Νέος τηλεφωνικός αριθμός για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Γ.Γ.Δ.Ε.

Σας ενημερώνουμε ότι για την επικοινωνία των πολιτών με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από 10/10/2016 τίθεται σε λειτουργία αποκλειστικά, ο δεκαψήφιος αριθμός κλήσεων 213-1621000 (ώρες: 7:00-17:00).

Ο πενταψήφιος αριθμός κλήσεων 15515 καταργείται.

Ο νέος αριθμός παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών από αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό μενού (τεχνολογία IVR) και εξυπηρετεί και τους κατοίκους εξωτερικού που μέχρι σήμερα, αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων μέσω του αριθμού 15515.

Πηγή: Taxheaven https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/31470

Αναζήτηση Μηχανοδηγών Τρένων στο Μόναχο

H Axia Personal αναζητά για τον προαστιακό σιδηρόδρομο (S – Bahn) του Μονάχου

Μηχανοδηγούς Τρένων *Παρέχεται 12μηνη εκπαίδευση επί πληρωμή στο επάγγελμα του μηχανοδηγού Δείτε την αγγελία:

https://goo.gl/qTcrQM

Βιογραφικά στο info@axia-personal.com  Τηλ. επικοινωνίας γραφείου Μονάχου: +49/(0)89206021158 Τηλ. επικοινωνίας γραφείου Αθήνας: +30/2107780266

Ξεκίνησε η προβολή του HIGHWAY το HELLAS στους κινηματογράφους της Γερμανίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της συντακτικής επιτροπής του ΚΟΜΒΟΥ

Η 5η εκδοση κατάλογου Ελλήνων επαγγελματιων της Βαυαριας "ΚΟΜΒΟΣ 2016" διανέμεται απο τωρα δωρεάν σε εστιατόρια, καφενεία, εκδηλώσεις, εκκλησίες κλπ.

Ξεφυλλιστε online εδω την 5η εκδοση ΚΟΜΒΟΣ 2016 !
https://www.yumpu.com/…/docu…/view/54915583/komvos-2016-2016

Ευχομαστε σε ολους καλα Χριστουγεννα !

Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη Filmvorführung 

Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη Filmvorführung Gespräch mit Argyris Sfountouris: Sonntag, 19. April 2015 um 11:30 Uhr Kino Rio-Filmpalast II - Eintritt frei! Dokumentarfilm, 105 min., CH / D / GR 2006 Mit Argyris Sfountouris, Drehbuch, Regie und Produktion Stephan Haupt / Fontanafilm Distomo. Ein kleines Bauerndorf, einen Steinwurf vom Meer entfernt, an der Straße von Athen nach Delphi. Hier überlebt der kleine Argyris, noch keine vier Jahre alt, am 10. Juni 1944 ein brutales Massaker der deutschen Besatzungsmacht: Eine so genannte „Sühnemaßnahme“ einer SS-Division als Reaktion auf einen Partisanenangriff in der Gegend. Innerhalb von weniger als zwei Stunden werden 218 Dorfbewohner umgebracht – Frauen, Männer, Greise, Kleinkinder und Säuglinge. Argyris verliert seine Eltern und 30 weitere Familienangehörige. Die ganze Unfassbarkeit des Krieges. Wie lebt man mit einer solchen Geschichte? Veranstalter: Griechisches Haus – Ελληνικό Σπίτι / Evangelisches Migrationszentrum, Evangelische Stadtakademie München

Απεργία νηπιαγωγών Θα επιστραφούν τα χρήματα στους γονείς.

Όπως ενημέρωσε η κυβέρνηση της Άνω Βαυαρίας οι γονείς θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους για το χρονικό διάστημα που διήρκησε η απεργία των νηπιαγωγών. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της tz χρειάστηκε μια ολόκληρη διαδικασία σε επίπεδο γραφειοκρατίας  δηλαδή να αλλάξει ο καταστατικός χάρτης για να επιτραπεί η επιστροφή χρημάτων. Το αίτημα είχε προωθηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου (SPD).

Νέα δρομολόγια Aegean από Μόναχο για Κρήτη

Eνημέρωση για όλους τους Κρήτες της περιοχής και  όχι μόνο.  Από το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων aegean 2015, θα έχει  από το Μόναχο συνολικά 4 χ πτήσεις την εβδομάδα για Ηράκλειο και 4 χ φορές την εβδομάδα για Χανιά.

Η Ρωσία τιμά τον καθηγητή Βασίλη Φθενάκη

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου απεφάσισε ομόφωνα στις 29 Σεπτεμβίου 2014 να απονείμει στον κ. Φθενάκη την ανώτατη τιμητική διάκριση, τον τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή και Μέλους της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Η απονομή του τίτλου έγινε σε ειδική πανηγυρική τελετή, που έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου στη Μόσχα, περισσότερα http://doryforos-europa.blogspot.gr/2014/12/blog-post_23.html

Απεβίωσε ο Γιώργος Γαννίδης

Απεβίωσε ο Γιώργος Γιαννίδης, διερμηνέας, ιστορικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου με πλούσια δράση στον αντιδικτατορικό αγώνα με συμμετοχή στις δράσεις της αριστεράς στο Μόναχο αλλά προπάντων πάντα ενωτικός και με ρεαλιστική προσέγγιση των γεγονότων στην πόλη μας.

Η συντακτική επιτροπή του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένειά, τους φίλους και τους συντρόφους του.

Lufthansa: Νέα πτήση στο δρομολόγιο Μόναχο-Ηράκλειο από το Μάιο

Νέα πτήση από το Μόναχο προς το Ηράκλειο εισάγει στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2015 η Lufthansa.Οι πτήσεις αυτές θα εκτελούνται κάθε Σάββατο με αεροσκάφος Airbus A320 και θα ξεκινήσουν στις 23 Μαϊου.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις Κτηματογράφησης

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου η συλλογή δηλώσεων Κτηματογράφησης. Η συλλογή δηλώσεων επεκτείνεται στους νομούς Κοζάνης, Αρκαδίας, Αργολίδας

Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου έχει ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων Κτηματογράφησης, μετά την απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ (ΔΣ Νο 595/αποφάσεις 7 – 10/ 24.6.2014) με την οποία, καλεί όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Ο.Τ.Α. Δήμων της Π.Ε. Κοζάνης και των Π.Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr. Περισσότερα

Το deutschinstitut αναζητά Νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους για εργασία στη Βαυαρία

Το deutschinstitut αναζητά Νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους για εργασία στη Βαυαρία

 

Το προφίλ σας:

 

- Αναγνωρισμένο πτυχίο

- Προϋπηρεσία ή πρακτική εμπειρία με παιδιά από 0-3 και 3-6 χρόνων

- Ευχάριστο χαρακτήρα, ζήλο και δημιουργικότητα στην εργασία

- Διάθεση για πρωτοβουλία

- Γνώση γερμανικών επιπέδου Β2, Αγγλικά προαιρετικά

- Προσαρμοστικότητα και πνεύμα ομαδικότητας

Η προσφορά μας:

- Ικανοποιητικές αποδοχές

- 8ωρη εργασία (40 ώρες την εβδομάδα) στο Μόναχο

- Καλή πρόσβαση στον τόπο εργασίας

- Συναδελφικό πνεύμα εργασίας με διεθνείς συνεργάτες

Παροχή βοήθειας στη μετοίκηση σας στο Μόναχο

- Προσωπικές συμβουλές

- Υποστήριξη στις πρώτες συνδιαλλαγές με υπηρεσίες, τράπεζες κλπ.

- Προτάσεις για κοινωνική δικτύωση

Βιογραφικά μόνο στα γερμανικά:

Αθήνα: Αγγέλα Μυλωνάκη Μόναχο: Silke Borgmann

E-Mail: a.milonaki@integra-connect.de s.borgmann@integra-connect.de

Τηλέφωνο: +30 6970778922 +49 (0)151 23617736

Deutschinstitut Integra

Goethestr. 28, 80336 München, Deutschland, Tel +49-89-88568197,

www.deutschinstitut.de, www.integra-connect.de