"ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΘΕΜΑ"

19.10.2020

 

Στόχος όταν ιδρύθηκε το μουσικό σχήμα πριν 3 χρόνια ήταν να ενώσει παραδοσιακές μελωδίες της Ελλάδας με διαφορετικό χρωματισμό π.χ. λύρα Κρήτης με ποντιακή λύρα γι αυτό και το όνομα του σχήματος επιλέχτηκε να είναι το «Παράδοξο Θέμα».

 

Το σχήμα δημιουργείται από τους : Στέλιο Μακρόπουλο (φωνή, κρητική λύρα και μαντολίνο), Καλλία Γιάννη (φωνή και κιθάρα) , Νίκο Μωυσιάδη (ποντιακή λύρα και μπάσο), Λευτέρη Αλμύρα (κιθάρα και βιολί).

 

Σύντομα κυριαρχεί η άποψη ότι το αρχικό σχήμα θα έπρεπε να εμπλουτιστεί και απ άλλα όργανα προκειμένου να μπορεί να αναφερθεί καλύτερα σ όλη τη μουσική της Ελλάδας.

 Έτσι το σχήμα μεγαλώνει με πιάνο που παίζει ο Παύλος Χαρτοματζίδης, κρουστά με τον Γιάννη Θεοφίλου και κλαρίνο με τον Βαγγέλη Μπουγά.

 

Η τελευταία προσθήκη στο σχήμα είναι στο τραγούδι η Αλμύρα Φαίδρα.

 

 Όταν η Φαίδρα αποχωρεί στο εξωτερικό λόγω σπουδών τη θέση της παίρνει για ένα διάστημα η Ελπίδα Νάκα. Όμως και την Ελπίδα την καλούν οι υποχρεώσεις στο εξωτερικό και έτσι το σχήμα ολοκληρώνεται με την Δέσποινα Παπαδοπούλου που συνεχίζει μέχρι και σήμερα στο τραγούδι.

 

Από το σχήμα αποχωρεί το 2018 για προσωπικούς λόγους ο Λευτέρης Αλμύρας.

 

Το «Παράδοξο Θέμα» δίνει διάφορες συναυλίες κυρίως εκτός Μονάχου όπως Augsburg, Garmisch Patenkirchen, Ντάχαου αλλά και στο Μόναχο όπως π..χ. στην Einsteinkeller.

Αξιοσημείωτο στις συναυλίες τους είναι η συμμετοχή του γερμανικού κοινού.

 

Υπολογίζεται ότι στο Augsburg οι μισοί που παρακολούθησαν την συναυλία δεν ήταν Έλληνες.

 

Από ότι μας είπαν μέλη της μουσικής ομάδας η ιδέα συνεχίζει ακόμη να εντυπωσιάζει. Υπάρχουν επίσης κάποιες ιδέες για την μελλοντική πορεία του σχήματος που θα εξελίσσουν αυτό το „Παράδοξο“ μουσικό  εγχείρημα ακόμη περισσότερο. Και  επειδή το αποτέλεσμα είναι «Παράδοξο» παραμένει να είναι και ελκυστικό.