Σπουδαία επιτυχία για το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου

Σπουδαία επιτυχία για το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου « Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» οι διακρίσεις των μαθητριών του στον 4ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος « Μαριλένα Λασκαρίδη» για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

 

Το 1ο και το 3ο βραβείο, καθώς και τιμητική διάκριση απονεμήθηκαν σε μαθήτριες του Ελληνικού Λύκειου Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» στον 4ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος «Μαριλένα Λασκαρίδη» για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

 

Συγκεκριμένα, στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η μαθήτρια της Β’ Λυκείου του σχολείου μας, Τουρσίδου Μαρία κέρδισε το 1ο βραβείο με το διήγημά της με τίτλο “Με ακούς;”,  η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Ναίσκε Χριστίνα Άννα κέρδισε το 3ο βραβείο με το διήγημα της με τίτλο “Θυμάσαι;” και η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Μάλλιου Γεωργία πήρε τιμητική διάκριση για το διήγημά της με τίτλο  “Ο παράξενος γέρος της Johann-Schmid-Straße”.

 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες και τις οικογένειες τους για την επιτυχία τους αυτή, που αποτελεί ταυτόχρονα και μεγάλη διάκριση για το το Λύκειο Μονάχου, καθώς το καθιστά το μόνο σχολείο που πήρε τόσα βραβεία σε αυτή την εκδήλωση. Συγχαίρουμε, επίσης, και όλους τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στο λογοτεχνικό αυτό διαγωνισμό (σύνολο 14 συμμετοχές), γιατί αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τη Λογοτεχνία και τη συγγραφή, κάτι που είναι πραγματικά αξιέπαινο και δεν θεωρείται καθόλου αυτονόητο στην εποχή μας.

 

Αισιοδοξούμε ότι αυτές οι βραβεύσεις θα δώσουν το έναυσμα και το κίνητρο και σε άλλους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου μας, ώστε να συμμετάσχουν και αυτοί στο μέλλον σε αυτόν ή αντίστοιχους Διαγωνισμούς. Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στις μαθήτριές μας!