Νέα παράσταση του θεατρικού ντοκιμαντερ Ελλάς Μονάχου - Hellas München στα Münchner Kammerspiele στις 21 Μαίου

 

Πως προέκυψε η ιδέα και λίγα λόγια για το έργο

 

 

Η ιδέα προέκυψε όταν ο καλλιτεχνικός διεθυντής του Μονάχου Matthias Lilienthal αποφάσισε να κάνει μια παραγωγή στα Kammerspiele του Μονάχου για την μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών που ζούνε στην πόλη. Προσκάλεσε για την υλοποίηση της ιδέας από την Αθήνα τους καλλιτεχνικούς υπευθύνους της Πειραματικής Σκηνής -  του Εθνικού Θεάτρου, Πρόδρομο Τσινικόρη και Ανέστη Αζά, που είχαν ήδη μια πορεία στο είδος του θεατρικού ντοκιμαντέρ. Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα στην ελληνική κοινότητα οι δυο σκηνοθέτες καλέσαν τους τρεις νεομετάνστες Άγγελο Γεωργιάδη, Βαλάντη Μπεΐνογλου και Κατερίνα Σόφτσι στην σκηνή για να μοιραστούν με το κοινό του Μονάχου την ιστορία τους.

 

Σκηνοθεσία: Π. Τσινικόρης, Α. Αζας 

Στη σκηνή: Βαλάντης Μπεΐνογλου, Αγγελος Γρηγοριαδης, Αικατερίνη Σόφτση

Σκηνηκά, Κοστούμια: Ε. Στρούλια

Δραματουργοί: C.Mily, M. Valdes-Stauber

Μουσική:Π.Μανουιλίδης

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε καμία άλλη γερμανική πόλη δεν ζούνε τόσο πολλοί Έλληνες όσο στο Μόναχο. Πολλοί πήγαν τη δεκαετία του ’60 ως εργάτες «Gastarbeiter».Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των Ελλήνων στη Γερμανία αυξήθηκε ξανά. Οι περισσότεροι ανήκουν στη γενιά των εργαζόμενων φτωχών (working poor)· νέοι ειδικευμένοι εργάτες και επιστήμονες, γυναίκες και άνδρες, που καλούνται να επιβιώσουν με κακοπληρωμένες δουλειές, αναζητούν μια καλύτερη τύχη στη μεγαλούπολη της Βαυαρίας. Μήπως, όμως, αυτό που για την Ελλάδα αποτελεί τη νέα θλιβερή κανονικότητα είναι ο κανόνας για πολλούς και στο Μόναχο; Προσπαθώντας να διαπεράσει τα προ και τα μετά την κρίση στερεότυπα, η παράσταση ερευνά την ποικιλόμορφη ελληνική κοινότητα του Μονάχου και αφηγείται στη σκηνή την ιστορία της. Μια παραγωγή του κρατικού θεάτρου Kammerspiele του Μονάχου, με πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου 2018. 

 

Έπειτα την μεγάλη επιτυχία που σημείώσε η παράσταση σε Μόναχο και στο φεστιβαλ Αθηνών κ Επιδαύρου συνεχίζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 

 

Επόμενη παράσταση την Τρίτη 21 Μαΐου στις 20:00 ωρα, απο την σκηνή Καμμερ 3 των Münchner Kammerspiele