Aνοιχτή επιστολή μέσω του Δορυφόρου από το νομικό Γεώργιο Βλαχόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις για το σχολικό κτίριο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ
Θέμα : Εξέλιξη Ελληνικού Σχολείου Μονάχου

Συμπατριώτες ,
στην τελευταία ενημέρωση του Δορυφόρου μαθαίνουμε από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Münchner Merkur πως η ελληνική Κυβέρνηση με συμπληρωματική συμβολαιογραφική σύμβαση παραιτήθηκε από το δικαίωμα της Ετεροδικίας και ουσιαστικά δέχτηκε την μεταβίβαση του σχολικού οικοπέδου στον Δήμο Μονάχου.
Ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας μέχρι το 2016 , που είχα χειριστεί την υπόθεση αυτή και ως νομικός και έλληνας πολίτης γνωστός για την ένθερμη δράση μου για στήριξη των σχολικών δικαιωμάτων των ελληνοπαίδων, λαμβάνω το δικαίωμα, προκειμένου να σιωπήσουν οι μόνιμα κακόπιστοι και αδαείς, να κατακρίνω την κατάπτυστη αυτή συμφωνία και να εξηγήσω το περιεχόμενο αυτού του νέου εθνικού ξεπουλήματος από την – ακόμα- Κυβέρνηση της Ελλάδας.
1. Το 2012 η υπόθεση του σχολείου είχε αρνητική εξέλιξη, με τον Δήμο να διεκδικεί την έξωση μας λόγω μη εκτέλεσης εργασιών. Με επέμβαση της τότε Κυβέρνησης Σαμαρά ανέλαβα την εκπροσώπηση της Ελληνικής Πολιτείας, εξώδικα και δικαστικά.
2. Το 2013 σε σειρά διαβουλεύσεων με το Δήμο και με την συνεργασία των ελληνικών αρμόδιων Υπηρεσιών ΟΣΚ/ΚΤΥΠ που μέχρι τότε είχαν εγκληματικά ολιγωρήσει, πετύχαμε να αρχίσουν οι εργασίες και να καταρτισθεί χρονοδιάγραμμα εργασιών.
3.Το 2014 ο Δήμος ήγειρε αγωγή και ζήτησε την έξωση της Ελληνικής Πολιτείας από το οικόπεδο. Αντιστάθηκα ως νομικός εκπρόσωπος με όλα τα νόμιμα μέσα και ειδικά προβάλλοντας το επιχείρημα της Ετεροδικίας (Immunität). Αυτό σήμαινε ότι ο Δήμος δεν είχε κανένα δικαίωμα να πάρει το οικόπεδο, το οποίο η Ελληνική Πολιτεία προόριζε για σχολικούς και όχι εμπορικούς σκοπούς και ότι δεν μπορούσε να ασκηθεί καμία πράξη εκτέλεσης κατά της Ελλάδας. Με τα επιχειρήματα αυτά ο Δήμος υπέκυψε να συμφωνήσει συμβολαιογραφικά το 2015, ότι δεν θα προχωρήσει σε αμφισβήτηση των δικαιωμάτων μας, αν ολοκληρώσουμε τμήμα των εργασιών μας μέχρι τέλος του 2015 και κατ επέκταση μέχρι Ιούνιο 2016. Το χρονοδιάγραμμα εργασιών το επεξεργάστηκε η τεχνική υπηρεσία ΟΣΚ / ΚΤΥΠ και δέχτηκε την νέα συμφωνία, με εντολή που μου δόθηκε με πρωτόκολλο του Νομ. Συμβουλίου του Κράτους, η οποία στο περιεχόμενο της ήταν γνωστή στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Παιδείας και ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τους φορείς αυτούς, ούτε και μετά την σύναψη της.

4. Δυστυχώς, το 2015-2016 η Ελληνική Πολιτεία δεν εκπλήρωσε τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους έλληνες και γερμανούς εργολάβους του έργου, αν και τα χρήματα υπήρχαν. Έτσι σταμάτησαν τον Μάρτιο 2016 οι εργασίες και ο Δήμος ζήτησε εφαρμογή της αναμεταβιβασης του οικοπέδου στον Δήμο. Αλλά και πάλι, το επιχείρημα της Ετεροδικίας το οποίο είχα θέσει εμπόδιζε αυτή την αρνητική εξέλιξη και αναγκαζε το Δημο, αν επέμενε, να προσφύγει στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή στη Χάγη. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα την οποία είχα διατηρήσει ζωντανή.

5. Το 2016 / 2018 υπήρξε σειρά διαβουλεύσεων των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας με τον Δήμο Μονάχου σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και συσκότισης, οι οποίες φαίνεται να έκλεισαν το θέμα οριστικά, με τη συμφωνία της 31.5.19, αφού η Ελλάδα απεμπόλησε τα δικαιώματά της, παραιτήθηκε από το δικαίωμα της Ετεροδικίας και ουσιαστικά «χάρισε» το οικόπεδο στο Δήμο, ξεπουλώντας το όπως την Μακεδονία και μάλιστα επαίσχυντα, αφού δέχτηκε να αναλάβει και τα έξοδα κατεδάφισης και ανέγερσης ενός νέου σχολικού κτηρίου, όπου θα φιλοξενούμαστε….πληρώνοντας για δική μας ιδιοκτησία. Διότι πλέον ο Δήμος δεν χρειάζεται να ασκήσει δικαστική αναμέτρηση αμφίβολης έκβασης, την οποία ουσιαστικά θα έχανε, αφού η ελληνική πλευρά παραιτήθηκε από το αντίστοιχο δικαίωμα της.
Η λέξη «προδοσία», «κατασπατάληση δημόσιας περιουσίας», «παραίτησης από τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των ελληνοπούλων» μόνο κατ ελάχιστον μπορούν να περιγράψουν τις εγκληματικές ενέργειες των ελληνικών φορέων, στο βωμό μιας δουλικής και αναξιόπρεπης στάσης απέναντι στη γερμανική πολιτική βία.
Αυτή είναι η αλήθεια. Τα στοιχεία στη διάθεση όλων των ειλικρινά ενδιαφερομένων. Και τώρα μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας για μια διακυβέρνηση, που σε λίγο θα ξεπουλήσει και την Θράκη, δια αυτονομίας….