25 χρόνια πολιτιστικό κέντρο στους Αγίους Πάντες Μονάχου

06.03.2020

Αρχικά είχε παραχωρηθεί στην Μητρόπολη Γερμανίας ο ρωμαιοκαθολικός ναός Allerseelen. Το 1993 κατεδαφίζεται και χτίζεται ο σημερινός ναός των Αγίων Πάντων και μαζί η αίθουσα εκδηλώσεων. Το χτίσιμο ολοκληρώθηκε το 1995.

 

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τότε που υπογράφηκε η ελληνογερμανική σύμβαση και ξεκίνησε η ελληνική εργατική μετανάστευση στη Γερμανία δημοσιεύουμε σήμερα φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών που οργάνωσαν στο πολιτιστικό κέντρο σύλλογοι, φορείς και ομάδες.

 

Φωτογραφίες από μικρές ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις, συναυλίες (μερικές από αυτές και μέσα στο ναό), παρουσιάσεις βιβλίων, ανοιχτές συζητήσεις , θεατρικές παραστάσεις, υπαίθριες γιορτές κ.α.

 

Ιστορικά η Salvatorkirche είναι η Εκκλησία που συνδέεται διαχρονικά με την Ελλάδα και την εργατική μετανάστευση. Η αίθουσα εκδηλώσεων όμως στην Ενορία των Αγίων Πάντων έδωσε διέξοδο για την πραγματοποίηση εκατοντάδων εκδηλώσεων που λόγω των ακριβών ενοικίων στο Μόναχο και το γενικότερο πρόβλημα εύρεσης χώρων μπορεί να μην είχαν ποτέ πραγματοποιηθεί.