Ανοιχτή επιστολή Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου με αφορμή τη χθεσινή τελετή επαίνων του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου για τους απόφοιτους του προηγούμενου έτους

Προς Διεύθυνση Ελληνικού Λυκείου Μονάχου

 

 

Μόναχο, 22 Δεκεμβρίου 2017

 

 

Αξιότιμε Διευθυντά του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου κ. Ελευθεριάδη,

 

σας ευχαριστούμε καταρχάς θερμά για την ανταπόκρισή σας στην πρόθεσή μας να επιβραβεύσουμε τους πρώτους αριστεύσαντες μαθητές του σχολείου σας από το προηγούμενο σχολικό έτος 2016-2017. Σε συνέχεια της αυτής πρωτοβουλίας μας πέρσι σε συνεργασία με τους καθηγητές, την οποία φάνηκε να χάρηκαν όλοι, είμαστε και φέτος σε θέση στο πλαίσιο της καθιερωμένης σχολικής απονομής των επαίνων να αναγνωρίσουμε κι εμείς ως Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων τις επιδόσεις αυτών των Ελληνόπουλων με μια συμβολική επιβράβευση.

 

Παρότι η αριστεία στις μέρες μας έχει αμφισβητηθεί δυστυχώς έντονα μέσα από ιδεολογικές παρωπίδες, ως ύψιστη αξία ωστόσο καταγράφεται από την εποχή κιόλας των ομηρικών επών και ως τέτοια μας παραδόθηκε ανά τους αιώνες. Και όχι άδικα, αν βέβαια αναρωτηθεί κανείς τι είδους μπροστάρηδες θέλει μια κοινωνία. Για την προαγωγή της πάντως χρειάζονται αν μη τι άλλο άνθρωποι αξιοκρατικά δοκιμασμένοι, με όρεξη για δουλειά, μεράκι και δημιουργικότητα, ο λόγος δηλαδή για τους αρίστους.

 

Εκφράζοντας στο πρόσωπό τους την ελπίδα για περισσότερους τέτοιους συνανθρώπους μας, θα θέλαμε λοιπόν να συγχαρούμε τα παιδιά αυτά που με κόπο και επιμονή κατάφεραν αυτές τις επιδόσεις. Ευχόμενοι τούτο να αποτελεί κατά τι δικαίωση της μέχρι τώρα προσπάθειάς τους αλλά και κίνητρο για τέτοιου είδους αξιοσημείωτη συνέχεια, διαλέξαμε για το σκοπό αυτό δωροκάρτες γνωστής αλυσίδας βιβλιοπωλείων, οι οποίες μπορούν να εξαργυρωθούν τόσο σε κάποιο από αυτά όσο και στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

Επιπροσθέτως, όντας κομμάτι όλοι μας του απόδημου Ελληνισμού και γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και τις προκλήσεις με τις οποίες η ιδιότητα αυτή μας θέτει αντιμέτωπους τόσο στα ξένα όσο και πίσω στην πατρίδα, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες αυτών των παιδιών. Τα πρόσφατα προβλήματα που σημειώθηκαν άλλωστε σε σχέση με τη στελέχωση των σχολείων της αλλοδαπής κάθε άλλο παρά εφησυχασμό δε δικαιολογούν. Αναλογιζόμενοι, ωστόσο, τα επιτεύγματα της ελληνικής διασποράς στα οποία αυτή έφτανε διαχρονικά κατόπιν γόνιμης ζύμωσης των πολιτισμών, ας παίρνουμε θάρρος για τη δύσκολη αυτή αποστολή. 

 

Η Λέσχη μας πάντως θα εργάζεται με όσες δυνάμεις διαθέτει προς την κατεύθυνση της προαγωγής του ελληνικού Πολιτισμού, χτίζοντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερες γέφυρες αλληλοκατανόησης και αλληλογνωριμίας μεταξύ της πατρίδας και της γερμανικής πλευράς. Στο έργο αυτό θα μας είναι τα παιδιά αυτά πάντα ευπρόσδεκτα όποτε η σταδιοδρομία ή η ζωή τους τα φέρει ξανά στο γνώριμο Μόναχο.

 

Θα σας ήμασταν ευγνώμονες αν τους μεταφέρατε αυτό το μήνυμά μας.

 

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος, Φανή Αθέρα

Α΄ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Τοπαλτζίκης

Β΄ Αντιπρόεδρος, Θωμάς Διαμαντόπουλος

Ταμίας, Γεώργιος Μεταλληνός

Γραμματέας, Ρήγας Γιώργος Ζαπουνίδης

 

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Εκδήλωση συλλόγου Κρητών και Λυκείου Ελληνίδων για Καζαντζάκη

Κείμενο και φωτογραφίες του Μανώλη Κουγιουμουτζή,

Στιγμιότυπα από την επιτυχημένη κοινή εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών , του Λυκείου Ελληνίδων και της Διεθνούς Εταιρείας φίλων με την προβολή του καταπληκτικού Ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη απο την Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη με τις 33.333 : στροφες.
Μια εκδηλωση στα πλαίσια συμπλήρωσης
60 χρόνων απο τον θάνατο του Μεγάλου Στοχαστή με την Κρητική ματιά.

Λέσχη επιστημόνων Μονάχου σε συνεργασία με πολιτιστικό σύλλογο Λύκειον Ελληνίδων Μονάχου

Βίντεο της TVHellas από την εκδήλωση του Συλλόγου Λόγου, Τέχνης & Ελληνικού Πολιτισμού Βαυαρίας όπου παραουσίασε την Άννα Γαλανού.

Πολιτιστικός Σύλλογος "Λύκειον Ελληνίδων"

Την καθιερωμένη, πλέον, "Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά" διοργανώνεο και φέτος ο πολιτιστικός σύλλογος "Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου" το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ. - 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΝ των Αγίων Πάντων Μονάχου, Ungererstr. 131, 80805 Μόναχο

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου που προέκυψε από τις εκλογές της τελευταίας Κυριακής. 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:

 

Πρόεδρος: Φωτιάδης Χαράλαμπος

Αντιπρόεδρος: Περπερίδης Χρήστος

Α’ Γραμματέας: Σιώμος Νικόλαος

Β’ Γραμματέας: Γιωτάκου Σοφία

Ταμίας: Βουλγαρίδου Ελπίδα

Υπεύθυνη Χορευτικού: Τσαλπαρά Κυριακή

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Καρακασίδης Ηλίας

Νέο ΔΣ εξέλεξε ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου που προέκυψε από τις σημερινές εκλογές το αποτελούν:

Φωτιάδης Χαράλαμπος,Σιώμος Νικολαος, Καρακασιδης Ηλιας,Περπεριδης Χρηστος,Βουλγαριδου Ελπίδα,Τσαλπαρα Κυριακη,Γιωτακου Σοφια.
Αναπληρωματικά μέλη. Γιανουλιδης Γρηγορης, Μαυρομματης Ανδρεας και Κατελας Ανδρεας

Από την  εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων "τα παιδιά βοηθούν παιδιά". Φωτο Λάκης Σπυριδωνίδης

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Λόγου και Τέχνης Μονάχου και την παρουσίαση της συγγραφέας Άννας Γαλανού της τριλογίας "Οι δρόμοι τις καταιγίδας": Φωτο Ρένα Τσόγκα

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και μετά το τέλος της θείας λειτουργίας (περίπου 1 μ.μ.) θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, Gollierstr. 55, 80339 München, προς τιμήν των Ελλήνων που θυσίασαν τη ζωή τους στο ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνάκης.

Σύλλογος Λόγου και Τέχχνης

Νεολαία Ποντίων Μονάχου

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

Kυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 (2. Advent)

 

Εκδρομή στη NIEDERBAYERN:  LANDSHUT, Kloster ROHR, Χριστ. αγορά  Abensberg

 

Αναχώρηση: 10.00  από τον Κεντρικό Σταθμό (Arnulfstr.) /επιστροφή: κατά τις 21.00.

 

-Πρώτος σταθμός μας η πανέμορφη πρωτεύουσα της Κάτω Βαυαρίας τοLANDSHUT, όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας να γυρίσουμε την παλιά πόλη, να επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό, την χριατουγεννιάτικη αγορά κλπ. κλπ..

 

-Δεύτερος σταθμός το Μοναστήρι των Βενεδεικτίνων στο ROHR με την υπέροχη μπαρόκ Εκκλησία της Αναλήψεως της Παναγίας και το παγκόσμιας απήχησης έργο τέχνης (Ιερό) κατασκευασμένο από τον έναν από τους αδελφούς Άζαμ (βλέπε: Asamkirche στο Μοναχο).

 

-Τρίτος και τελικός σταθμός το ABENSBERG με την παραμυθένια χριστουγ. αγορά, τον μυθικό πύργο του μεγάλου αυστριακού αρχιτέκτωναHUNDERTWASSER, πρόγραμμα για παιδιά, φάτνη στο νερό, ένα σωρό λιχουδιές, ζεστό κρασί κ.α.π...

 

Συμμετοχή: 12,- € / 10,- €  (για παιδιά μέχρι 14 χρόνων) και 6,- € για παιδιά  μέλη του χορευτικού του συλλόγου μας.

 

Δηλώσεις συμμετοχής (και εξόφληση ή προκαταβολή!) κάθε Κυριακή απόγευμα στην Kulturkeller, στον κ. Δρογγίτη (τηλ. 0176/47179731) ή στoν κ. Ράντο (τηλ. 13 92 93 98).

Από την εκδήλωση της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου με τον καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο

Στην εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας του Garmisch τα χορευτικά του Συλλόγου Επτανησίων και της Ελληνικής Κοινότητας του Geretsried (φωτο Rena Tsoga)

Από τον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου και περιχώρων:

Μαθήματα κρητικού χορού την Κυριακή 24.09.2017 από 16:30

Τις Κυριακές από 16:30 έως 17:30 στους χώρους του Interim, μαθήματα κρητικού χορού για όλους και από 17:30 έως 18:30 προετοιμασία του χορευτικού του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου για μελλοντικές παραστάσεις.    
 http://www.interim-kultur.de/html/wo_sind_wir_-.html
Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν.
Δεν χρειάζεται εγγραφή στα τμήματα, απλά ελάτε την Κυριακή να γνωριστούμε.
Σας περιμένουμε να χορέψουμε μαζί, σε ρυθμούς Κρήτης.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον νέο Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβούλιου Κρητών Μανώλη Κουγιουμουτζή

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών συνεργάζονται στενά για να φέρουν πιο κοντά τους απανταχού Κρήτες και να αναδείξουν το νησί, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα εκλεκτά προϊόντα και τον τουρισμό του σε όλο τον κόσμο. Αυτό τόνισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο νέος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμουτζής στην συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια.

Στη συνάντηση, παρουσία του Κοσμήτορα του Π.Σ. Γιάννη Δατσέρη και της εντεταλμένης εκπροσώπου του Π.Σ. Μαρίας Χναράκη, ο κ. Αρναουτάκης και ο κ. Κουγιουμουτζής αναφέρθηκαν στην επιτυχή συνεργασία που υπάρχει και συζήτησαν το πλαίσιο προγραμματισμού δράσεων που θα προβάλλουν την Κρήτη και που παράλληλα θα συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας, της τοπικής ανάπτυξης. Ο κ. Κουγιουμουτζής στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η Περιφέρεια αποτελεί δυνατό συνδετικό κρίκο του παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών και όλης της ομογένειας και ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις της ομογένειας αλλά και για την λειτουργία μέσα στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας γραφείου απόδημων Κρητών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει με το  Παγκόσμιο Συμβούλιο  Κρητών, με τον προηγούμενο Πρόεδρο Μανόλη Βελιβασάκη και με τον νέο Πρόεδρο Μανόλη Κουγιουμουτζή, τονίζοντας ότι τα σταθερά βήματα που κάναμε θα τα συνεχίσουμε με τη νέα ηγεσία και πρόσθεσε « Εμείς από τη πλευρά μας ως Περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε να φέρουμε πιο κοντά τους Κρητικούς που ζουν  στα πέρατα του κόσμου, που αγαπούν το νησί μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Έχουν μεγάλες επιτυχίες σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνται  σε Πανεπιστήμια, ως επιχειρηματίες, που πραγματικά έχουν ζηλευτές δουλειές στο εξωτερικό, να μπορούν να μεταφέρουν  αυτή την τεχνογνωσία στο νησί μας και να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη συνεργασία».

Ολοκληρώθηκε η εκλογή νέου ΔΣ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Δυο μέλη στο Προεδρείο από το Μόναχο.

Εκτός από την εκλογή του Μανώλη Κουγιουμουτζή στην θέση του Προέδρου του ΔΣ (έχουμε αναφερθεί) στο νέο ΔΣ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στη θέση της αντιπροέδρου εκλέχτηκε η Δρ Παρασύρη - Bauer Αργυρή.


Ταμίας εκλέχτηκε η Αλεξάνδρα Σαριδάκη ενώ ο γραμματέας Σταύρος Περδίκης https://doryforos-europa.blogspot.de/2017/08/blog-post_5.html

To χορευτικό της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου στην γιορτή των Αγίων Πάντων 11 Ιουνίου 2017

Ομάδα Παρχαρομάνες Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Meri Karakasidou
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που αγκάλιασαν και στήριξαν την πρωτοβουλία της ομάδας Παρχαρομανες του Συλλογου ποντίων Μονάχου για την ενίσχυση του φιλανθρωπικου μη κερδοσκοπικου συλλόγου φίλων κέντρου μέριμνας ατόμων με ειδικές Δεξιότητες Δήμου Βέροιας. Χάρη στην βοήθεια σας οι παρχαρομάνες κατάφεραν να συνεισφέ
ρουν και ενισχύσουν τον Σύλλογο με το πόσο 500 € Σας ευχαριστούμε θερμά. Ουρανία Καλτσόγλου Πόπη Noula Krause Eva Stern Eva Tsaoussi MarinaGiltidou Efi Almasidou Fani Kechagia Zoi Georgiou Despina Chatziioannidou Ελευθερία Φούσκα.Αλεξανδρα Σπυριδωνιδου.

Πολιτιστικές ημέρες Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης στο Karlsfeld

Ανακοίνωση Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου έχει γίνει γνωστός μεταξύ των ομογενών της Γερμανίας για το έργο που έχει πραγματοποιήσει με πολύ κόπο εδώ και 50 χρόνια.

Περισσότερο όμως  έχει γίνει γνωστός από τις γερμανόφωνες ημερίδες του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ημερίδες στις οποίες  συμμετέχουν βουλευτές της Ομοσπονδιακής και της Βαυαρικής Βουλής, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, πανεπιστημιακοί, γνωστοί δημοσιογράφοι, ιστορικοί καθώς και πλήθος κόσμου. Υποστηρίζουμε ότι η ψύχραιμη και απροκατάληπτη μελέτη της Ιστορίας, μακριά από φανατισμούς και δημαγωγίες, μπορεί να δώσει διδάγματα, μέτρα σύγκρισης και προσέγγισης της σημερινής πραγματικότητας ώστε  να αποφευχθούν στο μέλλον τα ίδια λάθη. 

Τα τελευταία χρόνια κάνει ειρηνικές πορείες υπενθυμίζοντας πως δεν πρέπει να ξαναγίνουν άλλες Γενοκτονίες. Η ειρηνική πορεία φέτος οργανώθηκε σε συνεργασία των Συλλόγων Ποντίων του Κρατιδίου της Βαυαρίας: Μονάχου, Νυρεμβέργης, Λάουφ, Ντάχαπυ ,Ταουφκίρχεν, και της Επιτροπής Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ,  και έγινε το Σάββατο, 20.05.2017. 

Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης (Karls-Platz) και κατέληξε  στην Πλατεία για τα θύματα του Εθνικοσοσιαλισμού. Εκτός από το μεγάλο πλήθος Ελλήνων και Γερμανών, συμμετείχαν αντιπροσωπίες των οργανώσεων, των Αρμενίων, Ασυρίων /Αραμαίων. 

Μπροστά ένα μεγάλο πανό έγραφε: «Τα θύματά μας έχουν Όνομα». Μία κραυγή εναντίον της απόφασης της γερμανικής Βουλής που πάρθηκε στις 02.06.2016, με την οποία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων, Αραμαίων και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων. Μία από τις “άλλες χριστιανικές μειονότητες”, που αποσιωπήθηκε το όνομά της,  είναι και των Ελλήνων του Πόντου. Είμαστε αντίθετοι με την αποσιώπηση αυτή που την κρατάει στην αφάνεια. 

Βέβαιο είναι, πως μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, το 1923, οι πρόγονοί μας έχασαν βίαια την πατρίδα τους.  Στις 2.Ιουνίου 2016 μέσα στη γερμανική Βουλή εμείς ήμασταν θεατές όταν έχασαν και το Όνομά τους. 

Η επιστολή μας στο δημοφιλή καλλιτέχνη μας έδωσε με τα παρακάτω λόγια τη σπίθα.

 

Αξιότιμε κύριε Νταλάρα, αγαπητέ κύριε Γιώργο, ……………….

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εσείς με το τραγούδι σας χτίζατε και χτίζετε γέφυρες ανάμεσα στους λαούς. Κι εμείς, ένας Σύλλογος που συμπληρώνει μισό αιώνα δράσης, με τις δικές μας δυνατότητες και με τις δραστηριότητες προσπαθούμε να φέρουμε τους λαούς πιο κοντά. Μας ενώνουν μαζί σας οι γέφυρες φιλίας. Συνοδέψτε μας σε αυτήν την προσπάθεια. 

Εκεί σε αυτή την ιστορική πλατεία θα σας παρακαλούσαμε να απευθύνετε ένα χαιρετισμό, να καταθέσετε ένα στεφάνι και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί,

 

“η Ρωμανία κι αν πέρασε ανθεί και φέρει κι άλλο“.

 

Με αυτά τα λόγια προσκάλεσε ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου τον μεγάλο καλλιτέχνη Γιώργο Νταλάρα και μας τίμησε με την παρουσία του. 

 

Δεν τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Σ΄ αυτήν όμως την ιστορική Πλατεία του Μονάχου, στην οποία καίει μόνιμα μία φλόγα και ονομάζεται  “Πλατεία των θυμάτων του εθνικοσιαλισμού“ ένας Τούρκος,  ο Cetin Oraner, δημοτικός Σύμβουλος,  με την κιθάρα του,  άρχισε να τραγουδάει: 

“εδώ σ’ αυτά τα μάρμαρα“ με τους ανεπανάληπτους στίχους του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου.

Ο Γιώργος Νταλάρας, με τα μάτια γεμάτα δάκρυα, στάθηκε δίπλα στον Cetin και τραγούδησαν μαζί. Ο κόσμος έζησε τις στιγμές όπου ένας Τούρκος και ένας Έλληνας έχτισαν ακόμη μία γέφυρα φιλίας σαν αυτές που εδώ και πολλά χρόνια χτίζει και ο μεγάλος μας καλλιτέχνης καθώς και ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου.  

 

Στο χαιρετισμό της η Βουλευτής των Πρασίνων Christine Kamm τόνισε πως τα τελευταία χρόνια αντί η πολιτική να τα βρει με τις σκοτεινές σελίδες ιστορίας των διαφόρων λαών, αυτό το ανέλαβαν οι Σύλλογοι.

Ακόμη τόνισε λέγοντας: «…την ενσωμάτωση των λαών την οποία εμείς οι πολιτικοί μόνο με θεωρίες και νόμους δίνουμε, εσείς την κάνετε πρακτική». Μένουμε σταθεροί στην αρχή της έμπρακτης δράσης μας για τις ενωτικές γέφυρες και στην πεποίθησή μας πως ”Τα θύματά μας έχουν Όνομα”. 

Σύλλογος Επτανησίων ΜονάχουΦωτο από εκδρομη του συλλόγου στις 25 Μαίου στο  "ανάποδο σπίτι" (Haus steht Kopf)

Σύλλογος επτανησίων Μονάχου σήμερα στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Μονάχου

Με πανηγυρικές εκδηλώσεις σε όλα τα Ιόνια Νησιά γιόρτασαν τα 153 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα. Έτσι και εμείς, ο σύλλογος Επτανησίων Μονάχου, γιορτάσαμε με τα μέλη και τους φίλους μας. Πρώτα με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ.Γεωργίου και μετά στην Λέσχη μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πάτερ Ιωάννη που μας φιλοξένησε στον Ναό του Αγ.Γεωργίου και την Γενική Πρόξενο κα. Κωνσταντινοπούλου που μας τίμησε με την παρουσία της. Επείσης ευχαριστούμε τον κ.Ανδρέα Γιατζίδη με το υπέροχο μουσικό πρόγραμμά του, και τελευταία ΟΛΟΥΣ εσάς που βοηθήσατε για να γίνει αυτή η υπέροχη γιορτή μας. Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα... 

Σας ευχαριστούμε

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Από την κοινή επιμνημόσυνη δέηση των συλλόγων Κρητών και Ποντίων για την γενοκτονία και μάχη της Κρήτης αντίστοιχα στο ΙΝ Αγίων Πάντων

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

21 Μαίου 1864 – 21 Μαίου 2017
Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου,
σας υπενθυμίζουμε και σας καλούμε στον εορτασμό της 153ης επετείου από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα,που θα λάβει χώρα αύριο Κυριακή, 21 Μαίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέστεντ (Auferstehungskirche) Gollierstr. 55, München-Westend (U-4/-5, Schwanthalerhöhe & Bus 53, Bergmannstraße).
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (κατά τις 13.15) θα ακολουθήσει επίσημη Δοξολογία και χαιρετισμός εκ μέρους του Γενικού Προξενείου Μονάχου.
Στη συνέχεια ο σύλλογός μας θα δεξιωθεί τους καλεσμένους και τα μέλη του στην Kulturkeller Westend (Westendstr. 76 Rgb., 5 λεπτά με τα πόδια).

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης στην πλατεία των θυμάτων του νεοναζισμού ο Τούρκος- κουρδικής καταγωγής και δημοτικός σύμβουλος Μονάχου Cetin Oraner τραγούδησε το ελληνικό τραγούδι "σε τούτα δω τα μάρμαρα" -"παρασύροντας" τον Γιώργο Νταλάρα να τραγουδήσει μαζί του.

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Θρακικού Συλλόγου Μονάχου και Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης

Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Κρητικός Σύλλογος Μονάχου

Την Κυριακή 21.05.2017 (μετά τη θεία λειτουργία) επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων στην μάχη της Κρήτης στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Μόναχο, από τον Κρητικό Σύλλογο στο Μόναχο.

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου-ΕΚΔΡΟΜΗ στο Τύρολο

Πέμπτη, 25 Μαίου 2017, αργία της Ανάληψης, ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ στο Τύρολο (Αυστρία), όπου θα επισκεφτούμε το 'αναποδογυρισμένο σπίτι' (στο Terfens) και εν συνεχεία την πρωτεύουσα του αυστριακού Τυρόλου το INNSBRUCK.
Αναχώρηση: 8.00 από τον Κεντρικό Σταθμό (Arnulfstr.) / επιστροφή: κατά τις 21.00
Συμμετοχή: 20,- € (μέλη)/ 10,- € (για παιδιά/μέλη του χορευτικού).
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η είσοδος στο 'αναποδογυρισμένο σπίτι'!
Δηλώσεις συμμετοχής (εξώφληση/προκαταβολή!) κάθε Κυριακή απόγευμα στην Kulturkeller στον κ. Δρογγίτη (τηλ. 0176-47179731) ή στoν κ. Ράντο (τηλ. 13 92 93 98).
Η εκδρομή θα γίνει, εάν μέχρι τις 21.05.17 συμπληρώσουμε 50 δηλώσεις συμμετοχής!

Το ΔΣ του Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου

Hπειρωτική κοινότητα Νταχάου Κάρλφελντ και περιχώρων

Tο νέο ΔΣ. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΒΕΡΜΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΤΑΣΟΒΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 

ΤΑΜΕΙΑΣ - ΓΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 

ΜΕΛΟΣ - ΝΤΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ , 

ΑΝΑ/ΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ - ΤΖΙΜΑΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ

Το νέο ΔΣ της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

Vorsitzende: Fanny Atheras, Journalistin
stellv. Vorsitzender: Dimitrios Topaltzikis, Physiker
stellv. Vorsitzender: Thomas Diamantopoulos, Architekt
Schriftführer: Rigas Georgios Zapounidis, Dipl. Elektroingenieur
Kassenwart: Georgios Metallinos, Sozialberater i.R.

Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου

Το ΔΣ του Σύλλόγου καλεί σε γενική συνέλευση την Κυριακή 26.03.2017 και ώρα 15:00 στην αίθουσα πάνω από τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, Ungererstrasse 131.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κλεάνθης Μήλας Πρόεδρος Δ.Σ

Ανακοίνωση Κρητικής Νεολαίας Μονάχου

Στιγμιότυπα από την χθεσινή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον Θάνατο του Μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη με τον Σύλλογο Κρητών Μονάχου και το Γερμανικό τμήμα της διεθνους Εταιρίας φίλων  Νίκου Καζαντζάκη. Φωτο. Μανώλης Κουγιουμουτζής

Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου 15 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του Μονάχου

Με αφορμή τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου καλεί σε επετειακή εκδήλωση την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, ώρα 17:00,  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της εκκλησίας των Αγίων Πάντων Μονάχου, Ungererstr. 131, 80805 München.

"Το άναμμα του Φανού" Από την εκδήλωση του Συλλόγου Κοζανιτών Μονάχου Βίντεο της HellasTv.de

Aπό την φιλανθρωπική εκδήλωση της Κρητικής Νεολαίας (25.02.2017)

Φωτογραφίες από την βράβευση της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας στη φετινή Πίτα του Ηπειρώτη, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΑΧΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου,

 

η νεολαία του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου ΚΡΗ.ΝΕ και ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου σας προσκαλούν σε μουσικοχορευτική, φιλανθρωπική εκδήλωση της ΚΡΗ.ΝΕ το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Μόναχο. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε ίδρυμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σε μια εποχή που η πατρίδα μας και οι συμπατριώτες μας περνάνε δύσκολα η κοινωνία των ευαίσθητων πολιτών είναι αυτή που καλείται να βοηθήσει και να προσφέρει.

Σας περιμένουμε, να γιορτάσουμε, να περάσουμε ωραία και στο τέλος της βραδιάς να μείνει κάτι θετικό και χειροπιαστό για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα.

 

Augustiner Schützengarten,  Zielstattstraße 6, 81379 München-Sendling
(U3 Obersendling,  S7 Mittersendling,  Bus 53 Zielstattstraße)

Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου

Τιμητική διάκριση για την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ανακοίνωσε ότι στη φετινή Πίτα του Ηπειρώτη, τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα βραβευτεί η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, για τη μεγάλη προσφορά της στο Ηπειρώτικο αποδημικό κίνημα της Ευρώπης 

Από την εκδήλωση (κοπή βασιλόπιτας) της ομάδας 1ης γενιάς Ελλήνων μεταναστών του συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου 15.01.2017

Η Ηπειρωτική Κοινότητα τίμησε τον γιατρό Μακάριο Πασχαλίδη για την προσφορά του στον Ελληνισμό

Στην χθεσινή εκδήλωση - κοπή βασιλόπιτας - το ΔΣ της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου τίμησε τον αρχίατρο του Νοσοκομείου Bogenhausen Μακάριο Πασχαλίδη για την βοήθειά του σε πάρα πολλούς Έλληνες της πόλης μας.

Ο Μακάριος Πασχαλίδης θα σταματήσει από το νοσοκομείο και θα ανοίξει δικό του ιατρείο.

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων στην Löwenbraukeller 07.01.2017

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Ελασσονιτών στο ΣΤΕΚΙ (6.1.2017)

Εκδηλώσεις των συλλόγων το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2017