Ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας FC Hellas Μονάχου Γεώργιος Κίτσιος, εξηγεί στο "Δορυφόρο" τι ισχύει για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή την στιγμή, πλησιάζει ο καιρός που τα ερασιτεχνικά σωματεία του ομαδικού αθλητισμού θα ξεκινήσουν προπονήσεις κάτω από αυστηρούς όρους όμως. Τα σωματεία πρέπει να σκεφτούν καινούργιους τρόπους προπόνησης την επόμενη περίοδο.

 

Για να γίνει προπόνηση πρέπει να τηρηθούν όλοι οι υπόλοιποι κανόνες:

 

- Άσκηση στον καθαρό αέρα σε δημόσιους χώρους ή σε δημόσιες ή ιδιωτικές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις

- Ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο ατόμων τουλάχιστον 1,5 μέτρων

- Άσκηση είτε κατά μόνας είτε σε μικρές ομάδες έως και πέντε ατόμων το πολύ (συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτή)

- Εκτέλεση της άσκησης χωρίς επαφή

- Χωρίς χρήση αποδυτηρίων

- Aπόλυτη συμμόρφωση με τα μέτρα υγιεινής και απολύμανσης, ειδικά όταν μοιράζεστε αθλητικό εξοπλισμό

- Αποφύγετε τις ουρές κατά την πρόσβαση σε εγκαταστάσεις

- Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κοινωνικών και κοινών χώρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις · Μπαινουμε στο κτίριο με αποκλειστικό σκοπό να πάρουμε ή επιστρέψουμε αθλητικό εξοπλισμό ή υλικά

- Δεν πρέπει να υπάρχει κίνδυνος για ευπαθείς ομάδες πολιτών  λόγω της έναρξης των προπονήσεων, ούτε θα πρέπει οι ευπαθείς ομάδες να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση.

- Οι αγώνες, προπονήσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές

- Υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων είναι οι σύλλογοι! Σημειώστε εδώ ότι οι παραβιάσεις μπορεί να έχουν σοβαρες νομικές συνέπειες για τους υπεθύνους των συλλόγων!

 


Όπως καταλαβαίνετε οι ευθύνες είναι μεγάλες και το κάθε λάθος μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε προσωπική ευθύνη λόγω απροσεξίας.

Εμείς σαν σύλλογος δεν θα βιαστούμε να επιστρέψουμε στις προπονήσεις, Εάν και θα θέλαμε από σήμερα κιόλας να ξεκινήσουμε! Οι ευθύνες είναι πολύ  μεγάλες αυτή την στιγμή και μην ξεχνάμε ότι όλοι μας είμαστε  ερασιτέχνες.

Τα πρωταθλήματα στη Βαυαρία θα συνεχιστούν από Σεπτέμβρη αάν οι αριθμοί των κρουσμάτων της πανδημίας το επιτρέψουν. Δηλαδή δεν προκηρυχθεί πρωταθλητής και δεν θα υποβιβαστεί ακόμη κάποια ομάδα μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν.