Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Λέρου στο Aschheim

Επίσκεψη πραγματοποίησε στον αδελφοποιημένο Δήμο Άσχαϊμ Γερμανίας, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Άσχαϊμ αντιπροσωπεία του Δήμου Λέρου.

Το Δήμαρχο Κόλια συνόδεψαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Μεραμπελιώτης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου Μπίλλης. Προσκεκλημένος του Δημάρχου Άσχαϊμ, ήταν επίσης ο  Μητροπολίτης Λέρου - Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιος καθώς και ο Επίσκοπ0ς Στρατονικείας Στέφανος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στον Δήμο Άσχαϊμ επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας των δύο αδελφοποιημένων Δήμων, που στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην συνεργασία, την αγάπη και την πρόοδο.

Σημαντική και υποδειγματική ήταν η συνεργασία των τριών εκκλησιών που από κοινού συμμετείχαν σε εσπερινό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη μας, ενώ η αντιπροσωπία του Δήμου Λέρου είχε την τιμή να συναντήσει τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, την Γενική Πρόξενο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Απόστολο Μαλαμούση που είχε επιληφθεί του εκκλησιαστικού προγράμματος. Οι ανωτέρω συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Παΐσιου.
Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. του αδελφοποιημένου Δήμου Άσχαϊμ για την πολύ εγκάρδια φιλοξενία της Λεριακής αντιπροσωπίας, όπως επίσης τον Μητροπολίτη Λέρου κ.κ. Παΐσιο και τον Επίσκοπο Στρατονικείας κ.κ. Στέφανο.
Ο Γερμανικός Δήμος του Άσχαϊμ (Aschheim) βρίσκεται στην περιοχή βορειο-ανατολικά του Μονάχου της Άνω Βαυαρίας, καλύπτοντας μια έκταση 28,05 τετ. χιλιομέτρων και έχει πληθυσμό 8.778 κατοίκους.

Στις 10 Δεκεμβρίου 1999, ξεκίνησε η διαδικασία Αδελφοποίησης μεταξύ των δήμων του Aschheim και του Δήμου Λέρου, στο Πολιτιστικό Κτίριο του Aschheim, όπου υπεγράφη από τους δύο δημάρχους των αντίστοιχων δήμων (Ιωάννης Αντάρτης και Helmut J. Englmann), το σχετικό πρωτόκολλο Αδερφοποίησης.

Στις 23 Ιουνίου 2000, η διαδικασία Αδερφοποίησης ολοκληρώθηκε, με τις υπογραφές των δύο δημάρχων στη Λέρο, ενώ συμμετείχε αντιπροσωπεία 58 μελών από τον Δήμο Aschheim, παρουσία πλήθους κόσμου και του Ιερού Κλήρου της Λέρου.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα, οι δύο Δήμοι διατηρούν άριστες σχέσεις, με συχνές επισκέψεις αντιπροσωπειών τόσο από τη Λέρο, όσο και από το Aschheim.

Το 2014, ο Δήμος Aschheim πραγματοποίησε δωρεά προς το Ισιδώρειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου, ενός λεωφορείου (Mini Van), για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος.