ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΒΑΥΑΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Σε ιδιαίτερα ευχάριστο και θερμό κλίμα έγινε σήμερα, 20.02.2022, η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας για τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας στο εστιατόριο Μinoa, στο Neubiberg. 

 

Οι καθηγητές των Ελληνικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βαυαρίας συναντήθηκαν δια ζώσης για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό (λόγω των περιορισμών που υπήρχαν εξαιτίας του Covid 19) και είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν, να διασκεδάσουν, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα και τους νέους συναδέλφους από Ελλάδα ή αυτούς που υπηρετούν στα άλλα Σχολεία. 

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Γιάννης Μανώλης προτού κόψει τη Βασιλόπιτα εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στη συνάδελφο κ. Χρυσικού και την οικογενειά της για την εκδημία του αγαπημένου της πατέρα. Στη συνέχεια ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που νοσούν και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά τους.

 

Αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή  της βασιλόπιτας με τη βοήθεια της κόρης της Γραμματέα της Ε.Λ.Μ.Ε Παναγή Ρεβέκκας Μαρίνας και το φλουρί έτυχε στον αγαπητό συνάδελφο Καραμήτρο Δημήτρη. Κόπηκαν κομμάτια σύμφωνα με το έθιμο για το Χριστό, την Παναγία, τον Άγιο Βασίλη,τον φτωχό και στη συνέχεια, για το Συντονιστικό Γραφείο Μονάχου, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια Μονάχου και Νυρεμβέργης. 

 

Ο Πρόεδρος στο χαιρετισμό του,  ευχήθηκε σε όλα τα μέλη υγεία , ευτυχία και αισιοδοξία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Επίσης, με αφορμή και την πρόσφατη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ευχήθηκε σε όλους τους  εκπαιδευτικούς να παραμένουν ερωτευμένοι και με το λειτούργημά τους, πράγμα απαραίτητο για όλους όσοι υπηρετούν στα ελληνικά Σχολεία της Ομογένειας, προκειμένου με το φιλότιμο που επιδεικνύουν να ξεπερνιούνται δυσκολίες ακόμα και όταν μας  ξεχνά  η Πολιτεία.

 

Τέλος,   θα   θέλαμε   να   ευχαριστήσουμε   από   καρδιάς   τον   κ.   Μανώλη   Κουγιουμουτζή, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Minoa, για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και το ιδιαίτερα φιλόξενο κλίμα που μας εξασφάλισε. Και του χρόνου με υγεία!