Κοινή ανακοίνωση Συμβουλίων γονέων Μονάχου

Σε νέα κοινή ανακοίνωση προχώρησαν τα Συμβούλια Γονέων Μονάχου, μια μέρα μετά την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από το Γενικό Προξενείο:

 

 

Συμβούλια γονέων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης Μονάχου:

1ου Δημοτικού Σχολείο Μονάχου

4ου Δημοτικού Σχολείο Μονάχου

5ου Δημοτικού Σχολείο Μονάχου

1ου Γυμνασίου Μονάχου

2ου Γυμνασίου Μονάχου

Σύλλογος Μετασχολικής Φροντίδας

Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας

 

Μόναχο, 15 Δεκεμβρίου 2023

 

Την Πέμπτη 14.12.2023, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ελληνικό Προξενείο Μονάχου που οργανώθηκε από τους παραπάνω υπογράφοντες.

 

Το βασικό αίτημα είναι η άμεση λύση στο επικείμενο στεγαστικό πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος "Αριστοτέλης". Η λύση, που είναι και απαίτηση της σχολικής κοινότητας, δεν είναι άλλη από την μακροχρόνια επιμήκυνση του συμβολαίου ώστε να επέλθει η απαιτούμενη ασφάλεια και ηρεμία που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας. Ζήσαμε ήδη πολύ πρόσφατα το κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου "Πυθαγόρας" και δεν θα επιτρέψουμε μια ανάλογη πορεία για το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα εκτός των ελληνικών συνόρων.

Η συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας στο κάλεσμα των Συμβουλίων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Μονάχου ήταν δυναμική με παλμό και ακούραστο ήχο κατά την τρίωρη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Η αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων. Θεωρούμε ότι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν, στήριξαν και συμπαραστάθηκαν  με κάθε δυνατό τρόπο και ειδικά στα παιδιά μας.

 

Ο γενικός πρόξενος στο Μόναχο δέχτηκε να συνομιλήσει με μία επιτροπή των γονέων όπου και τους ενημέρωσε για τα εξής:

Η ημερομηνία 18.12.2023 που είχε τεθεί ως προθεσμία από την πλευρά του ιδιοκτήτη, δεν ισχύει πλέον.

Οι όροι του συμβολαίου που έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης εξετάζονται.

Πριν από τα Χριστούγεννα κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει  προσωπική επαφή των δύο πλευρών.

 

Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά και σίγουρα δεν γίναμε σοφότεροι από την ενημέρωση. Για τον λόγο αυτό παραμένουμε όλοι στις επάλξεις μέχρι την τελική λύση, χωρίς μήνες ανοχής όπως στην περίπτωση του "Πυθαγόρας". Ο αγώνας μας συνεχίζεται.