Η Eλληνική Kοινότητα Χααρ

Η Eλληνική Kοινότητα Χααρ Mονάχου και περιχώρων σας εύχεται καλό καλοκαίρι ,καλή ξεκούραση και σας περιμένουμε ξανά απο τις 10-09-17 Κυριακή απο τις 10:00 έως τις 16:00 στο οικογενειακό καφέ της κοινότητας μας .

 

Με εκτίμηση για το ΔΣ 

Ο πρόεδρος 

Κώτσης Απόστολος 

Ο γραμματέας 

Μαυρίκης Σταμάτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΧΟΥ

15  Αυγούστου,  12.00 - 20.00
                                                                  
Η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου σας προσκαλεί  την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 από ώρα 
12.00 μέχρι 20.00 να γιορτάσομε όλοι μαζί την ημέρα της Παναγιάς στον πολύ όμορφο , με καλοκαιρινή φινέτσα Biergarten του „Beach – Arena / Tennisanlage Chr. Theodosiadis“ , Föhringer Ring 5, 80805 München.      
Aπέναντι από το U-Bahn 6,  στάση  Studentenstadt.
Το κατάστημα διαθέτει σουβλάκια, εδέσματα διαφόρων ειδών , γλυκά και κάθε είδους ποτά.  
Σε περίπτωση που ο καιρός δεν θα είναι  καλός, υπάρχουν μόνιμες μεγάλες τέντες. 
Υπάρχουν επίσης αρκετές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και παιδότοπος με πολύ ψιλή άμμο.    
Μουσική συντροφιά θα μας κρατήσει το συγκρότημα «τα παιδιά του Μονάχου».   
Είσοδος  ελεύθερη

Από την εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Haar (15.7.2017)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Haar

Η Eλληνική κοινότητα Χααρ σας προσκαλεί στο πρώτο "Ελληνικό πανηγύρι "που διοργανώνει σε συνεργασία με τον δήμο του Χααρ ,το Σάββατο 08-07-2017 στους υπαίθριους χώρους της κοινότητας μας .

Διεύθυνση Wieselweg 1a. 85540 Haar 

Έναρξη 17:00

Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως ξέρουμε να γιορτάζουμε εμείς οι Έλληνες τα παραδοσιακά πανηγύρια στον τοπο μας.

Με ζωντανή μουσική Κλαρίνα ,μπουζούκι, τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα από τα "Παιδιά του Μονάχου " και την "HAARmonie", και το παιδικό χορευτικό της κοινότητας μας ,με χορευτική "παράσταση "έκπληξη απο τον Μάκη Καρβούνη και την παρέα του και όπως συνηθίζεται 

Με σουβλάκια και αλλά παραδοσιακά εδέσματα ,μπόλικο κρασί και χορό .

 

Σας περιμένουμε ..........

Ανακοίνωση Ελληνικής Κοινότητας Haar

Αγαπητοί φίλοι της ελληνικής κοινότητας Χααρ Μονάχου και περιχώρων 
Θέλοντας να τιμήσουμε την  γιορτή της ενοριας μας των  Δώδεκα Αποστόλων 
Θα τελεστεί θεια λειτουργία 
Το Σάββατο 01-07-2017 
Στις 11:00 στον ιερό ναό της ενοριας μας. (Bahnhof Str 12a. 85540 Haar)
Θα ακολουθήσει μια μεγάλη γιορτή στης 15:00 σε συνεργασία με τον δήμο του Χααρ με ζωντανή μουσική απο διαφορα συγκροτήματα του Χααρ καθως επίσης και με παρουσίαση του παιδικού χορευτικού της κοινότητας μας 
συνοδευόμενο απο την ορχήστρα της κοινότητας μας 
"HAARmonie" .
Σας καλούμε να γιορτάσουμε παρέα .!!!!
Θα πωλούνται ποτά ,αναψυκτικά και σουβλάκια 

Ελλ. Κοινότητα Μονάχου: Tρίτη  29  Μαΐου  1453 « εάλω η Πόλις »

Πέρασαν  τόσα χρόνια. Γιατί γιορτάζομε την επέτειο της άλωσης σαν η Πόλη

να πάρθηκε χθες; Γιατί κάθε χρόνο γιορτάζομε και στέλνομε σ’ όλο τον κόσμο

το μήνυμα ότι εδώ δεν ήταν μέρος δικό μας, ότι ήρθαμε  εκ των υστέρων και

το πήραμε με τη βία;  ...... Μήπως υποσυνείδητα φοβόμαστε ότι μια μέρα θα

επιστραφεί;                               

 

Αυτά έγραψε ένας Τούρκος δημοσιογράφος.  

Εμείς οι Έλληνες την αποφράδα τούτη μέρα της άλωσης  με πίκρα σιγοψιθυρίζομε τους στίχους του ποντιακού τραγουδιού:  «Αλι εμάς και βάι εμάς πάρθεν η Ρωμανία».    

Το Βυζάντιο, ως πολυεθνική Αυτοκρατορία, επηρεάσε για αιώνες τις τύχες πολυάριθμων λαών. Πολλά στοιχεία της καθημερινής ζωής όλων των βαλκανικών λαών έχουν τις ρίζες τους στο κοινό βυζαντινό παρελθόν. Όμως μόνον οι Νεοέλληνες έχουν με την Πόλη και την Αγιά-Σοφιά μια ιδιαίτερη συγκινησιακή σχέση, όπως αποδεικνύουν αναρίθμητες δημοτικές παραδόσεις. Το « πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα  ’ναι » αποτελεί μια ζωντανή μέχρι σήμερα παράδοση, έστω κι αν κανείς πλέον δεν πιστεύει στην πραγματοποίησή της.  

Η ιδιαίτερη συγκινησιακή  και νοσταλγική σχέση  των Νεοελλήνων  με την Κωνσταντινούπολη, « την   

Βασιλεύουσα », « την και παντός του κόσμου υπερέχουσα » δεν είναι συμπτωματική και τυχαία  Το Βυζάντιο τους κληροδότησε τα δύο ειδοποιά στοιχεία της ταυτότητάς τους την ελληνική γλώσσα και την Ορθοδοξία, γι’ αυτό το θεωρούν ένα είδος  χαμένης πατρίδας,  που παραμένει πάντα ζωντανή στη συλλογική μνήμη.  

Το Βυζάντιο ετελεύτησε τον πολιτικό του βίο το1453, αλλά συνέχισε να ζεί ως πολιτισμός, ως όραμα.  

« Η Ρωμανία κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο». 

Με το τέλος του Βυζαντίου η δυτική Ευρώπη αρχίζει την πνευματική της αναγέννηση, στην οποία σημαντικό ρόλο έπαιξαν βυζαντινοί λόγιοι, γνώστες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, που διέφυγαν στην Ιταλία. 

« Η δύση της Ανατολής (Βυζαντίου)  σημάδεψε την ανατολή της Δύσης. Τότε και μόνον τότε αρχίζει για το Βυζάντιο ο Μεσαίωνας, που μόλις εγκατέλειπε η Δύση.  Θα κρατήσει πάνω από τέσσερις αιώνες, σημαδεύοντας την νεοελληνική πραγματικότητα σχεδόν μέχρι  σήμερα ». 

Τουναντίον η Δύση με την Αναγέννηση, τον Ουμανισμό, την ανακάλυψη της Αμερικής και την εφεύρεση της τυπογραφίας,  « θα εγκαινιάσει την εποχή που για αιώνες θα κάνει την Ευρώπη να μονοπωλεί την παγκόσμια ιστορία ».  

Σπύρος  Ξενάκης  

Πρόεδρος  Δ.  Σ. 

 

Ανακοίνωση ΕΚΜ για συνάντηση / συζήτηση με κλιμάκιο του ΥΠΕΠΘ για στεγαστικό

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί , στις 22 και 23 Μαΐου επισκέφθηκε το Μόναχο,  κατόπιν αποφάσεως του Υφυπουργού κ. Κ. Ζουράρι, αρμόδιου για την εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού, κλιμάκιο του υπουργείου  παιδείας αποτελούμενο από την κ. Α.  Μιχαηλίδου και τον κ. Γ.Καφύρα.      

                         

Σήμερα Τρίτη 23.05.17 συναντήθηκαν με εκπροσώπους  γονέων  και εκπαιδευτικών από τη Φραγκφούρτη, τη Στουτγκάρδη, τη Νυρεμβέργη και το Μόναχο, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα εκπαιδευτικά θέματα της περιοχής τους.  

 

Ειδικά για το Μόναχο  το φλέγον θέμα προς το παρόν είναι η μεταστέγαση του 2ου γυμνασίου και του λυκείου.  

Σε σύντομη συνάντηση που είχα με την κ. Μιχαηλίδου, τον κ. Καφύρα  και τον Συντονιστή κ. Παπατσίμπα μου ανέφεραν ότι θα προτείνουν στον κ. Υπουργό :  

 

1ον )  Το λύκειο να στεγασθεί  στο νέο κτήριο που έχει ευρεθεί  στο Obersendling.                                   

Το μισθωτήριο συμβόλαιο πρόκειται να υπογραφεί  πολύ σύντομα.                                                                              

2ον )  Το 2ο γυμνάσιο να εγκατασταθεί σε υπάρχουσες κενές αίθουσες  του 5ου δημοτικού στο Zamdorf, στο οποίο με μικρής έκτασης μετασκευές θα δημιουργηθούν επί πλέον αίθουσες. Τυχόν υπεράριθμοι μαθητές της 10ης τάξης να ενταχθούν στο 1ο γυμνάσιο στο Freimann.       

Τα γραφεία της Διεύθυνσης του  2ου Γυμνασίου να εγκατασταθούν στο κτήριο δίπλα ακριβώς από το 5ο δημοτικό. Το μισθωτήριο συμβόλαιο για τους συγκεκριμμένους  χώρους πρόκειται να υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες, έτσι ώστε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το 2ο γυμνάσιο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του στου νέους αυτούς  χώρους.                 

  

3ον )  Το 4ο δημοτικό «Αριστοτέλης»  να πραμείνει στο υπάρχον κτήριο μαζί με το 1ο γυμνάσιο.     

 

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις φαίνεται να διευθετείται το στεγαστικό πρόβλημα των ελληνικών σχολείων στο Μόναχο για τα επόμενα χρόνια, προσβλέποντας συγχρόνως και στη μόνιμη λύση που είναι η επανάκτηση του ημιτελούς διδακτηρίου στο Berg am Laim.    

 

Θέλομε να ευχαριστήσομε το κλιμάκιο του υπουργείου παιδείας  που αποδέχθηκε τις προτάσεις της ομογένειας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς επίσης τη Γενική Πρόξενο κ. Π. Κωνσταντινοπούλου και τον Συντονιστή  κ.  Δρ.  Γ. Παπατσίμπα για τις προσπάθειες που  καταβάλλουν για εξεύρεση λύσεων ικανοποιητικών για τον ελληνισμό της παροικίας.                 

 

Μόναχο, 23.05.2017

 

Σπύρος  Ξενάκης  

Πρόεδρος Δ.  Σ. 

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: Κυριακή  04.06.17 Hμερήσια  εκδρομή ( Salzburg –St. Wolfgang –Bad Ischl )

Κυριακή  04.06.17 Hμερήσια  εκδρομή ( Salzburg –St. Wolfgang –Bad Ischl )

Αναχώρηση 07.30 από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, Arnulfstraße.

Θα επισκεφθούμε την ιστορική πόλη του Σάλτζμπουργκ και στη συνέχεια την πιο όμορφη τοποθεσία καλοκαιρινών διακοπών της Αυστρίας με τις 3 μεγάλες λίμνες (Mondsee,  St. Wolfgangsee, Attersee) και την ιστορική, αυτοκρατορική λουτρόπολη Bad Ischl, όπου ο Αυτοκράτορας  Franz Josef περνούσε όλα τα καλοκαίρια του. Εδώ έγινε επίσης ο αρραβώνάς του με τη Sisι. Στο θερινό ανάκτορο του Bad Ischl ο Franz Josef  υπέγραψε το διάταγμα, με το οποίο στις 28.07.1914 κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία ( Έναρξη Α´ Παγκοσμίου πολέμου).  Aντίγραφο του σχετικού διατάγματος μπορούμε να δούμε επάνω στο γραφείο του.

Tιμή εισιτηρίου: Ενήλικες 20,-€.  Παιδιά μέχρι 12 ετών 15,-€

Κρατήσεις θέσεων: Τηλ, 0176 39537803,  0173 5746405 και  089 2711534. 

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα

 

Στα μέσα Φεβρουαρίου 2017 την πόλη μας επισκέφθηκαν οι βουλευτές κύριοι Σάββας Αναστασιάδης και Γεώργιος Λαζαρίδης για να παραστούν στην κοπή της βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συναντήθηκαν με την κ. Γενική Πρόξενο, τον κ. Συντονιστή Εκπαίδευσης, την Πρόεδρο του «Παλλαδίου» και διάφορους συλλόγους από το Μόναχο και την Νυρεμβέργη. Τους ετέθησαν όλα τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια και κυρίως τα θέματα της εκπαίδευσης, τα οποία μετέφεραν στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας  άμεσα ή δια κοινοβουλευτικών ερωτήσεων.   

Την περασμένη Τετάρτη 17.05.2017 ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Σπύρος Ξενάκης ευρισκόμενος στην Αθήνα επισκέφθηκε το υπουργείο παιδείας και συνομίλησε με τους υπεύθυνους του γραφείου του αρμόδιου Υφυπουργού κ.  Κ. Ζουράρι, τους εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τους γονείς του Μονάχου και ιδιαίτερα το θέμα της μετεγκατάστασης του 2ου  γυμνασίου και του λυκείου.    

Τους ετόνισε ότι:

1ον )  Στη Βαυαρία το σύνολον  των επιμισθίων των εκπαιδευτικών και το σύνολον σχεδόν των λειτουργικών εξόδων των ελληνικών δημοτικών και γυμνασίων έχει αναλάβει το βαυαρικό υπουργείο παιδείας, επομένως όποια λύση κι αν προκριθεί, δεν θα επιβαρύνει καθόλου ή θα επιβαρύνει κατ’ ελάχιστον τον ελληνικό προϋπολογισμό. Εάν υπάρχει θέμα άδειων αιθουσών,  πρέπει σε συνεννόηση με τη γερμανική πλευρά, η οποία καταβάλλει το σύνολον σχεδόν των ενοικίων, να γίνει καταγγελία συμβάσεων και να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την εξεύρεση νέων κτηρίων και όχι να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μέσα στους τρείς μήνες του καλοκαιριού συνήθως εις βάρος των μαθητών και της εύρρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.  

2ον )  Επιθυμία των γονέων είναι να παραμείνει το 2ο Γυμνάσιο στο ανατολικό Μόναχο, εκεί που ευρίσκεται ή σε άλλο κτήριο στην ίδια περιοχή. 

3ον )  Επιθυμία των γονέων επίσης είνα να μήν διαλυθεί το δημοτικό «Αριστοτέλης» και να παραμείνει στο βόρειο Μόναχο. Σε αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν ενεργά με όσα μέσα διαθέτουν.  

Παρέδωσε επίσης αναλυτικό κατάλογο των συνοικιών του βορειοανατολικού Μονάχου με τον αριθμό των Ελλήνων κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή και έθεσε το ερώτημα: Είναι παράλογο να επιθυμούν οι 30.000 Έλληνες της ευρύτερης περιοχής ένα δημοτικό   στο ανατολικό, ένα στο δυτικό, ένα στο νότιο και ένα στο βόρειο Μόναχο καθώς και τη διασπορά των 2 γυμνασίων σε διαφορετικά σημεία της πόλης;                                                                          

Εάν προκριθεί η προτεινόμενη λύση διάλυσης του δημοτικού «Αριστοτέλης» και μεταφοράς του 2ου γυμνασίου στους χώρους του διαλελυμένου δημοτικoύ στο Freimann με την επίκληση διαφόρων οικονομικών και άλλων επιχειρημάτων, όχι μόνον θα υπάρξει άμεση αντίδραση, αλλά τον επόμενο χρόνο θα αρχίσει εκ νέου περαιτέρω μείωση των εγγραφών στα ελληνικά σχολεία, πράγμα το οποίο ζήσαμε πριν από μερικά χρόνια, όταν η τότε αρμόδια υπουργός προσπάθησε με ψηφισθέντα νόμο να απαγορεύσει την εγγραφή μαθητών στο ελληνικό λύκειο Μονάχου,  με αποτέλεσμα  σε σύντομο χρονικό διάστημα να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα ελληνικά σχολεία από 4000 περίπου σε 2500. Ο σχετικός νόμος - κατόπιν πιέσεων της ομογένειας - καταργήθηκε πρόσφατα.                 

 Από τη στιγμή που το υπουργείο παιδείας έχει υπ´ όψιν του το ως άνω γεγονός, το οποίο και εμείς  ξανά επισημαίνομε δεν θα  μπορεί εκ των υστέρων, όταν κάποιοι θα το κατηγορούν ότι  με σειρά δικών του αποφάσεων οδηγεί τα ελληνόπουλα σε αφελληνισμό, να ισχυρίζεται ότι αυτό δεν ήταν στις προθέσεις του ή ήταν κάτι αναπάντεχο και απρόβλεπτο.  

 Αν λάβομε υπ’ όψιν, ότι η κινεζική και η ελληνική  είναι οι μόνες γλώσσες που ομιλούνται αδιαλείπτως εδώ και 3500 χρόνια, ότι η ελληνική είναι «η παλαιότερη ζωντανή ευρωπαϊκή γλώσσα », ότι αποτελεί «ένα από τα θεμέλια του ευρωπαϊκού πολιτισμού», ότι κατέχει «δεσπόζουσα θέση μεταξύ άλλων γλωσσών», αφ’ ενός μεν διότι υπήρξε πρώην παγκόσμια γλώσσα, αφ’ ετέρου δε διότι σ’αυτήν έχουν εκφρασθεί οι ευαγγελιστές, οι πατέρες της εκκλησίας, ποιητές, ιστορικοί και φιλόσοφοι παγκόσμιου κύρους, θεωρούμε ότι καθήκον και υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας και του υπουργείου παδείας είναι να προωθεί την ελληνομάθεια σε όλο τον κόσμο, όπως κάνουν αρκετές άλλες χώρες για τις δικές τους γλώσσες, και όχι να εξωθεί αμέσως ή εμμέσως τα ελληνόπουλα που επιθυμούν να «μετέχουν της ελληνικής παιδείας» στα γερμανικά σχολεία.     

Αναφέρθηκε επίσης  ότι πάγιο αίτημα των γονέων του Μονάχου τις τελευταίες δεκαετίες είναι η αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων, ώστε οι απόφοιτοι να γνωρίζουν εξ ίσου καλά την ελληνική και τη γερμανική γλώσσα,  οι δε απονεμόμενοι τίτλοι να αναγνωρίζονται και από τη γερμανική πλευρά. Το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη επιλυθεί.  

 

Ευελπιστούμε ότι η αρμόδια επιτροπή , η οποία θα επισκεφθεί τις αμέσως επόμενες μέρες το Μόναχο, θα ακούσει όλους τους  φορείς και τις προτεινόμενες λύσεις και θα λάβει αποφάσεις προς όφελος των μαθητών, των γονέων τους και της προώθησης της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό.    

 

Μόναχο 21.05.2017 

 

Σπύρος  Ξενάκης

Πρόεδρος  Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας Augsburg

Από αριστερά Νικόλαος Παλάγκας, Δημήτριος Μιχαηλίκος, Γιώργος Φλωράκης, Στυλιανός Κοσμίδης, Γρηγόριος Νενόγλου, Δημήτριος Ποτολίδης, Δημήτριος Τομπρουκίδης

 

Η Ελληνική κοινότητα Augsburg σας ανακοινώνει την σύνθεση του νέου Δ.Σ

 

που προήλθε από τις εκλογές της 07.05.2017 και συγκροτήθηκε σε σώμα την   14.05.2017:

 

 

 

 Πρόεδρος               :  Δημήτριος Μιχαηλίκος

 

 Αντιπρόεδρος         :  Νικόλαος Παλάγκας

 

 Γ.  Γραμματέας       :  Δημήτριος Τομπρουκίδης

 

 Αν. Γραμματέας     :  Δημήτριος Ποτολίδης

 

 Ταμίας                    :  Γρηγόριος Νένογλου

 

 Μέλος                    :  Γεώργιος Φλωράκης

 Μέλος                    :  Στυλιανός Κοσμίδης

Ελληνική Κοινότητα Haar: Πρόσκληση σε συζήτηση για εγγραφές στα σχολεία

Η επιτροπή για θέματα παιδείας της ελληνικής κοινότητας Χααρ καλεί σε έκτακτη ενημερωτική συνάντηση την Κυριακή 02.04.17
Ώρα 13:00 στους χωρους της κοινότητας μας όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται να κάνουν εγγραφή των παιδιών τους στα ελληνικά σχολεια .
Εισηγήτρια της συζήτησης θα εινα η διευθύντρια του 5ου δημοτικού "Σωκρατης"
κ.Παπαδοπούλου η οποία θα απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το
-τι δυνατότητες προσφέρει το ελληνικό σχολείο
-τι δικαιολογητικά χρειάζονται
καθως επίσης και σε οποία άλλη απορία "αιωρείται "για το μέλλον των ελληνικών σχολείων .
Η συζήτηση ειναι ανοιχτή για όλους τους γονείς και κηδεμόνες .
Η κίνηση αυτή απο κοινού (Κοινότητα Χααρ-Διεύθυνση σχολείου )
αποσκοπεί στην έγκυρη ενημέρωση των γονεων και στην καταπολέμηση της απαξίωσης των ελληνικών σχολείων !!!!

Ελληνική Κοινότητα Haar: Θεατρική παράσταση

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26.03.2017 ΩΡΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«O Mέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» παιγμένο από τον σκιοπαίκτη Μάκη Χάρμπα

Ο σκιοπαίκτης Μάκης Χάρμπας θα παρουσιάσει ένα από τα σπουδαιότερα και δυσκολότερα έργα του ελληνικού θεάτρου σκιών «O Mέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι».

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Θεάτρου Σκιών θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ξεχωριστή, ποιοτική και σπάνια παράσταση από τον βραβευμένο Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη. Ο Μάκης Χάρμπας είναι από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες σκιοπαίκτες και μέσα σε 23 χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με το Θέατρο Σκιών, το έχει εμπλουτίσει τόσο με σύγχρονες ιστορίες, όσο και με νέους χαρακτήρες. Οι σπουδές Θεάτρου του καλλιτέχνη στην Ελλάδα και στην Γερμανία τον έχουν βοηθήσει να απογειώσει την τέχνη του υποκριτικά και φιλολογικά. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Τάκης Βαμβακίδης κ.ά. 

Συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Βόλου και των Ιωαννίνων. Έχει βραβευτεί με βραβείο καλύτερης επαγγελματικής παράστασης, συμμετείχε στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου της Χάγης και του Βερολίνου.

(Στο πνευματικό κέντρο της κοινότητας που βρίσκετε ακριβώς δίπλα από την εκκλησία μας )

Βahnhofstr: 12 a 85540 HAAR

ΕΙΣΟΔΟΣ : 5 € 

Άρθρο / αφιέρωμα της Griechenland Zeitung στην Ελλ. Κοινότητα Haar

Ελληνική Κοινότητα Haar - Ενημέρωση και συζήτηση με τον εκπαιδευτικό Ελευθεριάδη Σταύρο σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης των ελλήνων του εξωτερικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα

Η επιτροπή παιδείας της ελληνικής κοινότητας χααρ καλει την Κυριακή 19.03.2017 στις 12:00 τους γονείς και κηδεμόνες σε συνάντηση στους χώρους της κοινότητας (Münchener Str 3 85540 Haar)

για ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών του εξωτερικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδος. Η ενημέρωση θα γίνει από εκπαιδευτικό κ. Σταύρο Ελευθεριάδη.

(Υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν Πάρκιν στο υπόγειο Πάρκιν της κοινότητας )

Με εκτίμηση για το ΔΣ 

Ο πρόεδρος 

Κώτσης Απόστολος - Ο γραμματέας Μαυρίκης Σταμάτης

Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Ελληνικής Κοινότητας Haar

H ελληνική κοινότητα Haar με την δραστηριοποίησής της στον χώρο της ομογένειας κατάφερε και δημιούργησε ένα σημαντικό φορέα υποστήριξης των Ελλήνων και των ελληνογερμανικών σχέσεων στον χώρο της.

Ο χώρος δραστηριοποίησης της κοινότητας και το δίκτυο επαφών της με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου, οι άριστες προσωπικές σχέσεις με τους αυτοδιοικητικούς, επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής και η ανάγκη υποστήριξης των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου της Κοινότητας Haar.

Πρόθεσή μας είναι να συνεργασθούμε με κάθε φορέα, ελληνικό, γερμανικό και ελληνογερμανικό, για την προώθηση των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα αξιοποιήσει το ενδιαφέρον Γερμανών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και παράλληλα θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειες εισόδου ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην γερμανική αγορά.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος

Κώτσης Απόστολος

Ο γραμματέας

Μαυρίκης Σταμάτιος

Ελληνική Κοινότητα Haar

Tο ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Haar ενημερώνει ότι συνεχίζεται η λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης κοινού, στην ελληνική κοινότητα Χααρ Μονάχου και περιχώρων .

Διεύθυνση : Münchener Str 3, 85540 Haar

Στο γραφείο της κοινότητας στον 2ο όροφο

Ημέρες λειτουργίας :

Τριτη -Παρασκευή, Ώρες λειτουργίας : 15:00 με 19:00

Μόνο μετά απο τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ : 089-46002865

Μπορείτε να παρκάρετε δωρεάν στο υπόγειο γκαράζ

Με εκτίμηση για το ΔΣ 

Ο πρόεδρος  Κώτσης Απόστολος

Ο γραμματέας  Μακρικης Σταμάτης

Ελληνική Κοινότητα Haar

Οι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάσης (ΝΔ), Γεώργιος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ)
επισκέφτηκαν την πόλη μας με αφορμή την εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου (11.02.2017) .
Την επομένη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου οι βουλευτές επισκέφθηκαν την Κοινότητα του Haar.
Τους υποδέχθηκαν η δήμαρχος του Χααρ Gabriele Müller ο πρώην δήμαρχος του Χααρ
Helmut Dworzak και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Απόστολος Κώτσης
Ακολούθησε συζήτηση και διάλογος με μέλη και φίλους της Κοινότητας Haar
Μάλιστα οι δυο βουλευτές έγιναν στη συνέχεια επίτιμα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Haar

Παράλληλα το ΔΣ της Ελλ. Κοινότητας Haar κατέθεσε επιστολή/ έγγραφο στους βουλευτές με δυο θέματα.
Ακολουθεί το έγγραφο
Το έγγραφο που κατέθεσε σήμερα στους δυο βουλευτές ο πρόεδρος Κώτσης Απόστολος εκ μέρους της ελληνικής κοινότητας Χααρ Μονάχου .
Προς:
κ. Γεώργιο Λαζαρίδη
Βουλευτή ΑΝΕΛ Β' Θεσσαλονίκης
και
κ. Σάββα Αναστασιάδη
Βουλευτή ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης
Haar, 12.02.2017
Αξιότιμοι κύριοι,
η Ελληνική Κοινότητα Haar επιθυμεί να γνωστοποιήσει προς τους κ. Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που επισκέφτηκαν σήμερα τους χώρους της Κοινότητας μας, δυο θέματα που αφορούν την ομογένεια.
1.) Σχολικό διδακτήριο:
Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να βρει τρόπους για να επαναφέρει το θέμα του οικοπέδου στο Berg am Laim προς συζήτηση με τον Δήμο Μονάχου.
Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από την διεκδίκηση ενός σχολικού διδακτηρίου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μάλιστα από τη βαυαρική Κυβέρνηση κατά 70% και θα λύνει το μεγαλύτερο μέρος του θέματος της στέγασης των ελληνικών σχολείων του Μονάχου, αλλά και σε βάθος σύντομου χρόνου θα απαλλάσσει την ελληνική Πολιτεία από την καταβολή μισθώματος.
2.) Δικαίωμα ψήφου του Απόδημου Ελληνισμού:
Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων στον τόπο κατοικίας τους σε εθνικές εκλογές είναι ένα κορυφαίο θέμα που θα συνδέσει τον απόδημο με το μητροπολιτικό κέντρο, την Πατρίδα μας.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει, χωρίς να αιφνιδιάσει, να συζητήσει με όλα τα κόμματα για να βρεθεί επιτέλους η λύση που θα επιτρέψει την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που προβλέπει το Σύνταγμα. Τα δε κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν με τη σειρά τους το συγκεκριμένο θέμα να μην το αντιμετωπίσουν με κριτήρια μικροκομματικά.
Με εκτίμηση για το ΔΣ
Ο πρόεδρος Η γραμματέας
Κώτσης ΑπόστολοςΑγγέλη Βαϊτσα

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου:                                                                    Ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ Μιχ. Κόκκινος και ο Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) στην εκδήλωση στις 11.02.2017 από ώρα 19.00 στο ΣΤΕΚΙ

H Eλληνική Κοινότητα Μονάχου σας προσκαλεί στην πρώτη της μουσικοχορευτική     εκδήλωση του νέου έτους, στην οποία - τηρώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα της πατρίδας μας - θα κόψουμε την παραδοσιακή „Βασιλόπιτα“.

Μουσική συντροφιά  μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες θα μας κρατήσει το γνωστό μουσικό συγκρότημα « τα παιδιά  του Μονάχου».

Στην εκδήλωση θα παραστούν:

Ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τ. Κουίκ, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου  Ελληνισμού  κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αναπληρωτής Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β´ Θεσ/νίκης  κ. Σάββας  Αναστασιάδης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα χορευτικά εθνικοτοπικών Συλλόγων.

Η εξαιρετική κουζίνα του καταστήματος, η γλεντζέδικη ελληνική μουσική, τα τραγούδια και οι απαράμιλλοι ελληνικοί χοροί προοιωνίζουν μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη κέφι και χαρά.

Για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης θα υπάρχει εισιτήριο.

 

Είσοδος:  8,-  Ευρώ για ενήλικες, 

                 5,-  Ευρώ για νέους και φοιτητές,

                       παιδιά μέχρι 12 ετών, είσοδος ελεύθερη. 

Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του Haar η ολυμπιονίκης  Άννα Κορακάκη αναφέρει ο Πρόεδρος Απόστολος Κώτσης εκ μέρους του ΔΣ της Κοινότητας

Εκδήλωση Ελληνικής Κοινότητας Κάρλσφελντ

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε όλους σε εκδήλωση που θα διοργανώσουμε στις
6 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16:00 στους χώρους  της Ελληνικής Κοινότητας Κάρλσφελντ, Adalbert-Stifter-Str. 3 in 85757, αφιερωμένη στα μέλη και τους φίλους μας αλλά ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΜΑΝ.
Η εκδήλωση θα έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα:
Θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας
Θα προβληθεί ένα βίντεο, αφιερωμένο στην πρώτη γενιά μεταναστριών στην Γερμανία.
Θα διανεμηθεί δωρεάν το έντυπο που από κοινού εκδώσαμε με το περιοδικό «ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ» με μαρτυρίες συνταξιούχων, εργαζομένων και συνδικαλιστών.
Με έξοδα της Κοινότητας θα προσφέρουμε στους παρόντες φαγητό, που θα ψήσουμε επί τόπου καθώς και ποτά.
Θα γίνει και προσπάθεια να καλύψουμε το πρόγραμμα και με ζωντανή μουσική
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Παρακαλούμε τους εργαζόμενους στην ΜΑΝ να ενημερώσουν συνταξιούχους της ΜΑΝ που πιθανόν εμείς να μην μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε.
Το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας Κάρλσφελντ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας και συμπατριώτες μας, Καλά Χριστούγεννα με Υγεία, πρόοδο σε όλους και Ευτυχισμένο Νέο Έτος σε ένα Ειρηνικό Κόσμο!

     Für den Vorstand                           
Τζήκας Βαϊος                                Φιλιππίδης Ευστράτιος
Vorsitzender                                          Schriftführer

Ανακοίνωση Ελληνικής Κοινότητας Haar για στελέχωση γραφείων της

H Ελληνική Κοινότητα Haar ανακοίνωσε ότι στελέχωσε το γραφείο της κοινότητας με έμπειρο προσωπικό το οποίο σκοπό έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας και όχι μόνο.

Καλεί στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την έναρξη και τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου εξυπηρέτησης κοινού της ελληνικής κοινότητας Χααρ και περιχώρων .

την Κυριακή 22.01.2017 και ώρα 13.00 στην αίθουσα: 

Ελληνική κοινότητα Χααρ.

(Münchener Str .3. 85540 Haar

Vhs-Musikschule Gebäude)

Ομιλιτές: Βασιλική Αουερ

Αναστασία Μαυριδου-Σραουτεμαγιερ

Στην παρουσίαση θα γίνουν γνωστά τα πλαίσια της λειτουργίας του γραφείου εξυπηρέτησης κοινού.

Η πρώτη εκδήλωση θα έχει το θέμα : 

«το κοινωνικό τοπίο της Γερμανίας»

 

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε και να ανταλλάξουμε άποψης ,απορίες και θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Γερμανία .

 

Εκ μέρους του ΔΣ 

Ο πρόεδρος 

Κώτσης Απόστολος

Ελληνική Κοινότητα Haar bei München

Haar 8.12.2016

Και αυτή την Κυριακή 11.12.2016 από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 θα λειτουργήσει το οικογενειακό καφέ στην ελληνική κοινότητα του Haar στις 11:00 και θα έχουμε πάλι το χορευτικό μας για μικρούς και για μεγάλους στην Münchener Str 3,  85540 Haar στα γραφεία της Κοινότητας  (εκεί που στεγάζεται το Vhs και η Musik Schule)

Θα γίνει επίσης ο προγραμματισμός και η πρώτη γνωριμία με τις δασκάλες για την παιδική χορωδία, για το μπαλέτο, την ομάδα μοντέρνων χορών και την  παιδική ορχήστρα.

Όσα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν στην ορχήστρα και έχουν κάποιο δικό τους μουσικό όργανο θα παρακαλούσα να το φέρουν μαζί τους .

 

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος

Κώτσης Απόστολος

Το νέο ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Κάρλσφελντ

105 μέλη ψήφισαν στις χθεσινές εκλογές της Ελληνικής Κοινότητας Κάρλσφελντ.

Το νέο Δ.Σ. το απαρτίζουν οι 

 

1)        Τζήκας Βαΐος

2)        Μπακαλούδη Αννέτα

3)        Κυριακίδης Λεωνίδας

4)        Λάσκαρης Δημήτριος

5)        Μπαλογιάννης Παναγιώτης

6)        Φιλιππίδης Στράτος

7)        Σαρόγλου Θεόδωρος

Από την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Haar

Χθές Κυριακή στολίστηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ελληνική κοινότητα του Haar στο Μόναχο .

Στην γιορτή παρέστησαν οι η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου Παναγιώτα, η Δήμαρχος του Haar  Müller Gabriela η αντιδήμαρχος  Fr.Dworzak Katerina ο πρόεδρος του CDU Haar Reichel Thomas  ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος καθώς επίσης και πλήθος συμπατριωτών μαζί με τα παιδιά τους

Η Φανή Μπαρτζιώκα διεύθυνε την χορωδία της κοινότητας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα .

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου

Η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην ιστορική πόλη της Αυστρίας Ίννσμπρουκ, πρωτεύουσα του Τιρόλου (131.000 κάτοικοι). Θα   επισκεφθούμε τα διάφορα αξιοθέατα, τις φημισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης και θα  ζήσουμε από κοντά τη μαγευτική γιορταστική ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης. Το Ιnnsbruck  έχει 4  χριστουγεννιάτικες αγορές: Μια στο πάνω μέροs της πόλης ( auf den Hungenburg) και 3 μέσα στην πόλη (Altstadt, Marktplatz, Maria-Theresien-Strasse), τις οποίες επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.      

Θα επισκεφθούμε επίσης το κεντρικό κατάστημα-μουσείο SWAROVSKI  KRISTALLWELTEN για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα  προΐόντα του παγκοσμίως γνωστού οίκου. 

 

Tιμή εισιτηρίου:  Ενήλικες:  18,-  €  

                               Παιδιά μέχρι 12 ετών:   12,-  €  

 

Θέσεις μπορείτε να κλείσετε στα τηλέφωνα: 0176 39537803,  089 2711534,  0173 5746405 

Εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ

Κάρλσφελντ 3.12.2016

 

Εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ αύριο από ώρα 10.00 - 15.00 στην Ευαγγελική Εκκλησία

Ελληνική Κοινότητα Haar bei München

Την Κυριακή 06.11.2016 από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 θα λειτουργήσει το οικογενειακό καφέ στην ελληνική κοινότητα του Haar.

Στις 11:00 θα ξεκινήσουν οι εκμάθηση χορού για μικρούς και για μεγάλους .

Στο κτίριο του Vhs και Musik Schule εκεί που είναι τα γραφεία της Κοινότητας Münchener Str 3 85540 Haar.

Θα γίνει και ενημέρωση για την γενική συνέλευση της επόμενης Κυριακής .

ο πρόεδρος Κώτσης Απόστολος και η γραμματέας Παπαδημητρίου Ευαγγελία

Ελληνική Κοινότητα Haar bei München

Την Κυριακή 09-10-2016 στις 16:00 θα τελεστεί η πρώτη θεία λειτουργία στον ιερό ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων .

Αμέσως μετά θα συγκεντρωθούμε στο πνευματικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την εκκλησία μας για καφέ και γλυκό και για την οργάνωση των Χορευτικών μαθημάτων που θα προσφέρει με χοροδιδάσκαλο ΔΩΡΕΑΝ η κοινότητα μας για μικρούς και μεγάλους, με χορούς από όλη την Ελλάδα .

Εκ μέρους του ΔΣ, 

Ο πρόεδρος, Κώτσης Απόστολος 

Η γραμματέας, Παπαδημητρίου Ευαγγελία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ HAAR

Η ελληνική κοινότητα Haar συμμετέχει και εφέτος στο καλοκαιρινό πανηγύρι που διοργανώνει ο Δήμος του Haar και καλεί όλους τους συμπατριώτες,φίλους και μέλη το Σάββατο στις 02-07-2016 από της 10:00 το πρωί μπροστά απο την εκκλησία των Αγίων δώδεκα Αποστόλων στο Haar (Bahnhof Str 12a)

Για να γλεντήσουμε και να περάσουμε όμορφα με μουσική 

Σουβλάκια , γουρουνόπουλα στην σούβλα, κρασάκι και πολλά αλλά διαφορα εδέσματα,και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους .

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας καλωσορίσουμε .

Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 0171-3804964

Εκ μέρους του ΔΣ 

Ο πρόεδρος Κώτσης Απόστολος 

Η γραμματέας Παπαδημητριου Ευαγγελία 

Διήμερο εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας το Σαββατοκύριακο

Διήμερο εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου το Σαββατοκύριακο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του SV München Laim, Riegerhof str 20, UBahn5, Station Laim.

Το Σαββατο 18 Ιουνίου από ώρα 14.30 έως 22.00 καλοκαιρινή μουσική εκδήλωση . (είσοδος ελεύθερη)

Την Κυριακή 19 Ιουνίου από ώρα 9.30 "Αθλητική Ημέρα" με συμμετοχή των ελληνικών σχολείων και γερμανικών ομάδων. (είσοδος 5 €)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΧΟΥ

Λόγω προβλεπόμενης κακοκαιρίας το αυριανό ,,Sommerfest,, αναβάλλεται για το Σάββατο 18. 06. 16, ώρα 14.30 – 22.00

στην Riegerhofstr. 20, 80686 München (U-Bahn 5, Endstation Laimer Platz).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥ

SOMMERFEST, Σάββατο 11. 06. 16, ώρα 14.30 – 22.00

στην Riegerhofstr. 20, 80686 München (U-Bahn 5, Endstation Laimer Platz).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας προσκαλούμε για να περάσoυμε όλοι μαζί μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη κέφι και χαρά. Μουσική συντροφιά θα μας κρατήσει το γνωστό λαΐκό συγκρότημα «Ταπαιδιά του Μονάχου».

Για τη εξυπηρετησή σας το Ristorante Meraviglia θα προσφέρει ποτά, σουβλάκια και διάφορα άλλα φαγητά.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο το επόμενο Σάββατο 18.06.16.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ, Κυριακή 19. 06. 16, ώρα έναρξης  09.30

Η Ελληνική Κοινότητα σε συνεργασία με τα ελληνικά σχολεία Μονάχου αλλά και με μα- θητές γερμανικών σχολείων διοργανώνει την αθλητική μέρα στις 19.06.2016 στις αθλητικές εγκαταστάσεις SV. Laim, στην Riegerhofstr. 20, 80686 München (U-Bahn 5, Endstation Laimer Platz) ώρα έναρξης 09:30.

Εισιτήριο:  ενήλικες,  3,- €,    Όλα τα παιδιά δωρεάν  

Προσκαλούμε τον ελληνισμό της περιοχής να προσέλθει και να ενισχύσει με την παρουσία του τη συναγωνιζόμενη νεολαία  της παροικίας μας στα διάφορα αθλήματα (στίβος, ποδόσφαιρο κλ.π.).

Ελληνική Κοινότητα: Ημερήσια εκδρομή στα παλάτια, Neuschwainstein, Linderhof, Venusgrotte

Την Κυριακή 15 Μαίου 2016. Τιμή εισιτηρίου 15€ για ενήλικες και 10€ για παιδιά μέχρι 12 ετών.

Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 0176 39537803, 089 2711534, 01735746405

Πρόσκληση σε ομιλία του καθηγητή Β. Φθενάκη

H Ελληνική Κοινότητα Μονάχου σε συνεργασία με το Ίδρυμα « Παλλάδιον » διοργανώνει διάλεξη με θέμα: « Πως οι σύγχρονες τεχνολογίες και οι μεταλλαγές του κοινωνικού γίγνεσθαι δημιουργούν την ανάγκη για μια νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση: Το μέλλον του Ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο. »

Oμιλητής θα είναι  ο Prof. Dr. Dr. Dr.   κ. Βασίλειος Φθενάκης.

Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση. 

ΚΥΡΙΑΚΗ  17. 04. 2016 ,  ΩΡΑ 15.00 

Στην αίθουσα της εκκλησίας των «Αγίων Πάντων» 

Ungererstr. 131, 80805 München, U-Bahn 6,  στάση Nordfriedhof

Ενημέρωση

Η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου σε συνεννόηση με την οικογένεια του θανόντος  Δημητρίου Πουρνάρα, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα προΐστατο του γραφείου  

εξυπηρέτησης πολιτών της Κοινότητας σας καλεί σε επιμνημόσυνη τελετή, η οποία θα γίνει  την  Κυριακή 10. 04. 2016, ώρα 10.30  με  12.00, στο Freizeitheim, Westendstr. 66a, 

80339 München. U-Bahn 4 ή  5,  στάση Schwanthalerhöhe, Tram 19, στάση  Schrenkstrasse.  

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο    

Σπύρος  Ξενάκης

Πρόεδρος  

Ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της „Ένωσης Κοζανιτών Μονάχου“ διοργάνωσε  μια αποκριάτικη μουσική βραδιά  γεμάτη κέφι και χορό, όπου ξαναζωντάνεψαν το „κοζανίτικο Καρναβάλι“ με το παραδοσιακό άναμμα του φανού, με τα „κασμέρια και τα μπέντια“ και την κοζανίτικη αθυροστομία. Πρωτοστάτες στα τραγούδια και τα ανέκδοτα ήταν ο κ. Θεόδωρος Σιακαβάρας και ο κ. Δημήτριος Στύλας.       

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου κ. Σπύρος Ξενάκης, η κ. Θεοδώρα Σισμάνη και η κ. Σουλτάνα Χατζηγιάγκου,  μέλη του Ausländerbeirat              καθώς επίσης και ο δημοσιογράφος κ. Γ. Παππάς

Ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Παιδείας στο Μόναχο

O Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα θέματα εκπαίδευσης των Αποδήμων, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, μετά το Düsseldorf επισκέφθηκε την Τετάρτη 09.03.2016 το Μόναχο.   

Μετά την συνάντησή του με τον βαυαρό Υπουργό Παιδείας κ. Ludwig Spaenle και την επίσκεψή του στο κτήριο του ανεγειρόμενου ελληνικού σχολείου συναντήθηκε στο κτήριο του ελληνικού Λυκείου με τους προσκεκλημένους Έλληνες της Παροικίας. 

Οι εκπρόσωποι των σχολικών επιτροπών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Νυρεμβέργης  αναφέρθηκαν στα θέματα που θεωρούν σημαντικά για την εύρρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ανάγκη αναβάθμισής τους με τελικό στόχο την  

αναγνώριση από βαυαρικής πλευράς των τίτλων σπουδών που εκδίδουν. 

Τις θέσεις τους ανέπτυξαν επίσης και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Ομογενών Εκπαιδευτικών.   

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας της Βαυαρίας, 

και στη συμφωνία επαναλειτουργίας της διακρατικής επιτροπής. 

Υποσχέθηκε επίσης - παρά την οικονομική δυσχέρει της χώρας μας - να προβεί στη λύση ορισμένων προβλημάτων αρχής γενομένης ήδη από τον Απρίλιο - Μάιο με την έγκαιρη προκύρηξη για την πλήρωση κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού.  

Εδήλωσε δε επανειλημμένως, ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Λύκειο.     

 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Σπύρος Ξενάκης αναφέρθηκε στην ανέγερση του Ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο και ετόνισε στον κ. Υπουργό ότι:

1.  Πίσω από την ιστορία της ανέγερσης του ελληνικού σχολείου κρύβονται αγώνες γενεών  και δεκαετιών της Ελληνικής Παροικίας.     

2.  Το κτήριο δεν πρέπει νε το βλέπομε μόνο ως διδακτήριο, αλλά και ως ελληνικό  πολιτιστικό κέντρο.  

3. Θα ήταν, για να χρησιμοποιήσομε εκκλησιαστική ορολογία, όντως  „αμαρτία“ να διακοπεί        

η χρηματοδότηση του έργου, διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος επιστροφής του ακινήτου   

μισοχτισμένου και μάλιστα σε  εξευτελιστική τιμή στο Δήμο του Μονάχου, παρά το ότι     μετά την περάτωσή του το βαυαρικό Δημόσιο θα μας επιστρέψει το 70 % περίπου των

εξόδων ανέγερσης.  

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να θεωρεί το έργο αυτό όχι μόνον ως προσφορά στον Ελληνισμό της Βαυαρίας, αλλά και ως εθνικό θέμα και ως τέτοιο οφείλει να το διαχειρισθεί. 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας παρακάλεσε τον κ. Υπουργό να μεταφέρει στους συναρμόδιους

Υπουργούς όχι μόνον τη σημασία, αλλά και τον επείγοντα χαρακτήρα του έργου, έτσι ώστε να αποπερατωθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

 

Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι και σ´αυτό το θέμα θα πράξει τα δέοντα.       

 

Στην πάνω φωτογραφία ο Υφυπουργός, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο κ. Κωνσταντινοπούλου Παναγιώτα και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπύρος Ξενάκης

Στην κάτω φωτογραφία ο Υφυπουργός με την Πρόεδρο της Κοινότητας.

Έκφραση συλλυπητηρίων 

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου εκφράζει τη θλίψη 

και τα θερμά συλληπητήρια των μελών του στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημητρίου Πουρνάρα.

Το Δημήτρη Πουρνάρα, ως επί σειράν ετών διευθύνοντα το γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών

της Κονότητας, θα θυμούνται όλοι  οι Έλληνες της Παροικίας για την ευγένεια, την καλοσύνη, τη φιλοτιμία του και την ακατάπαυστη προσπάθεια που κατέβαλλε για να βρίσκει λύσεις  στα προβλήματα που τους απασχολούσαν.  

Ο Δημήτρης Πουρνάρας έφυγε από τη ζωή, αλλά θα ζει μέσα στην καρδιά μας για πάντα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Σπύρος  Ξενάκης   

Πρόεδρος 

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου

Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου καλεί κατόπιν συνεννοήσεως με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο σε σύσκεψη συλλόγων την Πέμπτη 10 Μαρτίου και ώρα 17.00 στους χώρους του Γενικού Προξενείου. Η συζήτηση θα αφορά θέματα που απασχολούν τους φορείς της πόλης μας.

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου

To χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών στην εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου (κοπή βασιλόπιτας).
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων και οι Βουλευτές Γεώργιος Ουρσουζίδης ΣΥΡΙΖΑ (Ημαθίας) και 
της Νέας Δημοκρατίας Δημοσχάκης Αναστάσιος (Έβρος).

Επίσης παραβρέθηκαν οι Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος, ο Συντονιστής εκπαίδευσης, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Παλλάδιον και εκπρόσωποι συλλόγων.

Ανακοίνωση - ενημέρωση της ΕΚΜ για δραστηριότητες το τριήμερο 20 - 22 Φεβρουαρίου 

Oι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. κ. Ουρσουζίδης Γεώργιος ( Ημαθίας-ΣΥΡΙΖΑ ) και Αναστάσιος Δημοσχάκης ( Έβρου - Νέα Δημοκρατία ), προσκεκλημένοι της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου για την κοπή της βασιλόπιτας, επισκέφθηκαν το χώρο ανέγερσης  του ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο στις 20.02.2016 και ενημερώθηκαν σχετικά από την  Γενική Πρόξενο κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, τον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Παπατσίμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Σπύρο Ξενάκη.  

 

Ο κ. Γ. Ουρσουζίδης είναι μέλος της ομάδας φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Γερμανικό Κοινοβούλιο.

 

Ο κ. Αν. Δημοσχάκης είναι  μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Στρατηγός ε. α., επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. 

 

Το βράδυ της ίδιας μέρας  στην τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Ελληνικής  Κοινότητας, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Γεωργίου Σιώμου παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ. κ. Βουλευτές,  ο Ναύαρχος ε. α., επίτιμος αρχηγός Ναυτικού και πρώην Υφυπουργός Εθν. Άμυνας κ. Δημ. Ελευσινιώτης, ο Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού  κ. Παν. Λαζαρίδης, η Γενική μας Πρόξενος κ. Παν. Κωνσταντινοπούλου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Γ.Παπατσίμπας , και η Πρόεδρος του „Παλλαδίου“ κ. Βασ. Τριάρχη.

O Βουλευτής κ. Δημοσχάκης χάρισε το βιβλίο του „ Από τον Έβρο .... στην Κατεχάκη“  στον Πρέδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου κ. Σπ. Ξενάκη , τιμώντας στο πρόσωπό του όλους τους Έλληνες της παροικίας.   

Την Κυριακή 21.02.2016 οι κ.κ. Βουλευτές παρέστησαν στην τέλεση της θείας Λειτουργίας 

στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, απηύθηναν χαιρετισμό  και συνωμίλησαν με τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες μας.

Τη Δευτέρα 22.02.2016 ο Βουλευτής κ. Δημοσχάκης επισκέφθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών τον αρχηγό της αστυνομίας της Βαυαρίας στρατηγό  κ. Wilhelm Schmidbauer, στη συνέχεια δε  παρέστη στην τέλεση τρισαγίου στον τάφο του  θρακιώτη μαθηματικού, καθηγητού πανεπιστημίου, Κων/νου Καραθεοδωρή στο Waldfriedhof.    

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κονότητας Μονάχου ευχαριστεί θερμά, όλους τους Έλληνες και Γερμανούς, που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις της, ιδιαίτερα δε τα μέλη των χορευτικών του Συλλόγου Ελασσονιτών και του Συλλόγου Κρητών για την εξαιρετική εμφάνισή τους.        

 

Το βράδυ της Δευτέρας 22. 02. 2016 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου 

κ. Σπ. Ξενάκης στα πλαίσια του Jahresempfang του Ausländerbeirat στο παλιό Δημαρχείο του Μονάχου συναντήθηκε με τον Oberbürgermeister κ. Dieter Reiter, στον οποίο έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης νέου κτηρίου της Κοινότητας.

Ο κύριος Reiter του ανέφερε ότι τιμά ιδιαίτερα τους Έλληνες του Μονάχου, ότι το θέμα δεν έχει διαφύγει της προσοχής του, θα πρέπει όμως να το συναποφασίσει με τον 2. Δήμαρχο κ.   

Josef Schmid, διότι μαζί έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

O κ. Schmid με σχετική  επιστολή του έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του προς την Ελληνική Κοινότητα ( η επιστολή παρατίθεται ).   

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου

 H Ελληνική Κοινότητα Μονάχου διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με αφορμή την έλευση του νέου έτους το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου  2016 και από ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΟ ΣΤΕΚΙ Züricher Str. 35, 81476 München στο Forstenried. Είσοδος 8 €

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ HAAR

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της ελληνικής κοινότητας Haar.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι το 2016 η λειτουργία στον ιερό ναό των Δώδεκα Αποστόλων στο Haar θα τελείται κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα στής 15:00 .
Η πρώτη λειτουργία για αυτή την χρονια θα γίνει την επόμενη Κυριακή στής 14.02.2016 στής 15:00 .
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο πνευματικό κέντρο δίπλα απο την εκκλησία για όλα τα μέλη της κοινότητας και θα γινει η κοπή της βασιλόπιτας .
Η παρουσία σας θα μας τιμούσε και θα μας χαροποιούσε 
ιδιαίτερα .
Εκ μέρους του ΔΣ 
Ο πρόεδρος 
Κώτσης Απόστολος 

Ελληνική Κοινότητα Haar

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ελληνικής κοινότητας Haar.
Το ΔΣ της κοινότητας σας εύχεται χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το καινούργιο έτος με αγάπη ,υγεία και χαρά.

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από πρωτοβουλία της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, μέσω του 
Πρωτοπρεσβύτερου Πάτερ Μαλαμούση και σε συνεργασία με το ΔΣ της κοινότητας στις 6 Ιανουαρίου ημέρα των Φώτων
θα τελεστεί η γιορτή με την ρίψη του Τιμίου σταυρού στην τεχνητή λίμνη του Haar (Am See) στις 16:00 η ώρα.
Η κίνηση αυτή προφανώς έχει σκοπό να τιμήσει την Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας αλλά και να φέρει ιδιαίτερα τα παιδιά,πιο κοντά στα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας.Για αυτόν τον λόγο, θα παρακαλούσαμε
τα παιδιά να έρθουν με Regenhose και με παπούτσια, που να τους δίνουν την δυνατότητα να μπούνε στα ρηχά νερά της λίμνης για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό .
Τα παιδιά θα χωριστούν σε τρεις ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους .
Ο τίμιος Σταυρός θα ριχτεί τρεις φορές, ξεχωριστά για κάθε ομάδα παιδιών.
Θα υπάρχει αίθουσα στην εκκλησία που βρίσκεται δίπλα από την λίμνη 
(St.Bonifatius ) η οποία μας παραχωρήθηκε από την καθολική εκκλησία,για τα παιδιά,σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξουν .


Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα .
Επίσης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προβάλουμε και μια εικόνα της ελληνικής κουλτούρας, για αυτόν τον λόγο θα το εκτιμούσαμε αφάνταστα εάν ενημερώνατε και άλλους φίλους ,και ιδιαίτερα Γερμανούς συμπολίτες μας.
Ευχαριστώ ,και πάλι χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος .
Εκ μέρους του ΔΣ 
Ο πρόεδρος 
Κώτσης Απόστολος

Ελληνική Κοινότητα Haar.                                       Αγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανίων

Unsere Kirchengemeinde „Zwölf Apostel“ und die Griechische Gemeinde e.V. werden am 6. Januar 2016 um 16.00 Uhr beim Ziersee direkt neben der St. Bonifatius Kirche feiern.

Kurz vor 16 Uhr werden die Geistlichen in der Sakristei der St. Bonifatius Kirche die liturgischen Gewänder anziehen und mit einer kleinen Prozession über die schmale Fußgängerbrücke die andere Seeseite erreichen. An der dortigen rotgepflasterten Plattform am See werden kurze Gebete gesprochen und Hymnen gesungen. Dabei wird ein kleines Holzkreuz ins Wasser geworfen, das von freiwilligen Kindern wieder herausgezogen wird. Die Kinder werden von der gegenüberliegenden Seeseite her durchs Wasser laufen, um das Kreuz dem Zelebranten zurückzugeben

Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ

Ρεβεγιόν στις 31.12.2015 στο Bürgerhaus Karlsfeld από ώρα 20.00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ημερήσια εκδρομή στην παγκοσμίου φήμης χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης  Nürnberger Christkindlesmarkt

 

Κυριακή,  6 Δεκεμβρίου 2015

 

Αναχώρηση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, (Αrnulfstrasse) ώρα αναχώρησης 08.00, ώρα επιστροφής 20.00

Ελληνική Κοινότητα Haar

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή της ελληνικής κοινότητας του Haar.
Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά, για τον όμορφο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου .
Καλές γιορτές και του χρόνου .
Εκ μέρους του ΔΣ 
Ο πρόεδρος 
Κώτσης Απόστολος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΛΣΦΕΛΝΤ

Ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Καρλσφελντ για προσφυγικό και απόδημους:

Η επιστολή απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Υπ. Παιδείας τα ΜΜΕ και τα κόμματα.

 

Η ανακοίνωση - επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρωθυπουργέ, κυρίες και κύριοι βουλευτές της κυβέρνησης,

Επειδή η Ελλάδα πονάει και ο λαός της ματώνει κάθε μέρα και ποιό πολύ, είναι καιρός να σταματήσετε Εσείς και η Κυβέρνησή σας να παριστάνεται τις αθώες περιστερές στο έγκλημα που διαπράτεται καθημερινά εις βάρος των συναθρώπων μας, ανεξάρτητα αν έχουν ελληνικό διαβατήριο ή το έχουν χάσει διασχίζοντας τη θάλασσα του θανάτου, αντί την γέφυρα των Κήπων.

Ο Ψεύτης, έχει την δυνατότητα ίσως 2-3 φορές να κοροϊδέψει το ακροατήριό του και μέσα από τα ψέματα να κοροϊδέψει και να οδηγήσει τους συνανθρώπους του, στην μιζέρια, την φτώχια, την απόγνωση και την αυτοκτονία. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Και όταν δεν θα είστε πλέον χρήσιμοι στον Σκηνοθέτη του Συστήματος που πιστά υπηρετείτε, θα σας αλλάξει με άλλα πρόσωπα, στο ίδιο έργο, για να συνεχίσει την χειραγώγηση του λαού, για να μην κινδυνεύσουν τα συμφέροντα, ντόπιων και ξένων πλουσίων,αν αυτό τους αρκεί και αν όχι, κάνουν πολέμους!

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσες αυτοκτονίες  γυναικών, ανδρών και συνταξιούχων, πόσες δολοφονίες  από βρέφη και γυναικόπαιδα μεταναστών θα σηκώσετε στην πλάτη σας και στην ευθύνη σας.

Δεν γνωρίζουμε πόσο μακριά θα φτάσετε ακόμα, αφού πλέον μπήκαν στο στόχαστρό σας και οι ιστορικά αποδεδειγμένες γενοκτονίες εναντίων των ελλήνων, στο ξεπούλημα οχι μόνο της Ελλάδας σήμερα, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα, προσπαθώντας να υποβαθμίσετε και να αλλοιώσετε και την Ιστορία αυτού του τόπου.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα γιατί βεβηλώσατε με την παρουσία σας το μνημείο της Καισαριανής, γιατί σπιλώνετε το όνομα και τους αγώνες της Αριστεράς, γιατί ξεπουλάτε κάθε Ιερό και Όσιο αυτού του τόπου, γιατί εξαθλιώνετε τους συμπατριώτες μας, γιατί δολοφονείτε τους μετανάστες, γιατί, γιατί...

Πολλά τα γιατί, που θα έχει να απαντήσει ο Ιστορικός του μέλοντος!

Σήμερα όμως, εμείς οι Μετανάστες απαιτούμε να:

Φέρετε στην βουλή για ψήφιση, την ψήφο του Μετανάστη (ίσως έτσι συμβάλουμε και εμείς στην ανατροπή, της πολιτικής υποδούλωσης και υποτέλειας της πατρίδας και των συμπατριωτών μας).

Να ανοίξετε όλα τα σύνορα για τους εξαθλιωμένους, κυνηγημένους μετανάστες και να τους βοηθήσετε να πάνε εκεί όπου επιθυμούν.( αντί να πνίγετε (και συγχρόνως να θλίβεστε!)βρέφη και γυναικόπαιδα, ή να στήνετε τσαντίρια να στεγαστούν στο καταχείμωνο, πεινασμένοι και ανήμποροι, ενώ αυτοί που ευθύνονται για όλα αυτά κάνουν χρυσές δουλειές στο όνομα του ανθρώπινου πόνου

Να αναβαθμίσετε την ελληνόγλωσση εκπαίδευση για τα παιδιά των μεταναστών, στο εξωτερικό, σε όλες τις βαθμίδες, με εκπαιδευτικούς, βιβλία και σύγχρονη υλικοτεχνική-κτηριακή υποδομή.

Να αναβαθμίσετε τα ελληνικά Προξενεία ποιοτικά και ποσοτικά, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν και να στηρίζουν τους έλληνες μετανάστες στην καθημερινότητά τους και όχι να σπαταλούν  απίστευτο χρόνο για να εξυπηρετηθούν παίζοντας με τις αντοχές και τα νεύρα τους. 

Να σταματήσετε να σώζετε τις Τράπεζεςκαι τους Τραπεζίτες, ρίχνοντας τα βάρη και τα χρέη στο λαό, κάνοντας το ΟΧΙ, ΝΑΙ και το ΝΑΙ, ΟΧΙ, ανάλογα με τις απαιτήσεις αυτών που πιστά υπηρετείτε.

Να σταματήσετε να ξεπουλάτε την γη των προγόνων μας, δεν σας ανήκει ούτε ένας κόκκος άμμου!

Να σταματήσετε να αποπροσανατολίζετε τον κόσμο με επικίνδυνα για τον τόπο πυροτεχνήματα τύπου Φίλη και της ΑριστεροΆκραΔεξιάς Κυβέρνησής σας, που κυβερνάει με 20% των ψήφων του συνόλου του ελληνικού λαού (και αυτό το ποσοστό βασισμένο στο ψέμα), γιατί απλά σας έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα και τα βρέφη, που θα πνιγούν αύριο προσπαθώντας να σωθούν από τις βόμβες και τα μαχαίρια των δολοφόνων που εξοπλίζετε, μαζί με τους ομοοιδεάτες σας στην πολιτική σκηνή, εντός και εκτός Ελλάδας, με ή χωρίς γραβάτα! Τα χέρια σας, στάζουν έτσι και αλλιώς αίμα, πολύ αίμα, που δεν το ξεπλένει ούτε η Μεσόγειος, αλλά ούτε η Ιστορία!

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι του ελληνικού Κοινοβουλίου που στηρίξατε και στηρίζετε αυτήν την πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα του τόπου και του λαού μέχρι σήμερα, μαζί με μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ που χειραγωγεί καθημερινά το συνειδητό και υποσυνείδητο του ελληνικού λαού με „διάσημους „ δημοσιογράφους και σάτι(υ)ρους, στην υπηρεσία του συστήματος,  αν αποφασίσετε κάποτε να παλέψετε για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της  Ελλάδας και όχι για τα αφεντικά σας και την πάρτη σας, μπορείτε να μας απαντήσετε.

 Εμείς, οι έλληνες μετανάστες θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τους συμπατριώτες μας, μαζί με όλους τους ανθρώπους στη γη, για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!

Ελληνική Κοινότητα Haar


Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 16:00 θα τελεστεί θεία λειτουργία στον ιερό ναό των 12 Αποστόλων στο Haar
μετά το τέλος της λειτουργίας Θα υπάρχει καφές και γλυκό στο πνευματικό κέντρο δίπλα στην εκκλησία σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε Με την παρουσία σας 
Εκ μέρους. του ΔΣ 
Ο πρόεδρος 
Κώτσης Απόστολος

Ελληνική Κοινότητα Haar

Την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015 διοργανώνει ο Δήμος Χάαρ το μεγάλο καλοκαιρινό πανηγύρι στο κέντρο της πόλης.

 

Η νεοιδρυθείσα ελληνορθόδοξη ενορία των Δώδεκα Αποστόλων και η Ελληνική Κοινότητα Χάαρ θα λάβουν μερος στην εκδήλωση αυτή.

 

Η ενορία μας θα παρουσιάσει σε ειδικό περίπτερο τη ζωή των ορθοδόξων ελλήνων στη Βαυαρία και αλλαχού, με βιβλιογραφία σε γερμανική γλώσσα, με εικόνες και άλλα εκκλησιαστικά είδη ορθόδοξης τέχνης και πνευματικότητας.

 

Στις 4 μ.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στο γνωστό ναό αγίου Κόνραντ, που μας φιλοξενεί για την τέλεση των ιερών ακολουθιών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοιι είναι εγκάρδια προσκεκλημένοι.

 

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης χαρακτήρισε τη συμμετοχή της νεοιδρυθείσας Ενορίας μας στην καλοκαιρινή εορτή, ως απόδειξη μιας επιτυχημένης  συμβίωσης των εκκλησιών και της αρμονικής συνεργασίας με τις εκλησίες και το δημοτικό συμβούλιο Χάαρ. Το γεγονὀς ότι τα περίπτερα της Ενορίας και της Ελληνικής Κοινότητας θα στηθούν μπροστά στον ναό του αγίου Κόνραντ, δεικνύει ολοφάνερα το ὀτι η Κοινότητα και η Ενορία έγιναν εγκάρδια αποδεκτοί στις καρδιές όλων των συμπολιτών της πόλης Χάαρ.

 

Η Ελληνική Κοινότητα θα συμμετάσχει με εκλεκτά ελληνικά εδέσματα και ποτά.

 

Ο πρὀεδρος της προ δύο ετών ιδρυθείσας Ελληνικής Κοινότητας κ. Απόστολος Κώτσης, τόνισε το ότι θέλει να προβάλει στους Βαυαρούς το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι χώρα πολιτισμού. Είναι ευγνώμων για την αναγνώριση, την εκτίμηση και το σεβασμό που απολαμβάνουν οι Έλληνες από την κοινωνία της πόλης Χάαρ. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης, ασχέτως πολιτικών τοποθετήσεων των, συνεργάζονται απρόσκοπτα με την Ελληνική Κοινότητα. Για το λόγο αυτό θεωρεί καθήκον του να προσπαθήσει να διαφυλάξει και να καλλιεργήσει περαιτέρω την αποκτηθείσα εμπιστοσύνη για μια επιτυχημένη ενσωμάτωση.

 

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις μας και θα χαρούμε να εορτάσουμε μαζί.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΧΟΥ 

Αθλητική Ημέρα μαθητών ελληνικών σχολείων Μονάχου στις 28 Ιουνίου στο Laim

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΧΟΥ

Στις 13 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί φέτος η καλοκαιρινή εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου στο προαύλιο χώρο του εστιατορίου Merviglia, Riegerhofstr 20 

Η μ ε ρ ή σ ι α ε κ δ ρ ο μ ή

την Κυριακή 24. 05. 2015

στο μαγευτικό νησί των λουλουδιών Μainau 


Αναχώρηση ώρα 07.00 από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Αrnulfstrasse


Η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο μαγευτικό νησί των λουλουδιών Μάιναου στη λίμνη της Κωνσταντίας (Bodensee). 

Το Μάιναου έχει αφιερώσει το έτος λουλουδιών 2015 στην Ευρωπαική Ήπειρο. Ένας περίπατος στο νησί είναι σαν ένα ταξίδι στους ανθόκηπους της Ευρώπης. 

Οι κήποι του νησιού με τα χιλιάδες άνθη (τριαντάφυλλα, τουλίπες, ντάλιες, ορχιδέες κ.λ.π.) 

αποτελούν ένα θέαμα χάρμα οφθαλμών, ένα παραδεισένιο τοπίο. 

Στο νησί θα επισκεφθούμε: 

Das Schloss Mainau: Είναι η κατοικία της οικογένειας Bernadotte, η οποία από το 1932 διευθύνει το νησί (Gräfin Betinna Bernadotte και ο αδελφός της Graf Björn Bernadotte). 

Den Staudengarten: Ένας κήπος με πάνω από 700 είδη φυτών και ανθέων από όλο τον κόσμο.

Das Arboretum: Ένα πάρκο με τα επιβλητικά δένδρα μαμούθ και με τα 250 είδη δένδρων 

από όλες τις περιοχές της γης. 

Den Bauernhof: Μια αγροικία με ένα μικρό ζωολογικό κήπο, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν και να χαιδέψουν τα εκτρεφόμενα ζώα. 

Das Palmenhaus: Ένα τεράστιο θερμοκήπιο με πάνω από 20 διαφορετικά είδη φοινικόδενδρων. 

Das Schmetterlingshaus: Ο κήπος με τις πεταλούδες ειναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στη Γερμανία με πάνω από 120 διαφορετικές πεταλούδες από όλα τα μέρη του κόσμου, 

οι οποίες φτερουγίζουν ελεύθερα ανάμεσα σε μια καταπράσινη τροπική βλάστηση.


Κόστος μεταφοράς:

Ενήλικες: 20,- Ευρώ στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με 

το λεωφορείο και το ferry – boat Παιδια μέχρι 8 ετών: 15,- Ευρώ 

Η Είσοδος στο νησί Μάιναου κοστίζει:

Ενήλικες: 14,90 Ευρώ (τιμή γκρουπ) 

Παιδιά μέχρι και 12 ετών: Ελεύθερη είσοδος 

Μαθητές και φοιτητές από 13 ετών (με επίδειξη ταυτότητας): 11.- Ευρώ 


Kρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 089 - 2711534, 0173- 5746405, 0176-39537803 


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥ

Εκδήλωση Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα

Συνάντηση για το κτιριακό

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα της επιτροπής των συλλογικών φορέων Μονάχου με επικεφαλής τον Γιώργο Χανταβαρίδη με αντιπροσώπους της SPD που είναι υπεύθυνοι σε αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εύρεσης λύσης στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα και οι σύλλογοι. Τα αποτελέσματα κρίθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία ιδιαίτερα θετικά και διαφαίνεται ότι σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα. 

Ελληνική Κοινότητα Haar

Ελληνική Κοινότητα Haar

Από δημοσίευμα στην Merkur

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.30 στην Gaststätte MKV, Säbenerstr 49 γωνίαKlausener str στο Giesing ακριβώς πριν από τις εγκαταστάσεις της FC Bayern

Κυκλοφορεί ο "Χρυσός Οδηγός" της Κοινότητας και ακολουθεί σε λίγες μέρες ο "Κόμβος"

Κυκλοφόρησε χθες και μετά από αρκετά χρόνια  ο Χρυσός Οδηγός Ελλήνων Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών που εκδίδει η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου. Σε διαφορετικό μέγεθος (A4) και με άνω των 100 σελίδων. Τις επόμενες μέρες - όπως ανακοινώθηκε- θα κυκλοφορήσει και η νέα έκδοση του "Κόμβου" επίσης έντυπο που καταγράφει τους Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες στη ευρύτερη περιοχή. 

Ελληνική Κοινότητα Haar

Την Κυριακή 07/12/2014 τα παιδιά της κοινότητας θα στολίσουν στις 16.00 
το χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στην είσοδο του κτηρίου που 

στεγάζονται τα γραφεία μας.
 Münchenerstr 3, 85540 Haar.


Τα παιδιά θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια με 

συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Επίσης θα υπάρχει και μπουφές με γιορτινές λιχουδιές.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα εάν μας τιμήσετε με την παρουσία σας

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: Πρόγραμμα επίσκεψης μαθητών στο μουσείο Villa Struck

Πρόγραμμα σε συνεργασία με το Μουσείο Villa Struck εξασφάλισε η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου σύμφωνα με το οποίο ομάδες μέχρι 30 μαθητών από τα ελληνικά σχολεία θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν. Οι εκθέσεις είναι Herlules und die Hydra, Der Prozess-Wie Moderne etsteht, Roger Ballen, Theater der Absurdität, Rucochet , Common Grounds.

Ελληνική Κοινότητα Haar bei München

Τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, τίμησαν με την παρουσία τους και οι τρεις Δήμαρχοι της πόλης. Η Αρχιδήμαρχος κ. Γαβριέλλα Μίλλερ συγχάρηκε με λόγια θερμά στον χαιρετισμό της το έργο της Ελληνικής Κοινότητας. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης συγχάρηκε ιδιαίτερα τη λίαν επιτυχημένη δραστηριότητα της Κοινότητας στη βαυαρική πόλη και επήνεσε δημόσια τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Απόστολο Κώτση και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο. Tο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισαν τα ελληνόπουλα μαζί με τους τρεις Δημάρχους, τον π. Απόστολο, τον πρόεδρο κ. Κώτση και μέλη του ΔΣ της Κοινότητας.

Συνάντηση Κοινότητας - διασυλλογικού για το θέμα της στέγασης

Την Κυριακή θα συναντηθεί το διασυλλογικό και η Κοινότητα προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα σε σχέση με το στεγαστικό ζήτημα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις (συγκρότηση επιτροπής από τον Γιώργο Χανταβαρίδη) και συνεργασία με την δημοτική ομάδα του SPD η διαδικασία θα είναι πολύ σμαντική. Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα και κατ επέκταση οι σύλλογοι είναι εδώ και 2 χρόνια χωρίς στέγαση μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τη χρηματοδότηση του Δήμου.

Κινητικότητα στο στεγαστικό της Κοινότητας και στους Συλλόγους

Δήλωση σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και των Ελληνικών Συλλόγων Μονάχου ανέρτησε στο προφιλ του στο Facebook ο Γιώργος Χανταβαρίδης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Αγαπητοί φίλοι,

προεκλογικά είχα υποσχεθεί ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν να στηριχτεί η Ελληνική Κοινότητα και οι σύλλογοι στο Μόναχο. Παρότι δεν εκλέχτηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω του πολύ καλού αποτελέσματος, ο Δήμαρχος ανέθεσε σε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Ομάδας του SPD να καταθέσω σκέψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα της μεταστέγασης. Συγκροτήθηκε μια ομάδα από αξιόλογα στελέχη της παροικίας και αύριο θα έχουμε μια δεύτερη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της δημοτικής ομάδας του SPD όπου και διαφαινεται ότι θα μπορεί να δρομολογηθεί μια λύση στο θέμα της στέγασης Κοινότητας και συλλόγων.

Ελληνική Κοινότητα Haar

Die griechische Gemeinde Haar hat in Kooperation mit der Gemeinde Haar und der VHS- Musikschule ihre eigenen neuen Räume erhalten.

Zu diesem Anlass möchten wir Sie herzlichst zur Einweihung unserer neuen Räume einladen.

 

Die Einweihung findet am 18.10.2014 um 15.00 Uhr in der Münchner Str. 3, 85540 Haar statt. Ein Büfett mit griechischen Spezialitäten wird für Sie auch bereit stehen.

Wir freuen uns schon sehr auf ihr Kommen.

 

Für den Vorstand

Der 1. Vorsitzende

Apostolos Kotsis

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Τις καθιερωμένες εκδηλώσεις διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Κοινότητα. Συγκεκριμένα στις 21 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο (αν ο καιρός είναι βροχερός θα αναβληθεί για την επομένη μέρα δηλ 22 Ioυνίου) την καλοκαιρινή εκδήλωση - Straßenfest.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Laim δίπλα από το εστιατόριο Meraviglia Riegerhofstraße 20, 80686 München,

 

Tην Κυριακή 29 Ιουνίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις πάλι του εστιατορίου Meraviglia θα πραγματοποιηθεί η Αθλητική Ημέρα μαθητών των ελληνικών σχολείων, ενώ η έκθεση ζωγραφικής είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Συνάντηση διασυλλογικού

Η διασυλλογική επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου καλεί τους συλλόγους το Σάββατο 31.05.2014 στις 17:00 στούς χώρους του Πνευματικού Κέντρου του ΙΝ των Αγίων Πάντων σε συνάντηση. Θέματα ημερήσιας:

1) Ενημέρωση και εκτίμηση τού αποτελέσματος τών δημοτικών εκλογών στο Μόναχο.

2) Ενημέρωση και συζήτηση για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της επιτροπής.

3) Ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο του Υππυργείου Παιδείας Γ. Βλαχόπουλο για τις εξελίξεις όοον αφορά την ανέγερση του σχολικού κτιρίου.

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου - εκδήλωση Πάσχα

Την καθιερωμένη εκδήλωση ανήμερα την ημέρα της Ανάστασης θα διοργανώσει η Ελληνική Κοινότητα φέτος στις εγκαταστάσεις και την αίθουσα του εστιατορίου "ΕΛΙΑ" δίπλα από τα γραφεία που στεγαζότανε μέχρι πρότινος η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου Rüdesheimerstr / γωνία Tübinger str.

Κόντρα SZ με Υπουργείο Παιδείας

Presse SZ v.24.3.140001 (1).pdf
Adobe Acrobat Dokument 1.2 MB
Sehr geehrte Frau Winkler-Schlang,
 
ich habe Ihre Veröffentlichung vom 24.3.14 erst heute (am Tag des griechischen Nationalfeiertages ) vorsichtig gelesen. Wenn in dieser Sache etwas "Rätsel aufgibt", dies ist nicht der griechische Auftrag an den Bauunternehmer, sondern vielmehr das unerklärliche (man könnte auch "unfair" sagen) Verhalten der Verwantwortlichen der Stadt München.
 
Für denFall, dass es sich hier entgegenkommender Weise keine böse Absicht des Kommunalreferats annehmen sollte, dann kann man mit Bedauern feststellen, dass inzwischen dieStadt München genauso unkoordiniert und oberflächig operiert, wie diese es  dem griechischen Staat vorwirft: Die Erklärungen des Kommunalreferats, die Nachricht über den Fortgang des griechischen Bauvorhabens wäre nicht angekommen, sind schlicht falsch und beruhen entweder auf mangelnder Information der verschiedenen Stellen intern oder auf offensichtlichem Koordinationsdefizit. Ausweislich beiliegender Empfangsbestätigung des Planungsreferats/Hauptabteilung IV -Lokalbaukommission vom 21.3.2014 dürfte  spätestens seit diesem Zeitpunkt der Stadt München wohl bekannt sein, dass die beauftragte Firma ARXIKON AG , wie gesetzlich vorgeschrieben , die Baubeginnsanzeige für den Neubau einer griechischen Schule in München, Hachinger Bach Str. eingereicht und den Empfang hat bestätigen lassen.
 
Vielleicht fehlte Ihnen bei der Verfassung Ihres Artikels diese Information; dies ändert aber nichts an der Verpflichtung des Kommunalreferats, der Öffentlichkeit durch Sie  rechtzeitig eine richtige Auskunft zu geben, um Missverständnisse zu vermeiden; oder sollte man glauben, dass nun die Stadt München für ein unfaires Informationsspiel entschieden hat?
 
Was die ominöse Klage angeht, diese ist , wie ich amtlich versichert habe, nicht zugestellt. Ob die Auskünfte des Herrn Bernd Plank richtig oder falsch sind, kann diesseits weder bestätigt noch dementiert werden. Allerdings dürfte die von Herrn Plank geäußerte - aber klugerweise nicht von ihm persönlich übernommene- Vermutung, dass mit der Klage lediglich profane Ziele verfolgt werden könnten, tatsächlich ein "Politikum"  sein.
 
Die leicht ironische, nahezu zynische Art, mit der Herr Robert Kulzer (SPD)  den griechische Bau als "Bauruine" bezeichnet hat,  ist natürlich im Hinblick auf das nicht gerade erfreuliche Ergebnis seiner Partei im Stadtrat nachvollziehbar und braucht nicht besonders kommentiert werden. Die griechischen Eltern haben Verständnis für den Ausrutscher des ansonsten sympathischen  BA-Chefs. Man kann trotzdem höflich bitten, auf die alten guten deutschen Tugenden  der Sachlichkeit und Nüchternheit zurückzukommen.
 
Zur Information Ihrer Leser aus Berg am Laim sei nun folgendes gesagt: Nachdem der Baubeginn für Anfang April angezeigt wurde, können sie davon ausgehen, dass die vermissten Bagger fristgerecht ihre Arbeit errichten werden. Gespräche mit dem Kommunalreferat zwecks Erteilung der Erlaubnis, den Zugang von Baufahrzeugen aus der Seite des anderweitig vermieteten Parkplatzes laufen schon. Schade, dass sich Herr Plank nicht bei der richtigen Person in seiner Behörde erkundigt hat.
 
In Erwartung, dass Sie nun ein klares Bild über die Lage haben, wäre ich und mein Auftraggeber sehr dankbar, wenn Sie bei Gelegenheit um die inhaltliche Richtigstellung Ihrer Veröffentlichung fairerweise bemühen würden.
 
Mit freundlichen Grüssen
 
 
RA Georgios D.Vlachopoulos
Beauftragter des griech. Erziehungsministeriums
für den Schulneubau

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: Εκδήλωση για 25η Μαρτίου

Η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου διοργανώνει εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου το Σάββατο 29 Μαρτίου σην αίθουσα εκδηλώσεων "ΕΛΙΑ" Tübingerstr γωνία Rüdesheimerstr δίπλα από τα γραφεία που μέχρι πρότινος στεγαζότανε η Κοινότητα. Είσοδος ελεύθερη

Ελληνική Κοινότητα Καρλσφελντ

H Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ με επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας, ζητάει την λειτουργία Τμήματος Μητρικής Γλώσσας στο Κάρλσφελντ.

Μάλιστα τονίζει ότι ,,επειδή γνωρίζουμε το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να προσφέρουμε, με την βοήθεια του Δημάρχου και του Συμβουλίου της περιοχής μας, την δωρεάν στέγαση των απαιτούμενων χώρων. 

Ελληνική Κοινότητα Καρλσφελτ

Η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ διοργανώνει, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, την Παρασκευή 07.03.2014 και ώρα 18:00 στους χώρους της Ευαγγελικής εκκλησίας Adalbert-Stifter-str 3, 85757 Karlsfeld, με θέματα:

Α) Γερμανικές Δημοτικές εκλογές στης 16 Μαρτίου, η συμμετοχή και η σημασία για τον ελληνισμό σ’ αυτές, όπως και ο τρόπος της εκλογικής διαδικασίας, καθ΄ότι διαφέρει πολύ από τον ελληνικό. Β) Ημέρα της Γυναίκας (08.03.2014). Γ) Κοπή Βασιλόπιτας!

Δ) Ρεμπέτικη βραδιά με το συγκρότημα: „ΤΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΚΙΑ“