Στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές της πόλης του Μονάχου.

 

Στις εκλογές αυτές θα είμαι υποψήφιος με το κόμμα της SPD.

 

Γιώργος Χανταβαριδης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόναχο το 1971, παιδί Ελλήνων μεταναστών. Είμαι παντρεμένος με την Κυριακή Ασλανίδου και έχω δυο παιδιά που φοιτούν στο 2ο Ελληνικό Δημοτικό σχολείο. Είμαι συνδικαλιστής του συνδικάτου IGM στην BMW και διατέλεσα δραστήριο μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του FC Pontos, είμαι μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.

 

Ο στόχος μου:

Στόχος μου όμως είναι να βοηθήσω να συμμετέχει ο Ελληνισμός του Μονάχου στις εκλογές και να πετύχουμε μια μαζική συμμετοχή.

Έτσι ώστε να αποτελέσουμε μια πολιτική δύναμη όπως παλιά.

Αυτούς που θέλω ιδιαίτερα να καλέσω να βοηθήσουν στην κινητοποίηση είναι τη 2η γενιά των Ελλήνων, τα παιδιά της μετανατευτικής γενιάς του 60 εμάς όλους που μεγαλώσαμε που πήγαμε εδώ στα ελληνικά σχολεία, παίξαμε στις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες κλπ. Να καλέσω εμάς που έχουμε ζήσει τα προβλήματα και ως παιδιά αλλά και τώρα ως γονείς και μερικοί και ως παππούδες.

Ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας από εμάς πολιτικά ή ιδεολογικά πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογές μαζικά.

 

Οι θέσεις μου για τις δημοτικές εκλογές στο Μόναχο

 

Στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου, του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και όλων δημοκρατικά εκλεγμένων φορέων.

 

Στήριξη της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων είτε φοιτούν σε ελληνικό είτε σε γερμανικό σχολείο.

 

Δημιουργία υποδομής – συμβουλευτική υπηρεσία – για νέους μετανάστες από Ελλάδα

 

Στήριξη των προσπαθειών για την ανέγερση σχολικού διδακτηρίου στο Μόναχο.

 

Συνεργασία με γερμανικούς και άλλων εθνοτήτων φορείς – υπηρεσίες και ινστιτούτα για την ενίσχυση θεμάτων όπως εργασιακά, ασφαλιστικά, επαγγελματική εκπαίδευση, συνταξιοδοτικά και θέματα νεολαίας.

 

Πως ψηφίζουμε:

Υπάρχουν 3 ψηφοδέλτια.

Ψηφοδέλτιο 1: Εκλογή Δημάρχου: Προτείνω να ψηφίσουμε τον υποψήφιο Δήμαρχο της SPD, DIETER REITER

 

Ψηφοδέλτιο 2: Εκλογή Δημοτικού Συμβουλίου: Όλοι οι συνδυασμοί είναι σ ένα μεγάλο ψηφοδέλτιο. Ο κάθε ψηφοφόρος έχει 80 σταυρούς τους οποίους μπορεί να δώσει σε υποψηφίους από την ίδια ή από διαφορετικές παρατάξεις. Μπορεί να ενισχύσει έναν ή περισσότερους υποψηφίους με 3 σταυρούς, βάζοντας μπροστά από το όνομά του τον αριθμό "3".

Προτείνω να βάλετε 3 μπροστά από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της SPD, Dieter Reiter, τον αριθμό 3 μπροστά από το όνομά μου (Λίστα 2, θέση 271) και 3 μπροστά σε Έλληνες ή γερμανούς υποψηφίους που στηρίζουν τις θέσεις του Ελληνισμού.

Ελληνες υποψήφιοι είναι συνολικά στο Μόναχο 4. Ο Κώστας Γιαννακάκος που όπως κι εγώ κατεβαίνει με το SPD και οι Παύλος Δέλκος και Αρης Παπαδημητρίου που κατεβαίνουν με τους Die Linke.

 

Ψηφοδέλτιο 3: Εκλογή συνοικιακού συμβουλίου. Εδώ υπάρχει ψηφοδέλτιο ανάλογα με τη συνοικία του ψηφοφόρου. Προτείνω την ψήφιση των ψηφοδελτίων του SPD. Έλληνες υποψήφιοι είναι η Νίκη Χατζηπαρασίδου στην συνοικία του Schwanthalerhöhe. προσωπικά θα είμαι υποψήφιος και στο συνοικιακό συμβούλιο του Feldmoching.

 

Επιστολική ψήφος

Στις εκλογές έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε και με επιστολική ψήφο. Να ζητήσουμε δηλαδή να μας σταλούν τα ψηφοδέλτια στο σπίτι και να ψηφίσουμε μέσω ταχυδρομείου. Θα σας πρότεινα να αξιοποιήσετε την επιστολική ψήφο. Στις αρχές Φεβρουαρίου θα πάρετε με το ταχυδρομείο την Wahlbenachrichtigung (ειδοποιητήριο). Με το ειδοποιητήριο αυτό μπορείτε να πάτε στις 16 Μαρτίου να ψηφίσετε στο εκλογικό τμήμα που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο ή να ζητήσετε να σας στείλουν τα ψηφοδέλτια στο σπίτι ή να τα ζητήσετε εσείς μέσω του ιντερνετ.

 

Από 10 Φεβρουαρίου μπορείτε καθημερινά από ώρα 18.00 έως 20.00 να έρχεστε στο εκλογικό κέντρο για κάθε πληροφορία ενημέρωση και βοήθεια όσον αφορά τις εκλογές. Το εκλογικό κέντρο με την SPD είναι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Μονάχου, Parkstr 17, 80 339 München, tel 089 502 72 51 Στο Schwanthalerhöhe UBahn 4 und 5 Station Schwanthalerhöhe, κατεύθυνση Laim ή τραμ 18 και 19 Station Schrenkstr κατεύθυνση PASING.

 

Οι Ελληνες του Μονάχου

 

συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές στις 16 Μαρτίου 2014

ανεξάρτητα το τι ψηφίζουν αποδυκνείουν με τη μαζική συμμετοχή τους ότι τον ενδιαφέρει η κοινωνία που ζουν

 

αποκτούν και πάλι πολιτική και κοινωνική δύναμη .