Ομάδα 1ης γενιάς μεταναστών του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Παρουσίαση μιας διαφορετικής ελληνικής ομάδας στο Μόναχο που λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια

 

Μια διαφορετική ομάδα ιδρύθηκε στο Μόναχο το 2012 με πρωτοβουλία της Φωφώς Καφετζή-Τσορακλίδη. Είναι η ομάδα 1ης γενιάς μεταναστών του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου και έχει εντάξει τις δραστηριότητες της σ αυτές του ASZ (Alten- und Service-Zentrum ) δηλ σε ένα από τα 36 ΚΑΠΗ της πόλης. 

 

Στις δραστηριότητες της ομάδας συμμετέχουν ανάλογα με την εκδήλωση από 5 έως και 50 άτομα και στόχος, όπως μας είπε η Φωτεινή Καφετζή Τσορακλίδη, είναι οι Έλληνες της 1ης γενιάς που επιστρέφουν το καλοκαίρι από την Ελλάδα στη Γερμανία να έχουν τη δυνατότητα ενός χώρου-τόπου συνάντησης, επικοινωνίας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας αλλά και επιμόρφωσης. 

 

Την ομάδα την απαρτίζουν κυρίως Ελληνίδες γυναίκες αλλά υπάρχουν και γερμανίδες αλλά και άλλων εθνοτήτων συμμετοχές και άνδρες. 

 

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα  δράσεις της ομάδας ;

Επισκέψεις π.χ. σε μουσεία, στη βαυαρική Βουλή, στο Δημαρχείο, στην Πυροσβεστική, την Αστυνομία κα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ηλικιωμένους όπως π.χ. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ραπτικής

Ψυχαγωγία με Qi Gong γυμναστική,  Kegelbahn κλπ 

Εκπαιδευτικές ομιλίες π.χ. από Έλληνες ιατρούς

 

Καθιερωμένη είναι η εκδήλωση του κρασιού που γίνεται σε συνεργασία με το ASZ όπως και η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση η οποία είναι και η εκδήλωση που συμμετέχει και ο περισσότερος κόσμος.

 

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν, ενώ στα προγράμματα κατά κανόνα δεν έχει χρέωση για το συμμετέχοντα και όταν έχει είναι πολύ χαμηλό.

 

Για να συμμετέχει κάποιος στην ομάδα ή στις δραστηριότητες της ομάδας μπορεί να δηλωθεί στο ΚΑΠΗ στο τηλέφωνο 089 264046 στην Sebastiansplatz 12, 80 331 München (κοντά στην Viktualienmarkt).

 

Μάλιστα στο μηνιαίο πρόγραμμα του ΚΑΠΗ δημοσιεύονται και οι προγραμματισμένες δράσεις της ελληνικής ομάδας.

 

Πως η ομάδα είναι ομάδα του συλλόγου και φίλων του συλλόγου Ποντίων Μονάχου;. Η ιδέα όταν δημιουργήθηκε κατατέθηκε ως πρόταση στη γενική συνέλευση του Συλλόγου η οποία τότε υιοθέτησε ομόφωνα  το σκεπτικό και πήρε υπό την αιγίδα του την ομάδα αυτή