55 χρόνια Ελληνικά Σχολεία στο Μόναχο

Aγαπητοί φίλοι,

 

πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια φίλων ολοκληρώσαμε το άλμπουμ με φωτογραφίες όλων των κτιρίων, όπως είναι σήμερα, στα οποία στεγάστηκαν ελληνικά σχολεία από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα.

Δείτε τις φωτογραφίες όσοι θέλετε και ενημερώστε μας μήπως έχουμε ξεχάσει κάποιο από τα σχολεία.

 

Το "άλμπουμ" είναι μέρος του αφιερώματος του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ για τα 60 χρόνια Ελληνικής Εργατικής μετανάστευσης που συμπληρώθηκαν φέτος.

 

Βρίσκονται σε εξέλιξη το άλμπουμ με σχολικές φωτογραφίες, καθώς και άλμπουμ με διάφορες φωτογραφίες από τη ζωή των ελλήνων είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως συλλογικότητες, είτε από τα πρώτα εστιατόρια κ.α.. Παράλληλα είχαμε ολοκληρώσει και ένα μικρό αφιέρωμα με φωτογραφίες δράσεων για τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου της Ενορίας των Αγίων Πάντων, όπως και τα σχολικά κτίρια των ΤΕΓ (Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας) Μονάχου.

 

Ο "Δορυφόρος" δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα πορτάλ. Στόχος του είναι η προβολή των δράσεων των συλλογικοτήτων στην πόλη μας και η ενημέρωση για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας στην πόλη που ζούμε. Παράλληλα στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσω της προβολής τους επιτυχίες κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές Ελλήνων είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Και όλα αυτά γνωρίζοντας ότι η αρχή της ιστορίας μας ως Ελληνισμός του Μονάχου ξεκινάει το 1960, με τον ερχομό των πρώτων ελλήνων εργατών, που δημιούργησαν τόσο πολλά πάνω στα οποία στηρίζεται σήμερα η λειτουργία του Ελληνισμού σε πολλά επίπεδα.

 

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι λίγες εθνότητες στη Γερμανία συνεχίζουν να διατηρούν μορφές δικτύωσης μεταξύ τους.

 

Υλικό (φωτογραφίες) μπορείτε να στείλετε είτε στο Messenger του Δορυφόρου είτε στο εμαιλ doryforos@email.de

 

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν ...καλές αναμνήσεις