Νέα δεδομένα για ταξίδια στην Ελλάδα  (Γ΄ μέρος)  -    9 Ιουλίου 2020

1. Πότε μπορώ να συμπληρώσω το νωρίτερο την πλατφόρμα;

Δεν υπάρχει περιορισμός. Από τη στιγμή που θα αποφασίσετε την ημερομηνία / αγοράσετε το εισιτήριο μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση

 

2.  Πότε μπορώ το αργότερο να συμπληρώσω την πλατφόρμα;

24 ώρες πριν την είσοδο στη Ελλάδα (οι ώρες όμως μετράνε ως μέρα. Δηλαδή αν π.χ. φθάνω στην Ελλάδα ημέρα Σάββατο πρέπει να συμπληρώσω την αίτηση το αργότερο την Πέμπτη). 

 

3.   Πότε θα λάβω τον κωδικό ;

Ο κωδικός θα σταλεί στον ταξιδιώτη την προηγούμενη νύχτα (μεσάνυχτα) της ημέρας που ο ταξιδιώτης θα εισέλθει στην Ελλάδα.  Δηλαδή αν η προσγείωση της πτήσης στην Ελλάδα είναι το Σάββατο, ο ταξιδιώτης θα λάβει τον κωδικό την Παρασκευή τη νύχτα.

 

4.  Όσοι υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα;

Καταργήθηκε η υποχρεωτική 24ωρη καραντίνα για όσους υποβληθούν σε τεστ και μετατρέπεται σε προτροπή για τήρηση κανόνων ασφαλείας (αποστάσεις κλπ)

 

5.  Η έισοδος στη χώρα με πλοίο διαρκεί συνήθως πάνω από μια ημέρα πως θα επιβιβαστώ στο πλοίο χωρίς κωδικό ;

Aν η μέρα άφιξης στην Ελλάδα είναι διαφορετική από την ημέρα της επιβίβασης τότε επιτρέπεται η επιβίβαση και με το εμαιλ επιβεβαίωσης της αίτησης. Ο κωδικός θα έρθει στη διάρκεια του ταξιδιού και έτσι θα τον έχει ο ταξιδιώτης όταν φθάσει στο λιμάνι (προορισμό - εδώ βέβαια προκύπτει ένα θέμα με ταξιδιώτες που δεν έχουν smartphon).

 

6.  Tι γίνεται αν έχω κάνει αίτηση και δεν λάβω κωδικό 

Για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς και με πλοία ισχύει ότι αν δεν έχουν  λάβει το QR Code, θα αρκεί το επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα (confirmationmail) που θα έχουν λάβει αμέσως μετά τη συμπλήρωση της πλατφόρμας. 

 

7. Πως μετράω τις 24 ώρες με παράδειγμα

Παράδειγμα. Δεν θα δεχτεί το σύστημα αν π.χ. σήμερα Πέμπτη ώρα 19.00 θελήσω να δηλώσω ταξίδι με το οποίο θα φθάνω στην Ελλάδα την Παρασκευή ώρα 20.00 παρόλο ότι είναι περισσότερες από 24 ώρες. Σήμερα Πέμπτη θα όμως να δηλώσω ταξίδι από ώρα 00.00 του Σαββάτου και μετά.

 

8.  Μέχρι πότε πρέπει ένας ταξιδιώτης να κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση στην πλατφόρμα;

Με τα σημερινά δεδομένα μέχρι 31 Αυγούστου 2020

 

9.    Πρέπει να κάνω ανάλογη δήλωση όταν αναχωρήσω από την Ελλάδα ;

Όχι, η συγκεκριμένη δήλωση γίνεται μόνο για ταξίδι προς την Ελλάδα

 

10.  Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας, που ταξιδεύει στη Γερμανία ή σε άλλη χώρα θα πρέπει να δηλωθεί στην πλταφόρμα όταν επιστρέψει στην Ελλάδα ;

Ναι, όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα εθνότητας θα πρέπει να συμπληρώσουν την δήλωση αν ταξιδέψουν στην Ελλάδα

 

Τα παραπάνω αποτελούν επίσημα στοιχεία και ισχύουν μέχρι σήμερα που γράφτηκε η ανάρτηση.

 

Για κάθε αλλαγή θα σας ενημερώσουμε

www.doryforos.org