29.01.2020

Στο Ντάχαου δυο υποψηφιότητες έχουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές πολλές πιθανότητες εκλογής αν συμμετέχει ο Ελληνισμός καθώς βρίσκονται σε οριακές θέσεις.

 

Πρόκειται για την νυν δημοτικό σύμβουλο Σοφία Κυριακίδου SPD και την υποψήφια με το CSU Σύλβια Θεοδοσιάδου. Μάλιστα η Σοφία Κυριακίδου είναι και υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος (Kreistag).

 

Και οι δυο υποψήφιες είναι γνωστές για τις δράσεις τους έχουν γεννηθεί στο Μόναχο και γνωρίζουν τα θέματα του Ελληνισμού.

 

Για το λόγο αυτό ο Δορυφόρος προχώρησε σε ΟΔΗΓΟ (και σε συνεργασία με την Σοφία Κυριακίδου) ειδικά για τις εκλογές του Νταχάου προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνισμός της περιοχής.

Dachau2901.pdf
Adobe Acrobat Dokument 834.4 KB

Η δημοτικός σύμβουλος Σοφία Κυριακίδου και πάλι υποψήφια

Επίσημη είναι η υποψηφιότητα της Σοφίας Κυριακίδου για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νταχάου στις ερχόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βαυαρία τον ερχόμενο Μάρτιο με την παράταξη του SPD.

 

Η Σοφία είναι ήδη Δημοτικός Σύμβουλος και έχει μια δραστήρια συμμετοχή σε επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης όπως εκπαίδευσης, μετανάστευσης.

 

Θα είναι στην 8η θέση της λίστας, που είναι οριακή για την εκλογή της, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των Ελλήνων της πόλης του Νταχάου. Στις τελευταίες εκλογές το SPD είχε εκλέξει 7 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Στο Νταχάου υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 1800 Έλληνες.

 

Η καθηγήτρια γερμανικών ως ξένη γλώσσα ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νταχάου, αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το κολύμπι

 

Είναι μέλος του Προεδρείου του SPD της ευρύτερης περιοχής του Dachau και εισηγήτρια για την εκπαιδευτική πολιτική.

 

Γεννήθηκε στο Μόναχο και πήγε στα ελληνικά σχολεία. Στη συνέχεια στο Κολλέγιο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Λουδοβίκου Μαξιμιλιανού στο Μόναχο LMU (σπούδασε : DAF, Sozialpsychologie, Logopädie). Εδώ και 17 χρόνια ζει στο Νταχάου.

 

Συμμετέχει ενεργά σε δράσεις για την ένταξη των μεταναστών στο Δήμο με κορυφαία τη συμμετοχή της 3. Demokratiekonferenz der Partnerschaft für Demokratie im Landkreis Dachau.

 

Η συμμετοχή του Ελληνισμού

Όπως μας είπε η ίδια το σύνθημά της είναι "η αναγκαιότητα συμμετοχής του Ελληνισμού στις εκλογές, ανεξάρτητα της προτίμησής του και της επιλογής του. Σημασία έχει ο Ελληνισμός να αποκτήσει πολιτική δυάναμη με τη συμμετοχή του"

Υποψήφια με το CSU η Σύλβια Θεοδοσιάδου

Στις επόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης στο Νταχάου (Μάρτιο 2020) υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε δυο Έλληνίδες δημοτικούς συμβούλους. 

 

Εκτός από τη νυν δημοτικό σύμβουλο (Σοφία Κυριακίδου SPD), υποψήφια με την παράταξη του CSU θα είναι η Σύλβια Θεοδοσιάδου.

 

Θα είναι στην 17η θέση του ψηφοδελτίου και με δεδομένο ότι το CSU είχε στις τελευταίες εκλογές 15 έδρες η θέση της είναι οριακή και θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του Ελληνισμού.

 

Η Σύλβια Θεοδοσιάδου γεννήθηκε στο Μόναχο επισκεύτηκε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης και συνέχισε σε επαγγελματική σχολή (στέλεχος διοίκησης λιανικού εμπορίου ). 

 

Σήμερα εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος σε ραδιολογικό κέντρο στο Νταχάου (Radiologie  und Nuklearmedizin Dachau- Karlsfeld).

 

Στο Νταχάου ζει από το 1990.

 

Είναι τα τελευταία 13 χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Νταχάου, διατέλεσε μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Νταχάου,  ενώ συμμετέχει και στο φόρουμ  γυναικών της περιοχής.

 

Για 3 χρόνια συμμετείχε σε πρόγραμμα ενσωμάτωσης νέων μεταναστών, συνεργάστηκε σε προγιέκτ της AWO ενώ με το σύλλογο ποντίων διοργάνωσε ελληνοβαυαρικές εκδηλώσεις με τον παραδοσιακό σύλλογο της περιοχής Αmpertaler Dachau.

 

Το κέντρο βάρους του ενδιαφέροντός της στα ζητήματα της πόλης του Νταχάου είναι θέματα όπως οι " προσιτές τιμές ενοικίων κατοικιών , επιμέλεια  παιδιών και νέων, λογική οικογενειακή πολιτική "

 

"Έχω μεράκι και αφοσίωση σε ότι επιχειρώ να κάνω και με χαρακτηρίζει η θετική μου αύρα και η επιμονή " είπε στο ΔΟΡΥΦΟΡΟ όταν την ρωτήσαμε για το ποιο είναι το σλόγκαν της.