«Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν σαν αδερφός μου»

O Ασημάκης Χατζηνικολάου, παρουσίαζε για 40 περίπου χρόνια την αθλητική εκπομπή της ελληνικής εκπομπής της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (γνωστός στην πρώτη και δεύτερη γενιά μεταναστώ ως "σταθμός του Μονάχου").

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, που τραυματίστηκε θανάσιμα από τις σφαίρες τριών ενόπλων στην είσοδο της πολυκατοικίας, επί της οδού Ομήρου όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Την ευθύνη για την δολοφονία είχε αναλάβει με προκήρυξη της, η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν και η κηδεία του έγινε τρεις ημέρες μετά, στο Καρπενήσι.

Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά από εκείνο το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, το Νησί 99FM φιλοξένησε στην εκπομπή «99 Και Σήμερα» τον εκ Μυστεγνών δημοσιογράφο Ασημάκη Χατζηνικολάου, που είχε στενούς δεσμούς με τον Παύλο Μπακογιάννη, ενθυμούμενος τη συνύπαρξή τους στη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

«Ήταν επί μια 15ετία προϊστάμενος μου στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Εκείνος που ουσιαστικά με έκανε δημοσιογράφο και με στήριξε έντονα με τις πολύτιμες συμβουλές του στα πρώτα μου βήματα στη Βαυαρική Ραδιοφωνία. Βέβαια, εκείνα τα χρόνια, πέσαμε πάνω στη επταετία της δικτατορίας και αντιλαμβάνεστε ότι υπήρχε ένα ιδιαίτερο κλίμα σε εμάς, που ζούσαμε χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, στη Γερμανία.»

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, σε εκείνο το μοιραίο πρωινό, ο Ασημάκης Χατζηνικολάου ανέφερε: «Το έμαθα άμεσα, μου τηλεφώνησαν από την Ελλάδα. Πάγωσα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μπορώ να σας πω ότι το έμαθα την ίδια στιγμή, πριν ακόμα ξεψυχήσει, γιατί ξέρετε τότε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό. Δυστυχώς, μόλις έγινε γνωστό ότι τέλικα έχασε τη μάχη, προσπάθησα να βρω εισιτήρια ώστε να έρθω στην Ελλάδα. Δεν τα κατάφερα. Είναι κάτι που το έφερα βαρέως μέσα μου για πολλά χρόνια. Δεν ήταν απλά ένας συνεργάτης για μένα. Ήμασταν κουμπάροι και μετά από τόσα χρόνια, τον ένιωθα πια σαν αδερφό. Καταφέραμε, πάντως, μαζί με τη γυναίκα μου, χρόνια μετά, να επισκεφθούμε τον τάφο του στο Καρπενήσι και να εκπληρώσουμε έτσι το "τάμα" μας, να το πω. Ακόμα και σήμερα αδυνατώ να κατανοήσω γιατί κάποιοι του αφαίρεσαν τη ζωή. Ο Παύλος Μπακογιάννης έφυγε τόσο άδικα».

Ο κ. Χατζηνικολάου, λάτρης της Μπάγερν Μονάχου και ένα από τα παλαιότερα μέλη των Βαυαρών, θυμήθηκε πως ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης αγαπούσε επίσης πολύ τον αθλητισμό και ήταν εκείνος που τον «έσπρωξε» στο αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο υπηρέτησε επί 30 χρόνια στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

Ο Παύλος Μπακογιάννης, μάλιστα, είχε παντρέψει το ζεύγος Χατζηνικολάου, που απέκτησε ένα γιο, τον Αχιλλέα, επίσημο ατζέντη FIFA, με άδεια από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας, ενώ μέχρι και σήμερα η οικογένεια διατηρεί σχέσεις με τη γυναίκα του, Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Δημοσιεύτηκε σε σελίδα stonisi.gr από ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ