Αποχώρησε από την Προεδρία των BC Hellenen μετά από 10 χρόνια ο Κώστας Kirsch

Αποχώρησε από την Προεδρία των BC Hellenen μετά από 10 χρόνια ο Κώστας Kirsch, αφού προηγούμενα οδήγησε την ελληνική ομάδα στις  top100 ομάδες της Γερμανίας (39η θέση το 2019). Στο Μόναχο και την ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στη 2η θέση (πίσω από την Μπάγερν Μονάχου)


Όταν ο Κώστας Kirsch αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για το ΔΣ της ελληνικής ομάδας μπάσκετ στο Μόναχο BC Hellenen, υπήρχε ένας βασικός λόγος. Ότι σε λίγους μήνες θα γινότανε πατέρας.


Μπορούσε όμως υπερήφανα να δει τα επιτεύγματα της θητείας του ως Πρόεδρος (2009-2010).


Το 2009 η ομάδα έπαιζε στην ερασιτεχνική κατηγορία Kreisliga είχε 35 αθλητές. 10 χρόνια μετά έχει καθιερωθεί στην 4η εθνική κατηγορία με 300 αθλητές και πάνω από 400 μέλη!
Δημιουργήθηκε ομάδα γυναικών η οποία επίσης παίζει στην 4η κατηγορία ενώ περίπου 20 προπονητές προπονούν τις πολυάριθμες ομάδες (περίπου 20 ομάδες διαφορετικών ηλικιών).


Στο σύλλογο πέρασε από όλες τις βαθμίδες. Αρχικά ως παίκτης, μετά ως προπονητής και τέλος ως Πρόεδρος.


Όταν  αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Kirsch την ευθύνη του συλλόγου από τη θέση του Προέδρου, καταθέτει στο νέο ΔΣ ένα πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ομάδας και συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου του Μονάχου „Interkulturelle Öffnung im organisierten Sport“ . Η ελληνική ομάδα ήταν μια από τις 10 ομάδες που επέλεξε ο Δήμος
Ο κεντρικός στόχος του ΔΣ να ανέβει η πρώτη ομάδα ανδρών στην Bayernliga Süd υλοποιήθηκε στη σεζόν 2012/2013. Στη σεζόν 2013/2014 ανεβαίνει στην Bayernliga και ως πρωταθλήτρια κατορθώνει στην επόμενη σεζόν να ανέβει στην 2η Regionalliga Süd από όπου την επόμενη χρονιά κατορθώνει την άνοδο στην 1η Regionalliga.
Για την προσφορά του (αφιλοκερδώς) το Bayerischer Landessportverband του έδωσε τον περασμένο Ιούνιο την ασημένια καρφίτσα ενώ φέτος η ομάδα έλαβε και το τιμητικό βραβείο „Basketball Leben“ για το κοινωφελές έργο στη Ρουμανία (συμμετοχή στην κατασκευή γηπέδου και παιχνίδια με ομάδα νέων)
Ο Κωνσταντίνος Kirsch, 41 ετών, ξεκίνησε με το μπάσκετ σε ηλικία 12 ετών στο Αλιβέρη Ευβοίας ενώ με σε ηλικία 15 ετών ήταν ήδη προπονητης σχολικων ομάδων.
Ο παππούς του ζούσε στην Κωνσταντινούπολη και μιλούσε 5 γλώσσες (τουρκικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, αγγλικά). Η μητέρα του γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουάσιγκτον ενώ ο ίδιος ήρθε ως φοιτητής στο Μόναχο. To 2000 ξεκινάει ως παίκτης στους BC Hellenen και – με μετά από μια μικρή διακοπή – επιστρέφει για να αναλάβει το 2008 τη διοίκηση του συλλόγου.

 

Συγχαρητήρια Κώστα Kirsch για την προσφορά σου