοινότητας, σε γιορτές της ενορίας των Αγίων Πάντων και στην ελληνοβαυαρική. 

 

Τα δύο τελευταία χρόνια καλύπτει αφιλοκερδώς μέρος του προγράμματος της φιλανθρωπικής που διοργανώνουν ελληνικοί σύλλογοι Μονάχου.