Σωκράτης Δημητρίου, επικεφαλής της οφθαλμιατρικής κλινικής  "Realeyes Augenklinik " στην Theresienhöhe ή διαφορετικά μια ξεχωριστή ελληνική παρουσία έλληνα επιστήμονα στο Μόναχο

Γεννήθηκε στο Μόναχο και πήγε στα ελληνικά σχολεία της πόλης σ όλες τις βαθμίδες (Δημοτικό. Γυμνάσιο, Λύκειο).

 

Για ένα χρόνο παρακολουθεί την φαρμακευτική σχολή στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να ακολουθήσει στη συνέχεια Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου της Κρήτης. Εκεί έρχεται σε πρώτη επικοινωνία με τον Καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Παλληκάρη που θεωρείται ότι ανακάλυψε τη μέθοδο LASIK ( είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση laser για τη διόρθωση στα μάτια & επέμβαση για διόρθωση μυωπίας, αστιγματισμού & υπερμετρωπίας).

 

Από το 1990 έως το 1995 βρίσκεται ως οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στην Πανεπιστημιακή οφθαλμιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Μονάχου (LMU) ενώ σχεδόν ταυτόχρονα (1993-1996) κάνει στο ίδιο πανεπιστήμιο τη διατριβή του.

 

Η ραγδαία ανάδειξή του τον φέρνει εισηγητή σε μεγάλα διεθνή συνέδρια ιατρικής ενώ παράλληλα είναι μέλος σε μια σειρά αναγνωρισμένου κύρους οφθαλμιατρικά σωματεία όπως Deutsche und Griechiesche Ophthalmologische Gesellschaft, Member of American Academy of ophthalmology, European Society of ophthalmology, American Society of ophthalmology και European and American Society of cataract and refractive surgery.

Εκπαιδευτής της Επιτροπής Διαθλαστικής Χειρουργικής της Ένωσης Επαγγελματιών Οφθαλμολόγων

 

Ανήκει στην κατηγορία "High volume Operateur" με περίπου 3000 εγχειρήσεις ετησίως 

Το πρώτο του ιατρείο το ανοίγει το 1995 στο  Schwabing και σήμερα έχει δική του κλινική την  Realeyes Augenklinik στην Theresienhöhe

 

H κλινική του θεωρείται με βάση τις επεμβάσεις μια από τις δυο μεγαλύτερες οφθαλμιατρικές κλινικές στο Μόναχο. Συνδέει 15 ιατρεία οφθαλμιατρικής και έτσι είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οφθαλμιατρικής στο Μόναχο.

 

Η κλινική του Σωκράτη Δημητρίου ήταν η δεύτερη κλινική στη Γερμανία που έκανε επέμβαση καταρράκτη με laser ( Lens ex Alcon ) και έχει την εξουσιοδότηση της μετεκπαίδευσης, δηλαδή δηλαδή γιατροί μπορούν να κάνουν στην κλινική και ένα μέρος από την ειδικότητάς τους  

 

Ο Σωκράτης Δημητρίου και στο Παρίσι

Κάθε Μάιο συμμετέχει ως εξεταστής στις πανευρωπαϊκές εξετάσεις ειδικότητας  ( FEBO )που γίνονται μια φορά τον χρόνο στο Παρίσι. (FEBO = Ιδρύθηκε το 1992 στο Λονδίνο και είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικευμένων Ιατρών (UEMS) και έχει στόχο να ενοποιήσει τα εκπαιδευτικά πρότυπα στην οφθαλμολογία στην Ευρώπη και να διασφαλίσει την ποιότητα της. Η εταιρία απονέμει τον τίτλο "Fellow του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας» (FEBO) μετά από μια εξειδικευμένη εξέταση. Μάλιστα Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελβετία και το Βέλγιο, η δοκιμή αυτή αντικαθιστά την εθνική εξέταση πιστοποίησης.)

 

Ο Σωκράτης Δημητρίου δεν περιορίζεται μόνο στην ιατρική. Στηρίζει τη διοργάνωση Basketball Adidas Next Generation Tournamentim που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Audi Dome με συμμετοχή των νέων των ελληνικών ομάδων μπάσκετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ενώ πέρσι ήταν εκ των βασικών χορηγών της εκδήλωσης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε το ελληνικό Προξενείο Μονάχου στο Nymphenburger Schloß.

 

Μάλιστα όσον αφορά το μπάσκετ, είναι φροντιστής του ανδρικού τμήματος μπάσκετ της Bayern München εδώ και πολλά χρόνια και έχει χειρουργήσει πολλούς από τους παίκτες και το προσωπικό ( εδώ και ένα χρόνο και από το τμήμα ποδοσφαίρου )