Έλληνες εξωτερικού: Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ανά πόλη στη Γερμανία

Πατήστε τη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Έλληνες εξωτερικού: Ποια ελληνικά κόμματα κέρδισαν και ποια έχασαν στις ευρωεκλογές


Χθες το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων των ευρωεκλογών στο εξωτερικό.

Σε δημοσίευση στην κεντρική μας σελίδα μπορείτε να δείτε ποια κόμματα έχασαν και ποια ΄κέρδισαν ψήφους σε σχέση με τις τις τελευταίες ευρωεκλογές του 2014

Έλληνες εξωτερικού: Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στους κατοίκους εξωτερικού

Ελλάδα-Ευρωεκλογές: Τα τελικά ποσοστά και οι έδρες των κομμάτων

Πατήστε στη φωτογραφία να μεταβείτε στο άρθρο

Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο

Γερμανία: Με κριτήριο την κλιματική αλλαγή ψήφισαν οι ψηφοφόροι

Προκήρυξη εθνικών εκλογών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Πριν από λίγα λεπτά ο Πρωθυπουργός μετά την ήττα στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε την προκήρυξη εκλογών (σ.σ. πιθανή ημερομηνία 30 Ιουνίου 2019).
Όπως τόνισε, με την ολοκλήρωση των εκλογών της ΤΑ την ερχόμενη Κυριακή θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εθνικές εκλογές.

ΜΟΝΑΧΟ: Στο 81,31% έφθασε η συμμετοχή στα εκλογικά κέντρα Μονάχου, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό ( συγκριτικά με τις προηγούμενες ευρωεκλογές).

Συγκεκριμένα ψήφισαν 731 ψηφοφόροι από τους 897 που ήταν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Η διαδικασία ήταν γενικά ομαλή και ήρεμη εκτός από την ένταση που προκλήθηκε από παρέμβαση της δικαστικής αντιπροσώπου (επόπτη εκλογικών τμημάτων Βαυαρίας) που πρόσθεσε δυο άτομα στον κατάλογο ενώ δεν είχαν εγγραφεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εκλογικών αντιπροσώπων των κομμάτων ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ η οποία αντίδραση συνοδεύτηκε από επίσημες ενστάσεις.

Το πρόβλημα που δημιούργησε η επόπτης ήταν τέτοιο που σε άλλες δυο περιπτώσεις ψηφοφόρων που δεν ήταν στον κατάλογο και ήθελαν να ψηφίσουν δεν τους επετράει στο άλλο εκλογικό τμήμα.

Περίεργες διαδικασίες λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα ελληνικά εκλογικά τμήματα στη Γερμανία (Μόναχο) προδικάζουν εντάσεις και ενστάσεις.


Οι Ελληνες ψηφίζουν στις ευρωεκλογές από το 1981. Ελάχιστες ήταν οι εντάσεις που καταγράφηκαν και αυτές βρίσκονται πολλά χρόνια πίσω.


Δυστυχώς αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η μέρα με ενστάσεις καθώς η δικαστική αντιπρόσωπος, (επόπτης) θέλει (έχει ήδη;) να ανοίξει τους εκλογικούς καταλόγους έτσι ώστε να μπορεί να ψηφίσουν και όσοι δεν γράφηκαν στους καταλόγους.


Γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την πρόθεση της δικαστικής υπαλλήλου καθώς εκτός ότι δεν έχει καμία νομιμοποίηση μια τέτοια ενέργεια δεν τη γνωρίζει καν ο Ελληνισμός.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Δορυφόρου τουλάχιστον 3 κόμματα θα καταθέσουν αύριο με το καλημέρα ένσταση στη διαδικασία σε περίπτωση που έχει προκύψει αλλαγή στον εκλογικό κατάλογο.


Στην Στουτγάρδη η δικαστική λειτουργός επικαλείται έναν παλιό νόμο και ζήτησε να κατατεθούν εκ των προτέρων τα ονόματα των κομματικών αντιπροσώπων, σε αντίθεση με την πρακτική που όλα τα χρόνια είχε καθιερωθεί, και σύμφωνα με την οποία οι αντιπρόσωποι έδιναν το διοριστήριό τους στο εκλογικό τμήμα την ημέρα των εκλογών.


Αλλωστε, ποιος ο λόγος τα Προξενεία να έχουν καταλόγους με ονόματα πολιτών που ορίζουν τα κόμματα αντιπρόσωπους στα εκλογικά τμήματα.


ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Ο "Δορυφόρος" εν όψει των ευρωεκλογών θα δημοσιεύει κείμενα, ανακοινώσεις κομμάτων ή υποψηφίων όταν αυτές α) αφορούν το χώρο του απόδημου Ελληνισμού β) απευθύνονται στο Δορυφόρο

Συνέντευξη της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βαρβάρας Αποστολοπούλου

Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Συνέντευξη του π. Προέδρου της ΝΔ και υποψηφίου ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Συζήτηση με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Άννα Γρηγοριάδου και Γρηγόρη Λιόνη

Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Νέα Δημοκρατία: Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Β. Μειμαράκης στη Στουτγάρδη

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία να μεταβείτε στο άρθρο

Ένωση Κεντρώων: Συνέντευξη με την υποψήφια ευρωβουλευτή Μαρία Μιχελή

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία να μεταβείτε στο άρθρο

Ευρωεκλογές 2019: Πότε ψηφίζουν οι Έλληνες στο εξωτερικό - Μέχρι πόσους σταυρούς μπορούμε να βάλουμε

Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο λινκ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Ευρωεκλογές 25ης Μαΐου 2019

Εκλογικά τμήματα περιοχής αρμοδιότητας Γενικού Προξενείου Μονάχου

Διάρκεια ψηφοφορίας από 07:00-19:00

 

Μόναχο:

Δύο εκλογικά τμήματα  στο σχολικό κτίριο Griechische Grundschule Aristotelis, επί της οδού Edmund - Rumpler Str. 9, 8093

1ο Ε.Τ. Από: Αγγελή Ασπασία έως: Ζήση Αθανασία

2ο Ε.Τ. Από: Μέλισσας Βασίλειος  έως: Ψωμιάδης Παναγιώτης

 

Νυρεμβέργη:

Ένα εκλογικό τμήμα στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Nachbarschaftshaus Gostenhof (Kleiner Saal), επί της οδού Adam-Klein-Str.6, 90429 

 

 Άουγκσμπουργκ:

 Ένα εκλογικό τμήμα στο σχολικό κτίριο Maria-Theresia-Gymnasium, επί της οδού Gutenbergstr. 1, 86150

 

Νταχάου:           

Ένα εκλογικό τμήμα στο κτίριο πολιτιστικού κέντρου Ludwig-Thoma-Haus: Thiemann-Gewoelbe επί της οδού Augsburgerstr. 23, 85221

 

Λιντάου:    

Ένα εκλογικό τμήμα στο σχολικό κτίριο Grundschule Lindau-Insel, επί της οδού     Barfuesserplatz 3-5, 88131

Ανακοίνωση Ευρωεκλογών

Την Κυριακή 12.05.2019 στις 10:30 στο EineWeltHaus (Raum 211/12, Schwanthalerstr. 80, 80336 München - U-Bahn-Station Theresienwiese U4/U5)

 

θα διεξαχθεί η πολιτική - προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα: 

 

Δυνατό ΚΚΕ παντού - Μήνυμα Αντίστασης στους λαούς της Ευρώπης! 

 

Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

 

 

Συντομο βιογραφικό του ομιλητή και υπ. ευρωβουλευτή του ΚΚΕ: 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κατά τη διάρκεια των σπουδών του οργανώθηκε στην ΚΝΕ και είχε ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα της περιόδου. Έκανε, στην ίδια σχολή τη διδακτορική διατριβή του στην περιοχή της Ρομποτικής και εργάστηκε σε τέσσερα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Δραστηριοποιείται ενεργά στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ το 2010.

 

Σύλλογος "Διάλογος"

Διάλεξη- συζήτηση με τον κ. Νίκο Κοτζιά, καθ. Πανεπιστημίου και πρώην Υπουργό Εξωτερικών, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, 17.00 η ώρα. με θέμα:

 

„Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ”

 

Τόπος διεξαγωγής :  Eden Hotel Wolff, Arnulfstr 4, 80335 München,(Απέναντι από την βόρεια είσοδο του Hauptbahnhof)

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή. Δηλώστε συμμετοχή στο

 

Ε-mail:    dialogosmuenchen@yahoo.com ή στο  Τηλ:  0178 7647709

Επιστολή Μαρίας Μιχελή στους Έλληνες εξωτερικού για Ευρωεκλογές

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα " Ένωση Κεντρώων" έστειλε μέσω του "Δορυφόρου" το παρακάτω μήνυμα προς τον Ελληνισμό της διασποράς για τις 

 

Αύριο Πέμπτη 9 Μαίου εκδηλώσεις για την "Ημέρα της Ευρώπης" στην Marienplatz

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

897 οι δηλώσεις στον εκλογικό κατάλογο στο Μόναχο από 807 το 2014. 

53 στο Νταχάου (από 201)

155 στο Augsburg (από 118)

342 στη Νυρεμβέργη (από 372)

 

Ευρωεκλογές - Ελληνες εξωτερικού: Σχεδόν ο ίδιος αριθμός δηλώσεων στους καταλόγους όπως το 2014.

 

Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο με στοιχεία για όλη την Ευρώπη

Στα ίδια εκλογικά κέντρα θα γίνει η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές (ελληνικών κομμάτων) στο Μόναχο και στο Νταχάου.
Συγκεκριμένα : Στο Μόναχο τα εκλογικά τμήματα θα είναι στην Edmund -Rumpler - Straße 9 στο 4ο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Μονάχου "Αροστοτέλης" στο Freimann
ενώ στο Νταχάου στο Ludwig-Thoma-Haus, Augsburger Str. 23, 85221 Dachau

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι γράφτηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι 4 Απριλίου 2019.
Οι εκλογές για τους Απόδημους θα γίνουν το Σάββατο 25 Μαίου (και όχι την Κυριακή)

Ανακοινώνεται ότι στο θυρωρείο του Γενικού Προξενείου Μονάχου έχουν αναρτηθεί οι Ειδικοί Εκλογικοί Κατάλογοι, οι οποίοι συντάχθηκαν βάσει των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην υπηρεσία μας και αφορούν τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2019 για τους Έλληνες κατοίκους που διαμένουν στη Βαυαρία.

Τα εκλογικά κέντρα που αναμένεται να λειτουργήσουν την 25η Μαΐου 2019 στο κρατίδιο της  Βαυαρίας είναι στις ακόλουθες πόλεις: 1. Μόναχο, 2. Άουγκσμπουργκ, 3. Λιντάου, 4. Νταχάου και 5. Νυρεμβέργη. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν οι διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων ανά πόλη.

Μόναχο, 6 Μαΐου 2019

Ο "Δορυφόρος" στο πλαίσιο της προσπάθειας του να ενημερωθεί ο Ελληνισμός καλύτερα για τις ευρωεκλογές κυκλοφορεί από σήμερα σε έντυπη μορφή την παρακάτω ανακοίνωση

Ευρωεκλογές 2019 - Διευκρίνιση

Ενημερώνουμε σχετικά με τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να συμμετέχουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ελληνικά κόμματα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Συνεπώς πρέπει να έχουν εγγραφεί έως στις 29 Μαρτίου αν θέλουν να συμμετέχουν στη ψηφοφορία

Ευρωεκλογές 2019

Εκτός από το Μόναχο στην περιοχή ευθύνης του Γενικού Προξενείου Μονάχου θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες κατοίκους σε χώρες της Ε.Ε. στο Dachau, Augsburg, Lindau, Nürnberg

 

Σημειώνουμε ότι οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν Κυριακή 26 Μαίου ενώ οι Έλληνες κάτοικοι στο εξωτερικό (Ε.Ε.) θα ψηφίσουν μια μέρα νωρίτερα δηλ το Σάββατο στις 25 Μαίου 2019.

 

Όσοι επιλέξουν να ψηφίσουν στις εκλογές της χώρας υποδοχής π.χ. να ψηφίσουν γερμανικά κόμματα τότε θα ψηφίσουν την Κυριακή 26 Μαίου δηλ. την ημέρα που διεξάγονται οι εκλογές στη Γερμανία

 

ΟΓΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ