Πόλυς Κάλλης

01.11.2020

 

Ο Πόλυς Κάλλης γιορτάζει 31 χρόνια παρουσίας του στην μουσική σκηνή της πόλης 

 

Η βαλίτσα του γεμάτη αξιομνημόνευτες καλλιτεχνικές εμπειρίες, συνεργασίες, διακρίσεις. Ενας από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, ταλέντο προδιαγραφών εξωτερικού, με διεθνείς συνεργασίες και εμφανίσεις σε ιστορικούς χώρους εντός και εκτός συνόρων. Εξοπλισμένος με φωνή και παρουσία που καθηλώνει και μαγεύει, ο Πόλυς Κάλλης, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του στον καλλιτεχνικό χώρο και έχοντας συμπράξει μουσικά με μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης, πρωταγωνιστεί στα καλλιτεχνικά δρώμενα και εντυπωσιάζει από το 1989! 

 

Σαν μουσικό γκρουπ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ στο χώρο της Γερμανίας γνωστός. Συμπορευτές του με τα χρόνια πάρα πολλοί αξιόλογοι μουσικοί και καλλιτέχνες.

 

Ποιός είναι ο Πόλυς ;

Θεωρώ τον εαυτό μου Entertainer. Δεν μπορώ να πω ότι έχω το κάλλος του τραγουδιστή. Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα εδώ στο Μοναχό που τραγουδιστικά μου αρέσουν. Μου αρέσει η αναζήτηση του παλμού του κόσμου. Δεν παύει να έρχεται ο κάθε πελάτης για αναζήτηση λίγης μουσικής χαράς και χορού. Σκοπός μου > Να φύγει ευχαριστημένος και με την ικανοποίηση ότι πέρασε όμορφα.

 

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη μουσική μου διαδρομή . ΚΑΡΑΟΚΕ by Polis Kallis.

Ξεκίνησε από ένα καπρίτσιο και τώρα βρίσκομαι στο στάδιο να λέω ότι έχω πάνω από 3500 τραγούδια δημιουργήσει σε μορφή ΚΑΡΑΟΚΕ

Πάρα πολλοί (σχεδόν ολη η Ελλαδα) τραγουδoύν τις παράγωγες μου Καραοκε . Με τιμά ιδιαίτερα αυτό.

Επίσης πολλές μουσικές μου παραγωγές έχουν τραγουδηθεί από πάρα πολλούς καλλιτέχνες όπως ΤΕΡΖΗΣ , ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ κ άλλους.

Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι τελείωσα μουσική σχολή Goethe εδώ στο Μόναχο.

Έχω γράψει πάρα πολλά έργα Instrumental τα οποία κυκλοφορούν σε διεθνή πλαίσιο/

Για τις συνεργασίες του με πάρα πολλούς μεγάλους και αξιόλογους καλλιτέχνες και το πόσο βοηθήσαν στις ζωντανές σου εμφανίσεις και στην επαφή με το κοινό;

Πάρα πολύ.

Η καλλιτεχνική μου διαδρομή μου επέτρεψε να δουλέψω σαν μουσικός μα και σαν μαέστρος με μουσικά ονόματα όπως

Π. Παπαδοπούλου ,  Στανίση , Γονίδη , Ελένη Δήμου, Σαράντη κ Βασίλη Σαλέα ,Κ. Αργύρο , Θ. Πολυκανδριώτη , Μ. Βάσσου Λ. Βελλη , Μαραγκόζη, Χ. Αυγερινό , Γ. Ντουνας , Λ. Πανταζη , Γ. Τάσσιο , Γ. Πλούταρχο , Βασίλη Μπατη και πάρα πολλούς άλλους.

 

Μια τεράστια μουσική εμπειρία.

Μου επέτρεψε να ταξιδεψω όχι μονο σ ολη την Ελλαδα αλλα και παγκοσμίως λίγες αποτις στάσει Αυστραλία , Κίνα , Αμερική και Ευρώπη

 

Για το ποιος είναι ο ορισμός του "αληθινού" καλλιτέχνη;

Ο καλλιτέχνης γεννιέται και γίνεται στην πορεία μέσα από την αγάπη του για την τέχνη και την σκληρή δουλειά.

 

Είναι αυτός που δεν κλαίει, όταν πρέπει να διασκεδάσει το κοινό, παρόλο που η ψυχή του μπορεί να πονάει. Είναι αυτός που αγαπάει το κοινό του σαν αληθινούς φίλους. Είναι αυτός που παραμερίζει όλες τις ανάγκες του για να είναι συνεπής στο ραντεβού του, αυτό που δίνει από την στιγμή που γεννιέται, την αληθινή δημιουργία.

Αν η δημόσια αναγνώριση από δύο κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης, τον Πολυκανδριώτη και τον Μίμη Πλέσσα τον “δικαιώνει” επαγγελματικά.

 

Αισθάνομαι πολύ μικρός μπροστά στις προσωπικότητες αυτές και, όταν ανατρέχω στη μνήμη μου σε αυτές τις βραβεύσεις, δεν τολμώ να πιστέψω πως ήμουν εκεί. Όμως για μένα το πιο σημαντικό είναι η αναγνώριση του ίδιου του κόσμου που εκδηλώνεται στην καθημερινότητα και έχει διάρκεια, μαζί βέβαια με αυτή που σου δίνουν οι μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης.

 

Αν η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα κάνει δυσκολότερο το έργο του

 

Με στενοχωρεί πολύ και με αγχώνει για το μέλλον, όπως όλους μας, και μάλιστα πολύ παραπάνω λόγω του ότι είμαι γονέας. 

 

Η μια μου η κόρη κόλλησε το καλλιτεχνικό μικρόβιο. Αξιέπαινη και αξιολάτρευτη με μεγάλο φωνητικό ταλέντο. Δυστυχώς η επαγγελματική μουσική πορεία της μέσα στην κράση της Ελλάδας αβέβαιη.

 

Δεν είναι όμως η οικονομική κρίση το μόνο και το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζω.

 

Υποψιάζομαι ότι προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης η κρίση αξιών και σε μεγάλο βαθμό την προκάλεσε. Διατηρώ όμως την πίστη μου στο καλό που κρύβουν οι άνθρωποι μέσα τους.

 

Αν είχε την ετκαιρία να αναβιώσει δισκογραφικά τραγούδια μιας άλλης εποχής, που δεν έχει ερμηνεύσει μέχρι τώρα, ποια δεκαετία θα επέλεγε

 

Έχω τη χαρά να έχω τραγουδήσει τραγούδια από όλες τις δεκαετίες του περασμένου αιώνα όπως και άλλοι σύγχρονοι τραγουδιστές της δικής μου γενιάς δεκαετίες που μου αρέσουν πολύ είναι αυτή του μεσοπολέμου, τα υπέροχα τραγούδια που έχουν γραφτεί τις δεκαετίες του 40΄, του 50΄,αλλά και του 60΄και του 70΄!!

 

Για το σχεδιασμό του

 

Είμαι ευτυχώς από τους λίγους μουσικούς που η μουσική ατζέντα μου είναι πάντα γεμάτη.

 

Όλες οι εμφανίσεις μου μπορούν να ιδωθούν στα κοινωνικά δίκτυα όπως και στην ιστοσελίδα μου