Το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου στη Βουλή

Το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής" με υπερηφάνεια ανακοινώνει την επιτυχή συμμετοχή των μαθητών του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας –  Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» για το σχολικό έτος 2023-24. Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

 

Συνολικά 18 μαθητές από την Α΄ και Β΄ τάξη του Λυκείου μας συγκρότησαν την Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης και με συντονίστρια καθηγήτρια του προγράμματος την Ιωάννα Φουτσιτζόγλου αποπειράθηκαν να εμβαθύνουν στη νοηματοδότηση και τις επιμέρους εκφάνσεις της κοινωνικής συμμετοχής.

 

Η υλοποίηση του προγράμματος αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση του Λυκείου μας για την ακαδημαϊκή και πολιτική ανάπτυξη των μαθητών μας. 

 

Ο Δημήτριος-Ονούφριος Βελέντζας της Β΄ τάξης του σχολείου μας επιλέχθηκε και έχει την τιμή να μας εκπροσωπήσει στην ΚΗ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 1 έως 4 Ιουλίου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως είναι ο μοναδικός «Έφηβος Βουλευτής» που θα συμμετέχει από τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης, με αναπληρωματική  «Έφηβη Βουλευτή» τηn Αγγέλικα-Λαμπρινή Χρυσόγελου, μαθήτρια επίσης της Β΄ τάξης του σχολείου μας.

 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων θα καλύψει πλήρως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης των 300 μαθητών και μαθητριών, που θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Συνόδου.

 

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους προγράμματα  και ιδιαίτερα τον Δημήτριο-Ονούφριο και την Αγγέλικα-Λαμπρινή Χρυσόγελου, για την ανάδειξή τους ως «Έφηβοι Βουλευτές». Τουσ ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην εμπειρία αυτή και σε κάθε μελλοντική προσπάθεια τους .