Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: Ανακοίνωση

Επιτροπή επανεκκίνησης Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου

Αγαπητοί φίλοι,

Το 2022 τέτοια εποχή είχε πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση μελών της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου.

Στη συνέλευση είχε ομόφωνα αποφασιστεί από τους παρόντες να συγκροτηθεί μια επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει την οικονομική κατάσταση της Κοινότητας και θα οργανώσει συζητήσεις  για το μέλλον του φορέα με στόχο την επανεκκίνησή του.

Η επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της και σχεδίαζε τις ημέρες αυτές να καλέσει σ΄ συζήτηση και να ενημερώσει σ΄ ανοιχτή διαδικασία τους ενδιαφερόμενους για τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει.

Κρίναμε όμως ότι η συγκυρία δεν εξυπηρετεί χρονικά την οργάνωση μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας καθώς οι διπλές εθνικές εκλογές στην Ελλάδα έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών σ΄ αυτές. Πολλοί δε από τους συμπατριώτες, που δεν τους επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους - και όχι μόνο- ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με το παραπάνω σκεπτικό αποφασίσαμε η ανοιχτή συζήτηση και την παρουσίαση της τελικής θέσης της επιτροπής για το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου να αναβληθεί για αρχές Οκτωβρίου.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευχόμαστε σ όλους καλό καλοκαίρι.

Η Επιτροπή Επανεκκίνησης της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και το προεδρείο της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης