Άγνωστος δράστης εισήγαγε θανατηφόρες τοξικές ουσίες σε μπουκάλια αναψυκτικών σε καταστήματα στο Westen του Μονάχου

02.06.2020

Ανακοίνωση Αστυνομίας Μονάχου : Έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονιών, προειδοποίηση και κλήση μαρτύρων

 

Κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020 σημειώθηκαν συνολικά τέσσερα γνωστά περιστατικά σε δύο αγορές τροφίμων διαφορετικών αλυσίδων λιανικής στα δυτικά του Μονάχου. Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος δράστης εισήγαγε θανατηφόρα δόση τοξικών ουσιών σε μπουκάλια αναψυκτικών. Τα συγκεκριμένα μπουκάλια ποτών τοποθετήθηκαν στη συνέχεια στα ράφια των καταστημάτων.

 

Σε τρεις περιπτώσεις, αυτά τα μπουκάλια αγοράστηκαν από πελάτες και καταναλώθηκαν σε μικρές ποσότητες. Και τα τρία άτομα που πλήττονται (μια 34χρονη γυναίκα, μια 42χρονη γυναίκα και ένας 48χρονος άντρας, όλοι από το Μόναχο) παραπονέθηκαν για ζάλη, ναυτία και κυκλοφοριακά προβλήματα μετά την κατανάλωση. Για τις δύο γυναίκες ήταν αναγκαία άμεση ιατρική περίθαλψη

 

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ερευνών, προέκυψε συσχετισμός μεταξύ των γεγονότων. Ο κίνδυνος έγινε γνωστός μόνο λόγω των εκτεταμένων ερευνών και αναλύσεων. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ένα τέταρτο μπουκάλι βρέθηκε να έχει υποστεί χειραγώγηση πριν πωληθεί.

Ο λόγος που ο/οι δράστης/ες ενήργησαν μ αυτόν τον τρόπο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

 

Η αστυνομία ζητάει "την κατανόησή σας ότι, λόγω των εκτεταμένων ερευνών που πρέπει να διεξαχθούν εδώ, δεν μπορούν προς το παρόν να δημοσιοποιηθούν περαιτέρω ευρήματα από τις έρευνες.

 

Μάρτυρες:

Η αστυνομία καλεί πολίτες που γνωρίζουν παρόμοιες περιπτώσεις από τον Μάρτιο του 2020 να ενημερώσουν την αστυνομία και συγκεκριμένα το αρμόδιο τμήμα 11 Tel. 089/2910-0 ή οποιδήποτε άλλο αστυνομικό τμήμα.