· 

ΕΛΜΕ Βαυαρίας: Συμμετοχή στην εργατική πρωτομαγιά

Aπό την σημερινή  συμμετοχή της ΕΛΜΕ Βαυαρίας, γονέων και μαθητών στην εργατική Πρωτομαγιά στο Μόναχο και με κύριο αίτημα να παραμείνουν ανοιχτά τα ελληνικά σχολεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σημαντική υπήρξε σήμερα Πρωτομαγιά η συμμετοχή της ΕΛΜΕ Βαυαρίας μαζί με τους γονείς και τους μαθητές του Μονάχου στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις και στην πορεία των συνδικάτων στο Μόναχο, διαδηλώνοντας και βροντοφωνάζοντας τα συνθήματα τους ενάντια στο κλείσιμο των ελληνικών σχολείων. " Θέλουμε δασκάλους, θέλουμε βιβλία, να μην κλείσουν τα ελληνικά σχολεία ", " wir sind hier, wir sind laut, weil ihr uns die Bildung klaut" ακούστηκε στους δρόμους του Μονάχου. 

Γονείς και  μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ δημιουργώντας ένα πολύ δυναμικό μπλοκ ανάμεσα στα γερμανικά συνδικάτα, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και με κύριο το να μην κλείσει άλλο ελληνικό σχολείο.

Στην τελική συγκέντρωση στην Marienplatz, η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα αυτό, τονίζοντας ότι μόνο ενωμένη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να συνεχίσει να παλεύει για τα ζητήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης. Στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπία Γερμανών εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της GEW (Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft) όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα και δόθηκε υπόσχεση για ανταλλαγή απόψεων και μελλοντική συνεργασία.