Συνέντευξη με το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της 1860 Μονάχου Σάκη Στιμονιάρη

Κύριε Στιμονιάρη, καταρχήν τα συγχαρητήριά μας για την εκλογή σας στη θέση του επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου στη δεύτερη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα του Μονάχου, την TSV 1860. Πάντως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου του Μονάχου (πριν λίγους μήνες) το σενάριο να αναλάβετε εσείς τη θέση του προέδρου φαινόταν περισσότερο απίθανο. Ποια ήταν η εξέλιξη και πως φτάσαμε στην εκλογή σας ;

 

To Συμβούλιο Διοίκησης είχε αποφανθεί για έναν άλλον υποψήφιο για την Προεδρία τον οποίο θα πρότεινε στην συνέλευση των μελών του συλλόγου. 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο το Συμβούλιο Διοίκησης μπορεί να προτείνει υποψήφιο στη συνέλευση μελών τον οποίο μετά αυτή (η συνέλευση) αποφασίζει να τον δεχτεί ή όχι. 

Αν η συνέλευση δεν αποδεχτεί την πρόταση τότε το Συμβούλιο Διοίκησης πρέπει να καταθέσει νέα υποψηφιότητα. 

Για μένα η 1860 είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο και γι αυτό το λόγο χάρηκα πολύ για την πρόταση του Συμβουλίου Διοίκησης την οποία ομόφωνα αποδέχτηκε η συνέλευση των μελών και εκλέχτηκα Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ομάδας (συλλόγου).

 

Έπαιξε η ΜΑΝ ως χορηγός της 1860 στην εκλογή σας στη θέση του Προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της 1860 ;

Το γεγονός ότι η MAN και Volkswagen (με Mahag) είναι Premium χορηγός της 1860 δεν έπαιξε απολύτως κανένα ρόλο στην εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ομάδας.

 

Σε δήλωσή σας μετά την εκλογή στην οποία αναφέρεται η Abendzeitung δηλώνετε ενωτικός. Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να ξεπεραστούν σύντομα τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας ;

Είμαι απόλυτος ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει για την 1860 και αυτός είναι ο κοινός δρόμος όλων των εμπλεκόμενων. Ενότητα και επιστροφή στην Bundesliga είναι οι στόχοι μου. 

Η 1860 ήταν η αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα της πλειοψηφίας της 1ης γενιάς Ελλήνων μεταναστών. Θεωρήθηκε - άσχετα κατά πόσο ισχύει- ότι ήταν η λαϊκή ομάδα της πόλης κόντρα στην πλούσια Μπάγερν.

 

Σε πόσα χρόνια πιστεύετε ότι θα δούμε πάλι Lokal-ντέρμπι στην Bundesliga ?

Εύχομαι ότι όλα θα πάνε καλά και ότι το σχέδιο για επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου θα πετύχει.

 

Αυτό θα σήμαινε ότι σε 3-4 χρόνια θα μπορούμε να ζήσουμε και πάλι ντέρμπι της πόλης με την Μπάγερν.